Backstreet Boys

A 2000. év nagy visszatérői

Backstreet Boys
Lemezeladási rekordokkal tért vissza hosszú hallgatás után a Backstreet Boys ezzel is bizonyítva, hogy a popvilágban ma már a kilencvenes évek egyik meghatározó együttesének számítanak, s nem csupán helyes fiúk tátika csoportjaként emlegetik őket.

Howie, A.J., Kevin, Brian és Nick az elmúlt években bebizonyította, hogy a feketék mellett fehér előadók csoportja is képes a vokális popzenében maradandót alkotni. A Backstreet Boys azonban ma egy különleges csapdában is vergődik. A tinikedvencek időközben felnőtt férfivé értek, s egykori rajongótáboruk is régen betöltötte a huszat. Az új tizenévesek pedig már az N' Syncért, Britney Spearsért vagy a Westlife-ért sikitoznak. Tehát joggal vetődött fel egy- másfél évvel a BSB köreiben: hogyan tovább? Feloszlanak? Megkomolyodnak? Stílust váltanak? Esetleg még egy lemezzel próbálkoznak? A nemrég kiadott Black and Blue a válasz! De a fiúk szóban is elmesélték elképzeléseiket a Top of The Pops kérdéseire. Ezekből a válaszokból szemezgettük a legérdekesebbeket.

- Az évek során felnőttek lettetek, amit az új zenétek is tükröz.Okoz manapság nehézséget a rajongók elvárásainak kielégítése.

Howie: Már nehezedik ránk nyomás, ha valami újjal állunk elő. Igazodnunk kell, de a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, hogy mindig a topon legyünk. Megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból, hogy elérjük a következő lépcsőfokot. Új albumunk például sokkal rockosabb, mint az előző, a Millenium volt.

- Sok minden olvasható rólatok a sajtóban, hírek, hazugságok, s a mindenapjaitok részletei. Hogyan tudtuk ezzel együttélni?

Backstreet Boys
A.J. Nagyon sok pletykalap van, különösen Európában. Csaknem másfél éve nem voltunk Európában, s így nem sok mindent tudnak írni rólunk. S ha nincs mit írni, akkor kitalálnak történeteket. Az ilyesmi fursztrál bennünket, de megtanultunk együttélni vele. Állandóan tovább fejlődünk, és még mindig mi vagyunk a trend meghatározói. Vannak persze emberek, akik nem kedvelnek bennünket, s csak rosszat írnak rólunk. Számukra csak egy fiú együttes vagyunk. A Milleniummal viszont - azt hiszem - bizonyítottuk ennek az ellenkezőjét. S ez egyeseket sokkolt! Most pedig tovább járjuk az utunkat.

- Nem gondoljátok, hogy egy átmeneti szétválás most jöt tenne? Másokhoz hasonlóan szóló projektek készülhetnének, s aztán megújulva visszatérhetnétek a koncertszínpadra.

Howie: Úgy gondolom, hogy minden zenekarnak szüksége van pihenésre, egy kreatív szünetre a továbbfejlődés érdekében.A sok fellépéstől egyszer csak elfárad az ember.De a mi esetünkben még nem tartunk itt....De ha valamelyikünknek szünetre lesz szüksége, akkor pihenhet. S az is elfogadott, ha valaki szóló elképzelésekkel áll elő.

A.J.: A háromhónapos turné közben természetes, hogy A.J.-nek hívnak.De a turné után fontos, hogy visszatalálj a hétköznapokba. Mindenkinek szüksége van szabadságra, s hogy szóló elképzeléseivel foglalkozzon. Azonkivül a Backstreet Boysnak, mint zenekarnak is jó, ha valaki szóló elképzeléseket valósít meg. Mert a médiában rajta keresztül a BSB-re is gondolnak egyidejüleg.

- Évek óta rendkivül nagy nyomás nehezedik rátok. Őszintén. gondolt már valaki arra, hogy kiszáll?

A.J.: Ez olyan döntés, ami a zenekar minden tagját érinti. Ez öt, tíz vagy húsz év múlva is előfordulhat. De ha egyszer valaki a stúdióban bejelenti, hogy elege van, elfáradt, akkor a többieknek tudomásul kell vennie. De nem hiszem, hogy ilyesmi bekövetkezik. 18 éves korunk óta együtt vagyunk, s az elmúlt években egyre szorosabbá vált a kapcsolatunk. Ha probléma adódik - a magánéletben, az együttesben vagy a menedzsmenttel - akkor együtt könnyebb segíteni, megoldani.

- Az elmúlt időszakban számos hírességet - George Harrison, a Beckham-házaspár, stb - ért támadás. Fenyegethet hasonló veszély benneteket is?

Howie: Ezért vesznek körül biztonsági emberek bennünket, akik jól végzik a munkájukat. De fontos az is, hogy a koncerteken arajongóink is biztonságban legyenek a tömegben. Erre nagyon ügyelünk.

A.J.: George Harrison esetében a saját házában történt a támadás. Rá nem vigyáztak. Én nem hiszem, hogy a rajongóink közül bárki rosszra készülne. De vannak emberek, akik neheztelnek ránk. Voltak bombafenyegetések koncerteken, s ezért mindig van bennünk egy kis félsz. De mondom, jók a biztonsági embereink, akik vigyáznak ránk.

2000. november 22.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster