Csodás hang New York-ból

A név extravagáns, ám viselője közvetlen és természetes. Többek között ez derült ki az Anastaciával folytatott beszélgetésből.

Anastacia
26 évvel ezelőtt keresztelte el egy New York-i házaspár újszülött kislányát Anastaciának. Az extravagáns név mögött azonban egyáltalán nem rejtőzik komplikált személyiség.

- Úgy tudom, nyolc évedbe telt, mire megismerhettük a nevedet.

- Éveken keresztül egy második Alanis Morisette-et akartak belőlem faragni a kiadók. Ezt nem szerettem volna. Aztán jött Britney, Christina és a többi tinitünemény, akkor meg azt mondták, hogy lassacskán kiöregszem a sorból. Ez két évvel ezelőtt volt, és akkor kis híján bedobtam a törülközőt. Abba is bele lehet fáradni, hogy állandóan egy olyan szekér után rohanj, ami ilyen-olyan indokokkal nem vesz fel.

- Mégsem adtad fel.

Anastacia
- Nem, mert az utolsó pillanatban megismertem jelenlegi menedzseremet. Azt mondta nekem: "Baby, hat hónapon belül kezedben lesz a szerződés." Néhány hét múlva már törzsvendége voltam az MTV The Cut című tehetségkutató műsorának, mára pedig boltokban az első album, a Not That Kind. Színes, sokoldalú, igényes popzene fölösleges körítések nélkül.

- A hangod sokak szerint a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb énekesnőjét, Taylor Dayne-t idézi. Igaz az, hogy nem részesültél zenei képzésben?

Anastacia
- A nővéremmel időnként eljártunk az apu táncklubjába, de amolyan "tehetséggyárban" soha nem képeztek. Egyébként is gyerekkoromban régész szerettem volna lenni, fel-alá rohangáltam a strandon, és kerestem a Tyrannosaurus Rex maradványait. Mivel a kutatás eredménytelen maradt, az éneklést választottam. Első kislemezem, az I'm Outta Love egész nagy sláger lett, az eladási statisztikák is jók.

- Úgy érzed, célba értél?

- Á, dehogy. Azt soha nem érezheti az ember. Sem a magánéletében, sem a karrierjében. Amikor például azt gondolod magadról, hogy neked már nem kell mozogni, mert örökké fitt és fiatal maradsz, az már a vég. Az ember olyan, mint a virág. Folyton öntözni kell, mert ha ezt nem kapja meg, elpusztul. Mindig van következő cél.

(Spring

2000. október 21.Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster