Auth Csilla csillogása

Auth Csilla
Auth Csilla sok más szólóénekeshez hasonlóan vokálénekesként kezdte pályafutását. B. Tóth László inspirálására döntött végül úgy, hogy a háttérből előbbre lép, és kiadja első lemezét. 1998-ban Egy elfelejtett szó címmel, majd idén Minden rendben címmel jelent meg albuma.

- B. Tóth László ösztönzésére vágtál bele a szólókarrierbe. Nehéz volt elérni a célodat?

- B. Tóth Lászlónak nagyon sokat köszönhetek. Ő volt az, aki megadta azt az utolsó löketet, hogy belevágjak ebbe. Tőle származott ugyanis az ötlet, hogy az első lemezen már ismert slágereket dolgozzunk fel. Ezáltal egy lemez erejéig kipróbálhattam magam, a hangomat, és hogy mindez mennyire válik be a közönségnél. Az első lemez megjelenésére két évet kellett várnom, ugyanis az akkor hódító fiú- és lánycsapatok mellé a kiadók nem tudtak elképzelni egy énekesnőt. Végül a Sony vállalta a hanganyag kiadását.

- Az első albumon, mint már említetted, slágerfeldolgozások szerepelnek. Nem féltél attól, hogy beskatulyáznak?

- Ha tovább folytattuk volna ezt az irányvonalat, akkor valóban tarthattam volna ettől. De a második albumon már saját dalok szerepelnek.

- Azért a második album sem mentes feldolgozott daltól.

- Valóban, a 8-tól ? 6-ig című szám egy Sheena Easton-dal magyar változata. Amikor elkezdtem angolul tanulni, akkor hallottam először ezt a számot, majd az egyik kedvencemmé vált. Régi álmom volt, hogy elénekelhessem.

- A második album Minden rendben címmel éppen a névnapodon, április 22-én jelent meg. El tudtál volna ennél szebb ajándékot képzelni?

- Nem! Számomra is meglepetés volt. Eredetileg ugyanis hat nappal későbbre, a születésnapomra terveztük a megjelenést. Azonban a munkálatokat korábban befejeztük, így már a névnapomon a kezemben tarthattam a lemezt.

- Melyik jelentett számodra nagyobb kihívást: a már ismert dalok újraéneklése, vagy a teljesen új számok feléneklése?

- Nem tudok igazán a kettő között különbséget tenni. Egyik sem könnyű feladat, hiszen az előző esetben régi slágereket próbáltam kicsit más megközelítésből elfogadtattni a közönséggel, míg most teljesen vadonatúj dalokkal akarom ugyanezt elérni.

- Szolnoki Péterrel és a Bon-Bonnal többször dolgoztál már együtt. Honnan ez a jó kapcsolat?

- Szolnoki Péterrel többek között még Rapülők-koncerteken vokáloztunk együtt. Majd megalakult a Bon-Bon, és néhány számnál énekelgettem az együttesnek is, illetve elkészült a közös produkció, az első lemezen is szereplő Féltelek című szám. Ezek után már szinte természetes volt, hogy a második albumom szinte felét ők írják.

Auth Csilla
- Korábban azt nyilatkoztad, hogy nem tervezel sem koncertet, sem pedig turnét, mivel szerinted még nincs itt az ideje.

- Ezt az állításomat még most is tartom. Várok még pár dal erejéig, hogy igazán megismerhessenek. Azt hiszem, a köyönségnek nincs kedve egy koncerten teljesen ismeretlen számokat hallgatni, kizárólag örökzöld dalokat pedig nem szeretnék énekelni.

- Az első videoklip a Költözés című számból készült el, de ha jól tudom, az egyik kedvenced az albumon a Minden rendben. Várható, hogy ebből lesz a következő klip?

- Nem merek jósolni, de nem hiszem, hogy ebből a számból készülne a következő klip. Az az igazság, hogy ezt a kiadó határozza meg, tehát egyelőre ez az ő titkuk.

- Ha mégis választhatnál, melyik szám mellett döntenél?

- Két számra szavaznék: a Minden rendben című nóta, valamint a feldolgozásdal mellett.

Tömböly Ágnes

2000. szeptember 14.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster