All Saints - R&B a mennyekből

All Saints
1998 volt az ő évük. Shaznay, Nicole, Natalie és Mel a Never Ever című dallal bizonyította, hogy esélyesek a Spice Girls helyére a brit könnyűzene trónusán. Rajongók és kritikusok körében osztatlan sikert arattak, rögtön két zenei díjat zsebelhettek be. Megterhelő turnésorozat után 1999 végén hirtelen leálltak, most viszont a Saints And Sinners segítségével újra nekivágnak a csúcsnak.

- Visszatekintve érdemes volt ekkora pihenőt tartani a két album között?

Shaz: - A Pure Shores megjelenését követően másfél évig nem adtunk ki új albumot, hiszen tartós volt a siker. Szerintem az a helyes, ha elegendő kifutási időt hagyunk annak, ami iránt van érdeklődés.

Nat: - Nem akartunk kényszerből csinálni semmit, az a lényeg, hogy ami készen volt, az jó is volt. Nem kell feltétlenül két lábbal nyomni a gázt.

All Saints
- Mel, hallottuk, hogy időközben csodálatos változások történtek a családi életedben is. Ösztönzőleg hat rád a lányod, Lily?

Mel: - Amikor terhes voltam, arra gondoltam, hogy rögtön a szülés után életem legjobb dalát fogom megírni. De mivel az isteni szikra nem akart jönni, kezdtem azt hinni, hogy beteg vagyok. Ez az érzés már a múlté, és Lily létezése valóban pozitívan hat a munkámra is.

- Mikor kezdtetek el a második albumon dolgozni?

Shaz: - Sokan azt hiszik, ha egy csapat nem ad ki CD-t egy darabig, akkor otthon lógatja a lábát és malmozik. Szó sincs róla, már 1998. októberében stúdióban voltunk, demófelvételeket készítettünk. Ez egy hosszú folyamat.

All Saints
- Kemény munka volt ez, vagy inkább szórakozás?

Nic: - Szerencsére itt volt ez a kis szünet, így szinte újrakezdésként fogtuk fel az egészet. Mivel közben mindenki a maga útját is járta, nem untuk meg egymást, szuper volt együtt dolgozni.

- Miben különbözik ez a lemez a debütáló albumtól?

Shaz: - Teljesen más a téma, és ez így van jól. Kiderül belőle, hogy egészen mások bennünk az érzések, különbözőek az életútjaink. Mindez sok humorral fűszerezve, de nem mondanám, hogy jobb vagy rosszabb lett, mint az előző. Egyszerűen más.

All Saints
Mel: - Amit időközben átéltünk, az mind-mind tükröződik a dalokban. Az első CD felvételekor Shaz éppen lezárt egy kapcsolatot, most kiegyensúlyozottan él egy másikban. Ez nyilván befolyásolja a szerelmes dalok hangulatát.

- Milyen terveitek vannak?

Shaz: - Amellett, hogy album és kislemez is megjelenik, szeretnénk egy világ körüli turnét. A '99-es angliai körút fantasztikus volt, de most más országokba is el akarunk jutni. Nagyon sokat kell még tanulnunk. Ez még csak a második albumunk, ráadásul új. De minden egyes lépéssel több és több tapasztalatot szerzünk, és ennél jobb perspektíva nem kell.

(Spring)

2000. szeptember 25.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster