Andrea Corr, a "szédült veszedelem"

Kedveli Russ Abbott-ot, a Stock, Aitken & Waterman-ért viszont nem lelkesedik annyira. Bosszantják a hajszárítók és a barna szőnyegek, de felvidul, ha a kedvenc olasz vörösborára kicsapsz egy százfontost az asztalra, majd ezután kérdezel.

Andrea Corr
Hogy az ördögben vagy mostanság?

Én egy jóságos ördög vagyok. Nagyon jóságos. Egyébként pedig remekül érzem magam itt, Mexico Cityben. - Melyik volt életed első koncertje?

Prince koncertje, ami Corkban volt. Tetszett. Úgy 15-16 éves lehettem, persze egy csapat haverral mentünk, szülők sehol.

- A suliban hogy szerepeltél?

Szerettem, jól is tanultam. Csak egy kicsit sokat vihogtam. Azért stréber se voltam.

- Mivel foglalkoznál akkor, ha nem lennél rock'n'roll sztár?

Nem is tudom. Az éneklést már nagyon fiatalon, 15 évesen elkezdtem. Ebben éltünk. Valójában egyetemre akartam menni az összes barátommal együtt, angolt és színjátszást akartam tanulni. Végül arra jutottam, hogy ezt később is bármikor megtehetem.

- Mi volt életed eddigi legrosszabbul sikerült felvétele?

Az igazság az, hogy annyi ilyet mondhatnék. Alig tudok választani. Amikor még az elején voltunk, meg voltunk győződve arról, hogy valami irtó klasszat csinálunk, mígnem ráébredtünk, hogy általában az összes felvétel elég silányra sikeredett. Hozzáteszem, akkor kezdtünk el zenét írni, amikor a "Stock, Aitken & Waterman" a top-on volt, ami persze ránk is óriási hatást gyakorolt. Szóval minket efféle szarság ihletett akkoriban.

- Mi a gyenge pontod?

Imádom a bort; tökmindegy, hogy fehér vagy vörös. Bármelyiket szívesen kipróbálom. A legfrissebb kedvencem egy olasz vörösbor, ami nem is olyan rémesen drága; nincs is 100 font.

Jellemezd magad röviden öt szóval!

- Nos, ez nem könnyű feladat, de legyen. Rendetlen, aztán hogy is hívják azt, aki sokat fantáziálgat? Megvan; álmodozó. Romantikus, idealista, és végül anyagias.

Andrea Corr
- Mit hordasz a zsebeidben?

Nincsenek zsebeim, általában olyan övet hordok, amire egy kis táskaszerű dolgot lehet erősíteni. Ebbe rakom a hitelkártyát, az útlevelemet, egy könyvet és a szájkontúr ceruzámat. Hát nem egy túrazsák.

- Kit ütöttél meg utoljára?

(Kissé megdöbbenve) Senkit! Nem szoktam megütni senkit. Miért, neked szokásod ilyet csinálni? Ugyan vannak nézeteltéréseim a testvéreimmel, de nem fizikálisan.

-Milyen lemezt vettél legutóbb?

Az "Embrace" albumát, ami tényleg nagyon klassz. Egyébként nagyon kedvelem a "Supergrass"-t, a "Travis"-t és a "Stereophonics"-ot is.

- Általában mire szoktál panaszkodni egy szállodában?

Ha nincs elég ablak a szobámban, és ezért túl sötét van. A szállodai hajszárítók is elég vacakok szoktak lenni,és a barna szőnyeget se viselem el. Ki nem állhatom a barna szőnyegeket. (kuncogás) csak viccelek. Ki akartam próbálni, hogy bejön-e.

- Milyen tulajdonságokat örököltél a szüleidtől?

Az anyagiasságot az anyámtól, a művészi hajlamokat az apámtól kaptam, aki egyéb iránt verseket ír. És persze a hitemet és az erkölcsösségemet is nekik köszönhetem.

- Mi a legkellkemetlenebb tulajdonságod?

Az, hogy rendszeresen elhagyok dolgokat, amivel fájdalmat okozok másoknak. Hirtelen valami megáll a fejemben, mintha valami hibásan működne ott belül. Ha megkérdeznéd a bátyámat, ő csak azt mondaná, hogy szédült vagyok. Ő Szédült Veszedelem-nek hív.

-Milyen ételkülönlegességgel tudsz előrukkolni?

Istenien készítem el a tengeri süllőt, ami egyébként nem egy bonyolult feladat: oliva olajon megpirítod és egy kis citromlét locsolsz rá. Így csinálják a spanyolok. Nagyon szeretek főzni.

-Mi a legnagyobb félelmed?

(Hosszú csend.) Talán az, hogy más emberek halálával megbirkózzam. Én magam nem félek a haláltól, csak más emberek halála rettent. Illetve még attól is nagyon félek, hogy egy nap majd elvesztem az eszem és idegbeteg leszek.

Milyen zene szól majd a temetéseden?

Russ Abbot-tól az "Atmosphere", mert ez megnevetteti az embert. Egyszer valaki megkért arra, hogy énekeljek majd én a temetésén. Azt mondtam, hogy beleegyezem azzal a feltétellel, ha az enyémen pedig ők fognak énekelni. Megígérték, majd egy csodás dalt hoztak, hogy ezt énekeljem majd. Mire én arra kértem őket, hogy nekem pedig Russ Abbott-ot énekeljenek.

Melyik filmet tartod minden idők legjobb alkotásának?

A "Midnight Cowboy". Tragikusan és csodálatosan igaz.

Tudnál idézni egy versből?

Igen, persze. Mit szeretnél hallani? Nos: "Shall I compare thee to a summer's day?" Imádom a verseket, főleg Yeats-et.

Voltál már valaha letartóztatva?

Nem. Persze egyszer-kétszer engem is leállítottak a rendőrök vezetés közben. Ez általában azért volt, mert nem vettem észre a járókelőket. Még soha nem gázoltam el senkit, de tény, hogy néha alig veszem észre a gyalogosokat, vagy a biciklistákat az úton. Ilyenkor kicsit felidegesítem magam. Hiába, valahol még tanuló vezető vagyok.

Mi az, ami magával ragad?

A jó zene, a jó bor, a jó emberek, különböző kultúrák na meg a szenvedély.

A boldogság nem más, mint.

egy Hamlet nevű gyenge szivar.

És most merre tovább?

Kijelentkezem a szállodából és visszarepülök Dublinba.

2000. október 30.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster