A Bon-Bon tovább hódít

Bon-Bon
Szolnoki Péter és Török Tamás, - vagyis a Bon-Bon együttes - 1995 óta sikert sikerre halmoznak. Sokoldalúak, vidámak, pozitívak, tele vannak energiával és tervekkel. Bizonyítottak, hogy tudnak valamit, amivel fellépéseik alkalmával mindannyiszor elvarázsolják a közönséget. Tehetségesek, befutott zenészek, és nem állnak meg a végsőkig. És hogy a jövőre nézve mit tartogatnak tarsolyukban? Nos, ezt megtudhatják az alábbi interjúból, amit Török Tamással készítettünk.

- Nem régen jelent meg az új albumotok, amelyen az elmúlt öt év legsikeresebb dalai hallhatóak. Karácsonyra készültök valami meglepetéssel?

- Még az első albumon elénekeltünk egy karácsonyi dalt, amelyet az idén maxi CD-n szeretnénk kiadni, hogy egy kicsit jobban megismerje a közönség. A szám címe Séta a hóban, ami egy teljesen karácsonyi hangulatú nóta. Ezzel szeretnénk meglepni a rajongókat.

- Már tudjátok, hol, és mivel töltitek a Szilvesztert?

- Igen, Szilveszter éjszakáján három fellépésünk lesz. Az egyik nagy bevásárlóközpontban este 9 órától kb. fél 11-ig élő koncertet adunk, majd a Sörcsarnokban lépünk fel. Az Újév hajnalát pedig a Vígadó téren töltjük.

- Mentek valahová a télen, ahol kikapcsolódhattok?

- Síelni semmiképpen nem megyünk, de január első felében itthon pihenünk a családdal

- Utána pedig újra alkottok?

- Igen, már most elkezdtük, de január végén folytatjuk a jövő áprilisban megjelenő új albumunk előkészítését. Megírjuk a dalokat, a zenei alapokat. Az ehhez kapcsolódó maxi lemez márciusban jelenik majd meg.

- Az idén, novemberre terveztetek egy élő koncertet, de a hírek szerint elmarad. Igaz ez?

- Igen, sajnos elmarad a fellépés, de azt hiszem, jobb is így. A kiadónkkal közösen úgy gondoltuk, hogy majd csak jövőre, az új nagylemez megjelenésekor tartunk egy lemezbemutató koncertet, amelyet májusra tervezünk. Tervezünk egy pesti koncertet is, természetesen élőben. Emellett sok tervünk van még a fellépésekkel kapcsolatban, amelyek időpontjai még bizonytalanok, de a májusi nagykoncert biztos.

- Egy külföldi felkérés kapcsán 1996-ban megjelent a Just a full című albumotok, amelyen angolul énekeltek. Mesélnél erről egy kicsit bővebben?

- Az első albumunkról az egy dalra készítettünk egy videóklipet, amely meglehetősen jól sikerült és hatalmas tetszést aratott. Így a kiadónk kivitte egy honkongi zenevásárra. Itt ismerték meg a Bon-Bont, s rendeltek egy angol nyelvű lemezt. De ahogy az lenni szokott, nem lett belőle hosszú távú kapcsolat, így nem is lettünk világsztárok.

- Mindennek ellenére tervezitek, hogy a jövőben idegen nyelven is énekeltek?

- Igen, azért nem adjuk fel. Ebből az albumból is kiválogatunk egy-két dalt, amiket angolul is felénekelünk. Ezeket aztán, szeretnénk kiküldeni a külföldi lemezkiadókhoz, hátha összejön valami.

- Tavaly nyáron spanyol területre tévedtetek. Idén is tervezitek a kiutat?

Szolnoki Péter és Török Tamás
- Én biztos, hogy elutazom, mert engem rokoni szálak fűznek oda, és barátaim, ismerőseim élnek ott, így minden évben legalább egyszer meglátogatom őket. Szolnoki Péter van, amikor velem tart a családjával, de néha másik irányba veszi útját.

- Elképzelhető, hogy ott klipet is forgattok majd?

- Igen, feltétlenül szeretnénk külföldön is készíteni egy videóklipet, de a helyszín még bizonytalan. Attól függ, hogy melyik dalt választjuk.

- Előző albumotok befutott, a mostani milyen sikerre számíthat?

- Úgy tűnik, hogy 1000 lemezen múlik a platinalemezünk, reméljük, hogy a karácsonyi lévén ez az 1000 is elfogy.

- Gondoltatok arra, hogy meghódítjátok Európát?

- Ha egész Európát nem is, - hiszen angol-szász területen nem aratnánk nagy sikert, - de Dél-Európát szívesen körbejárnánk. Mindez csupán pénz kérdése.

- Auth Csilla szólólemeze mellett megmaradt nálatok vokálosnak?

- Bár most már nem nagyon vállal vokáléneklést, velünk kivételt tesz és szívesen dolgozik együtt. A következő lemez kapcsán is mindig jön és segít nekünk.

- Folyamatosan járjátok az országot. A család mennyire viseli nehezen atávollétet?

- A sikereinknek rendkívül örülnek, de a távollétet egyre nehezebben tűrik.

Igyekszünk mindent békében és nyugalomban elrendezni. A jövőben természetesen szeretnénk gyermeket vállalni, ehhez elengedhetetlen a nyugodt családi élet. Péternek már van két gyermeke, az egyik 4 éves, a másik 7 hónapos kisbaba. Ő is kevés időt tud otthon tartózkodni, de igyekszik részt venni a családi életben, s nevelgetni a gyermekeit.

- Visszatérve a koncertekre, mikor láthat újra titeket a közönség?

- December 16-án élőben lépünk fel a Várklubban, Budapesten. És természetesen rengeteg vidéki félplayback koncertünk lesz országszerte. Bár nagyon szeretnénk, sajnos az élő fellépéseket nem mindig tudjuk megvalósítani, hiszen nincs meg a fizetőképes megrendelőréteg, aki az élő koncertekre eljön. A diszkókban lassan már nem divatos haknizni, egyre inkább a különböző rendezvényeken és fesztiválokon van a hangsúly, ahol könnyebb élőben zenélni. Így, ha lehet, mindent megteszünk, hogy valóban minket halljanak a rajongók.

Varga Fruzsina

2000. november 15.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster