Díjnyertes Kismadár

Publo Hunny
Azt, hogy A Publo Hunny jól elkészített videó klipekkel jelentkezik, már a csapat bemutatkozó klipje a Chickenfarm is bizonyította, amely MIDEM-győztes lett. A most aktuális Kismadár című dal ugyan "csak" kis hazánkban ért el sikereket, de a közeljövőben bármi megtörténhet, hiszen hamarosan egy újabb klipet nézhetnek a rajongók. Ez is szóba került, mikor Keleti Tamással, a zenekar dobosával beszélgettünk.

- A Publo Hunny az elmúlt hétvégén az Almássy téri Szabadidőközpontban lépett fel. Milyen volt a koncert?

- Jó volt a közönség, ezért a koncert végén eljátszottunk egy pár új számot is, amit nagy örömmel fogadtak. Mi is jól éreztük magunkat, és az egész este jó hangulatban telt el.

- Ezek az új számok már az új lemezre készülnek?

- Igen. A próbateremben most próbáljuk meg összerakni az új lemezanyagot, de előtte leteszteljük egy-két koncerten, hogy a közönségnek tetszik-e vagy sem.

- Mikor készül el az új album?

- Várhatóan március közepén jelenik majd meg, bár előtte már január-február környékén ki fog jönni egy maxi, ami az albumot hivatott promotálni.

- Ezek szerint a régi lemezt lezártátok?

- Nem, sőt, van egy új szám, a Please, amihez most forgattunk egy klipet. Ez maxin is megjelenik, de ez már tényleg az utolsó lesz az előző albumról.

- Mit kell tudni róla?

Durr bele
- Ez a harmadik lassú szám az Alright című albumról. Martin, aki sok klipet rendezett már - többek között a Fresh Fabrik Freezing-című számát is -, megkeresett minket, hogy szívesen rendezné a Please-t. Mi úgy gondoltuk, ebbe még belevágunk, és utána nekilátunk az új album készítéséhez. Ezt a számot egyébként angolul énekeljük fel, de még nem tudjuk, hogy a promóciós fellépéseken, például egy televíziónál sikert arat-e majd.

- Az előző klipetek, a Kismadár nemrég rangos elismerésben részesült.

- Így van. Október első hetében Szolnokon volt a magyar animációs filmek versenye, ahol a benevezett 100 filmből harmadik helyezést értünk el, és egyben közönség díjat is elnyertük.

- Én egy másik fesztiválról, versenyről is tudok.

- Ez az Eurosonic, az Európai Rádiók Szövetségének fesztiválja, amelyet minden évben megrendeznek. Az idén a Magyar Rádió minket delegált. Még nem egészen biztos ugyan, hogy mi megyünk, de bízunk benne, hogy kijutunk.

- Mikor és hol rendezik meg?

- A fesztivál Hollandiában, Groeningen városában lesz 2001. január 5-én.

- Úgy tudom, hogy az Alright című lemezeteknek Bernard Hahn volt a producere.

- Igen ez így van, valóban Bernard Hahnnal csináltuk a lemezt. Az új lemeznél még kérdés, hogy ő lesz-e a producer. Az biztos, hogy külföldi lesz, de hogy ki, azt még mi sem tudjuk. Híresek vagyunk arról, hogy az utolsó pillanatig variálunk. Soha nem tudjuk előre, mi lesz, mindig az utolsó pillanatban döntünk. Még most sem tudom pontosan, hogy alakulnak az album dolgai, de valószínű, hogy nem Bernievel dolgozunk majd, hanem egy angol sráccal.

- Vele hogyan kerültetek kapcsolatba? Gondolom, nem egy egyszerű telefonhívás révén, hanem esetleg az Internet segítségével.

- Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. A mai kommunikációs lehetőségek mellett a távolság nem számít. Ha egy embernek tetszettek a munkáid, akkor nincs akadálya, hogy együtt dolgozz vele, akár külföldön akár Magyarországon. Akkor bármilyen úton el tudod érni, és meg tudsz vele állapodni, csak az árak között vannak hatalmas különbségek. Magyarországon még nem terjedt el igazán, hogy élő zenét játszó csapatok producerrel dolgozzanak, de ez kint működik. Csak az számít, hogy legyen elég pénzed.

- Milyen a viszonyotok az Internettel?

- Én nagyon sokat használom a világhálót, és úgy látom, hogy mindenkit el tudok érni, ha akarok. Minden, magára valamit adó cég aki, menedzsmenttel, zenekarral, zenésszel, vagy zenével foglalkozik, mindenképpen megjelenik az Interneten. Mindegyiküknek van honlapja, ahol el lehet érni azt az illetékes személyt, aki tehetségkutatással, A&R feladatok intézésével foglalkozik. Az Internet nem utolsó sorban megkönnyíti a külföldiekkel való kapcsolattartást is.

- A kiadótoknál van egy honlapotok - www.1grecords.hu -, ami nem tűnik túl napra késznek, gondozottnak. Foglalkoztok ezzel egyáltalán?

- Valójában van egy másik honlapunk is a Menthánál (www.publo.mentha.hu) ami sokkal modernebb és megtervezettebb, de ezekkel most nincs sok időnk foglalkozni, hiszen ez a munka is egy teljes embert kívánna. Ha azt akarjuk, hogy mindig új hírek, fotók, letölthető anyagok legyenek fenn, akkor ehhez meg kell találnunk a megfelelő embert. Mi nagyon elfoglaltak vagyunk a rendszeres próbákkal, a koncertekkel, tehát nincs rá időnk. Viszont érezzük a hiányát, mert jönnek a rajongói levelek, rengeteg kérdéssel, hogy "Mikor lesz koncert?" vagy, hogy "Mi történt a zenekarral?". Ezek megválaszolására minden este legalább egy órát rá kellene szánni, ennyi időnk viszont sajnos ritkán van. De remélem, ezen tudunk változtatni a jövőben.

- De akkor ez lehet, hogy a zenekar rovására fog menni.

- Igen, ez a 22-es csapdája, mert végül is a zenészeknek igazából csak a zenével kellene foglakozniuk. Magyarországon - ebben is - kicsit más, kicsit sajátos a helyzet, hiszen itthon zenészeknek más dolgokkal is törődniük kell. Ugyan most kitaláltunk egy olyan periodikus rendszert, hogy egyszer próbálunk, egyszer pedig csak a netes dolgokkal foglalkozunk, majd pedig, csak koncertezünk. Majd meglátjuk, hogy hogyan is működik ez a gyakorlatban.

- Mikor lesz legközelebb koncertetek és hol léptek fel?

- Legközelebb november 21-én zenélünk a Süss fel Napban, de még előtte a Kertészeti Egyetem Klubjában 18-án egy gólyabálon is fellépünk.

-gref-

2000. november 13.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster