Enrique Iglesias

Szeptember 4-én a Kisstadionban a latin-pop egyik legismertebb sztárja, Enrique Iglesias ad koncertet. A fellépésre már csak azért is kíváncsiak a rajongók, mert néhány hónappal ezelőtt az énekes botrányba keveredett: azzal vádolták meg, hogy a koncertjein csak tátog. Akkor cáfolta a vádakat, most bízonyíthatja is állításait.

Enrique Iglesias /Bika/ 1975 május 8-án született Madridban Julio Iglesias, a világszerte népszerű énekes legkisebb gyermekeként. Testvérei: nővére Chabeli /28/, Julio jr./26/, aki szintén énekes.

1996 óta sikeres popsztár, eddig 17 millió lemezt adott el világszerte, s 251 arany, valamint 132 platina CD-t mondhat magáénak. Augusztustól Európában turnézik. Sikerei: Bailamos, Be With You.

Enrique Iglesias sokáig apja árnyékában élt, de a kilencvenes évek második felétől a saját útja járja, s népszerű popsztár lett, akit az elmúlt években a latin-pop trendje a csúcsokig emelt. Németországi fellépései alkalmával a Bild der Frau riporterének interjút adott, ebből közlünk részleteket.

- Önt gyakran az édesapjával hasonlítják össze. Idegesíti?

Iglesias: Óh, ez így logikus, hogy az emberek összehasonlítanak bennünket. De ha valaki azt állítja, hogy mi konkurálunk egymással - az ostobaság! Mindegyikünk a maga dolgát csinálja, mindenkinek megvan a maga közönsége!

- Mi kapcsolja össze Önöket?

Iglesias: Én az ő fia vagyok, s mindenkinél jobban szeretem a világon.Mindegy, mi történik, ő mindig a rendelkezésemre áll. S ez így is fog maradni. Fordítva hasonlóképpen: ha szüksége lesz rám, ott leszek mellette.

- Régebben azt tervezték hogy közösen lépnek fel. Iglesias: Pillanatnyilag ez nem időszerű. Még nem érzem készen rá magam.

- Mi a véleménye arról , hogy az édesapjának még két pici gyermeke van?

Iglesias: nagyon jó dolognak tartom. Ha így boldog, akkor én is az vagyok.

- S Ön nem szeretne gyerekeket?

Iglesias: Őszintén: el tudja rólam képzelni, hogy apa vagyok? Még túlságosan fiatal vagyok ehhez. Ha valakinek gyermeke van, akkor gondoskodnia kell róla.Velem előfordul, hogy hat hónapig nem vagyok otthon, Miami-ban. Nem szeretném, ha egyszer hazamennék, s a fiam nagybácsinak szólítana...

- Ön egyedül él, s a nevét a latin szerető fogalmával hozzák összefüggésbe. Hogyan éli meg?

Iglesias: Az idegeimre megy. Nem vagyok a nők bálványa, s nem is akarok az lenni. Édesapámról ez elmondható, de egy családban elég egy bálvány. Én nem akarom, hogy ezt gondolják rólam.Talán éppen azért, mert az apám az!

- De az erotikát azért Ön is felhasználja. A szinpadon, a videókban...

Iglesias: Természetesen! Az erotika valami csodálatos dolog. De ez nem jelenti azt, hogy minden éjszaka más nővwel bújok az ágyba.Ha az emberek szex-szimbolumként zelenek, nincs kifogásom ellene. Szivesen vagyok szex-szimbolum.

- Nagyon sok dalának a szövege romantikus. Ön is az?

Iglesias: Bizonyára. Valószínűleg giccsesen hangzik,de én hiszek a szerelemben! Szeretem a különleges vacsorákat, a gyertyafényt...

- Nyolc hónapig titokban éltek együtt Christina Aquilera-val, a popsztárral. Azért titokban, mert az ön akkori menedzsere azt gondolta, hogy az egyedülélő sztár imázsa jobban tetszik majd a rajongóknak. Miért szakadt meg a kapcsolat. -

Iglesias: Túl kevés időnk volt egymásra.

-Hány éves volt, amikor eldöntötte, hogy énekes lesz?

Iglesias: Hét éves.Esténként az ágyam előtt térdeltem és Istenhez imádkoztam, hogy sikerüljön. Az volt az álmom, hogy saját lemezem legyen, s emberek ezrei előtt énekelhessek.

Enrique Iglesias
- Beszélt erről az édesapjával?

Iglesias: Nem.Két barátom, s a gyermekgondozó lány, Elvira tudott csak róla. Ha az embernek olyan szülei vannak, akik sokat utaznak, akkor a gyerekek a babysitterrel nőnek fel. Ő mindent tudott rólam.

- Miért tanult a középiskola befejezése után közgazdaságtant?

Iglesias: Azért, mert fontosnak tartottam, hogy egyetemi tapasztalatokat is szerezzek. Azonkivül a popüzletnek sok köze van a gazdasági élethez. Megnyugtató, hogy szerződéskötéskor nem lehet könnyen behúzni a csőbe.

- Hogyan él mostanában?

Iglesias: Van egy házam Miami-ban. Ha van időm, akkor szívesen szörfözök.Vagy futok, fitness-szel foglalkozom. De ezt turnézás közben is csinálom: fekvőtámaszok a szállodai szobában... Egyébként a baráti körömmel szoktam együtt lenni. Ők teljesen hétköznapi fiúk és lányok, akiknek semmi köze a showbizniszhez.

- Milyen nőket talál vonzónak?

Iglesias: Olyan nőket, akik tisztában vannak azzal, hogy valami különlegessel rendelkeznek, s ezt szívesen megosztják másokkal. Akik tudatában vannak a kisugárzásuknak. A büszke nőket.

- És egy ilyen büszke nővel akar a későbbiekben családot alapítani?

Iglésias: Igen.Sok gyermeket szeretnék - és örök szerelmet. De még keresem a nagy Ő-t.

2000. szeptember 16.Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster