Simon Le Bon

A Duran Duran énekese a nyolcvanas évek elején az első számú tinibálványnak számított a brit szigetországban, később pedig világszerte is. A tündöklés néhány évig tartott, majd hosszabb szünet következett. Most le Bon megkomolyodva, igazi felnőtt sztárként szeretne visszatérni popvilágba. A Duran Duran Pop Trash című albuma az első komoly kisérlet, hogy a zenekar nagyívű pályára álljon rá, Le Bon pedig beénekelje magát a halhatatlanok közé. A Q magazin mindenesetre megtesztelte az énekest.

- Ki az ördög maga?

Le Bon: Egy kicsivel jobb, mint az ördög.

- Melyik volt az első koncert, amelyikre elment?

Le Bon: A The Stranglers a Brunel Egyetemen 77-ben. Csalódott voltam, mert a Sex Pistols egy héttel korábban játszott, s nem tudtam elmenni. A The Stranglers, úgy gondolom, nagy szám volt.

- Milyen volt az iskolában?

Le Bon: Tele voltam kisebbségi érzésekkel.14 évesen még nem volt barátom....A Strangelrs segített magamra találni. Összeálltam a városban négy másik punk rockerrel, s híressé váltam.

- Ha nem rocksztár lesz, akkor milyen pályát választott volna?

Le Bon. Feltehetőleg szőlőt termesztenék egy gyönyörű szőlészetben Olaszországban. Lebarnultan, nagy kalappal a fejemen....

- Melyik volt a legrosszabb lemez, ami csinált?

Le Bon: A Temptations Ball Of Confusion című dalát dolgoztuk fel, ami szerepel az 1996-os Thank You című albumon. Nagyon sokan kritizálták, Tudom, hogy nem illett a hangomhoz, de rábeszéltek.

- Mikor sírt utoljára?

Le Bon: Amikor nemrégiben egy lapban olvastam, hogy egy férfi egy autóbalesetben elvesztette a feleségét és a gyerekeit. Szintén sírtam, amikor meghallottam, hogy Madonna mit csinált Don McLean American Pie című dalából.

-Mi van most a zsebében?

Le Bon: Semmi.Nem szeretek magamnál hordani semmit.

- Melyik volt az a lemez,amit legutóbb megvásárolt?

Le Bon: Mobytól a Play Fantasztikus album, elejétől a végéig végighallgatható, nem tűnik hosszúnak.

- Mit gondol, milyen karakterjegyeket örökölt a szüleitől?

Le Bon: Az apámtól. a gyakorlatiasságomat. Ő pontosan tudja, hogy mi a dörgés? Anyámtól a zenei tehetséget örököltem. Operaénekes és zongorista volt, akinek a pályáját félbesdakították a szülések.

- Mi a legellenszenvesebb tulajdonsága?

Le Bon: A gorombaságom, ami mögött bizonytalanság rejlik. Mindig azon veszem észre magam, hopgy sok minden olyan dolgot csinálok, ami után azt mondom magamnak, seggfej vagyok.

- Mi a kedvenc étele?

Le Bon: Nagyon egyszerű: tészta piros szósszal. Paeradicsommal, fokhagymával, olivaolajjal,borssal és egy kis sóval.

-Mitől fél?

Le Bon: Semmitől sem félek.Mégha a feleségem vagy a gyerekeim meghalnának, ez sem adna okot a félelemre. Folytatni kell, tenni valamit, aktívan. Amikor fiatalabb voltam, a pókoktól és a lányoktól féltem.

- Ha meghalna, a temetésén milyen zene szólna?

Le Bon: Lehet egy összeállítás? Faure Requiemje szólna előszőr, aztán a második Underworld album, a Second Toughest In The Infants. Aztán pedig Wagnertől a Walkürök lovaglása.

- Ön szerint melyik a legjobb film? Le Bon: Fellini: Édes élet. Jópofa, szomorú, szép, és nagyon emberi.

- Ön szerint mi a boldogság....

Le Bon: Egy új napra ébredni.

2000. szeptember 10.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster