INTERJÚ NIKÁVAL

Nika
Reggel háromnegyed hatkor ágyba kapja a reggelit.Bármikor mondhatja, hogy nem tudott készülni az órára. Egész nap énekelget és táncol és ugrál a szobában.

- Mit csinálsz holnap, hogyan telik egy hétköznapod?

NIKA: Megyek suliba. Ugyanúgy telik egy napom, mint a többi velem egykorú fiatalnak. Reggel háromnegyed hatkor anyukám ébreszt fel, ágyba kapom a reggelit. Ezután fél nyolcig még tovább "pihenek" és készülődöm. Persze mindig az utolsó pillanatban indulok el. Fél kilencre járok iskolába.

- De mégis. Érzel valami különbséget magad és a többi 15 éves lány között?

NIKA: Én nem látom ezt, bár aki ezt az egészet kívülről látja, biztosan észrevehet valamit.

- A tanárok mit szólnak ahhoz, hogy énekelsz?

NIKA: Megvannak. Az egyetlen dolog, ami különleges az az, hogy én bármikor mondhatom, hogy nem tudtam készülni az órára, de persze mindig mindent be kell pótolni. :)

- Kedvenc sportod?

NIKA: Egyrészt táncolok, természetesen. Kedden és csütörtökön edzés van, amikor együtt a csapat. Ilyenkor saját és más egyéb koreográfiákat is tanulunk és gyakorolunk.

- Kedvenc dalod ?

NIKA: A Destiny's Child "Independent Women" című dala.

- Melyik a kedvenced a saját dalaid közül?

NIKA: Nincs igazán ilyen. Egy-egy dolog miatt mindegyik közel áll a szívemhez. A második lemezről talán a "Százezerszer" című nóta tetszik a legjobban. Ez egy olyan dal, amit nagyon ritkán játszunk fellépéseken. Elsősorban a szövege miatt szeretem. Én nem vagyok annak a híve, hogy mindig azt kell hirdetni, hogy az élet mennyire jó és szép.

- Kedvenc színed?

NIKA: Kék, fehér, fekete.

- Kedvenc ételed?

NIKA: Lehet édesség is.? Mert akkor a fagyi. Imádom - főleg nyáron - a gyümölcsös fagyikat, bár a sárgadinnyét nem éppen szeretem. Egyébként pedig mindegy, csak fagyi legyen. :)

- Kedvenc italod?

NIKA: Mostanában narancslevet szoktam sokat inni. Régebben a kóla volt a kedvencem, de az utóbbi időben inkább az egészséges dolgokat szeretem.

- Van valamilyen szenvedélyed?

NIKA: Igazából ez az egész, amit csinálok. Néha anyu már megőrül, hogy mindig énekelgetek és táncolok itthon, egész nap ugrálok a szobában.

- Mit utálsz a legjobban?

NIKA: Azokat az embereket, akik úgy ítélnek meg másokat, és úgy mondanak negatív véleményt, hogy nem is ismerik őket.

- Mit felejtesz mindig otthon?

NIKA: Mindig azt, amit a legfonotosabb, hogy magammal vigyek. Sokszor volt már, hogy a kapuból rohantam vissza valamiért, de azért próbálok odafigyelni a dolgokra. Az szokott lenni a baj, hogy reggelenként minden percre pontosan ki van számolva, és sosem készülök el az utolsó pillanatnál korábban.

- Mi az álmod?

NIKA: Természetesen ez a zenéléssel kapcsolatos: az, hogy nemzetközileg is ismert legyek - persze nem most, hanem sok év múlva. A másik dolog pedig az, hogy például megfogadtam, hogy egyszer ott leszek az MTV Awardson. Ehhez nagyon fontos az, hogy kitartóan és folyamatosan tegyük a dolgunkat és dolgozzunk.

- Kiknek szól ma a zenéd? Látsz bármilyen változást három évvel korábbhoz képest?

NIKA: A levelekből az derül ki, hogy egyre többen hallgatják a zenémet, és most már egy szélesebb rétegnek szól, mint korábban. Nemcsak azok a gyerekek, fiatalok írnak manapság, akik szerettek két-három évvel ezelőtt is, hanem olyanok is, akiknek csak a második album óta tetszik igazán a zeném.

- Mennyi levelet kapsz a rajongóktól?

NIKA: A levelek a kiadóba érkeznek, ahová hetente szoktunk bemenni, ekkor mindig kapok 10-20 levelet.

- Mindenkinek válaszolsz?

NIKA: Igen, igyekszem. Aki küld válaszborítékot, annak mindenképpen írok. Az szokott lenni a baj, hogy nem rögtön válaszolok, így pár hét alatt egy nagy kupac gyűlik össze.

- Fellépésen mi volt a leghúzósabb dolog, ami történt veled?

NIKA: Egyszer megbotlottam, de nem volt nagy baj, tehát nem estem le. Volt egy olyan eset is, amikor a technikus pult messze volt nagyon a színpadtól, és valami miatt nem indult el a CD. Nem tudtuk, hogy most mi lesz. Hamar el kellett dönteni, hogy még gyorsan lemegyek, vagy csinálunk valamit, amíg nincs zene. Aztán énekeltünk egy jót a közönséggel, úgyhogy nem volt különösebben kényelmetlen helyzet.

- Mobiltelefon?

NIKA: Anyuval sokat szoktam miatta veszekedni, mert igazából én "SMS-függő" vagyok. Képes vagyok fél óráig egy SMS-t írni. Mindenkinek válaszolok. Egyébként nagyon hasznos dolognak találom magát a telefont, bár nem szeretem azokat az embereket, akiknek csak azárt van, hogy elmondhassák magukról.

- Hányan tudják a számod?

NIKA: Család, ismerősök, barátok. Ezen kívül azonban az a baj, hogy talán túl sokan is. Adják-veszik a számom. Egyszer felhívott egy lány, és újságolta, hogy neki 4000 forintjába került, hogy megtudja a telefonszámom. Ez nem tudom, hogy kinek, miért jó?

- A jövőbeli zenei terveid?

NIKA: A következő kislemez, ami már a harmadik lesz a "Várlak még" albumról, a "Néha" című dalból fog készülni. Ha minden jól megy, akkor ez karácsonyra megjelenik. Ehhez készül videoklip is természetesen.

mezeicsaba

2000. november 22.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster