Lou Bega

Mi van vele?

Lou Bega
Tavaly nyáron a Mambo No. 5 című dala volt a szezon nagy slágere. Erre ropta a fél világ, s mindenki azt gondolta, hogy új megasztár született. Aztán kiderült, hogy ismét egynyári slágerről, s egy futó sztárról van szó. Vagy mégse? Az alább interjúban Lou Bega erről is vall.

A müncheni származású énekes a múlt évben 6 millió CD-t adott el. Grammy-díjra jelölték, Cherrel turnézott az USA-ban, Jay Leno meghívta a showműsorába. Egyszóval David Lou Bega szinte hetek alatt világsztár lett. Aztán a neve még egyszer felbukkant a sikerlisták alsóbb régióiban, majd hosszú csend következett körülötte. De kiderült, hogy ez idő alatt is dolgozott. Felvételeket készített a Buena Vista Social Club 94 éves gitárosával, Compay Segundo-val, zenét komponált a Disney stúdiónak a Dzsungel könyvéhez, s hamarosan énekelhet a pápának is.

- Csak nem a Mambo No.5-t akarja hallani a Szentatya is?

Lou Bega: Nem tudom! Egy vatikáni szóvivő felhívott, hogy más sztárokkal együtt december 13-án nem énekelnék- e egy jótékonysági lemezen, amelynek a bevételét a világ éhezőinek javára fordítanák? Azonnal igent mondtam. A Grammy-jelölés az egy dolog, de találkozni a pápával, az már történelem!

- Az élete alaposan megváltozott. Nem szállt a fejébe a siker?

Lou Bega: A nők a lábaimnál hevernek /nevet/. Nagyon jó dolog, ha az embernek pénze van, vehet egy házat Sziciliában az édesanyjának, s meghívhatja a barátait, ha külföldre repül. Most a schwabingeni minigarzonom helyett egy négyszobás, tetőteraszos lakásban élek. De nincs szükségem arany vízcsapokra. Ugyanazt csinálom a szabadidőmben, mint régen: élvezem az életet, és sörkertekbe járok.

- S az öltönyei?

Lou Bega: Hát, igen. Ez az én gyengém. Már 75 van belőlük. Részben nekem készültek, részben ismert divattervezők munkái, mint például Hilfigeré. Ezenkivül még az olasz cipőket szeretem, amint az látható is rajtam.

- Csinos, csinos. Compay Segundo is mindig szépen kipucolja a cipőit?

Lou Bega: Remek ember! Felhívott Kubából, s azt mondta, hogy a slágerem után az ott élő emberek Monicának és Ericának nevezik el a gyerekeiket. Aztán megkérdezte, hogy nem csinálhatnánk-e közösen felvételt? Kiváló erőben van még ma is.

-Annyira, hogy 94 évesen még egy hatodik gyereket szeretne?

Lou Bega: Az öreg dzsigoló! Ha valaki képes rá, akkor az csak ő lehet!

2000. november 22.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster