Macy Gray

Tina Turner örökében

Macy Gray
A harmincéves színesbőrű amerikai énekesnőt idén két Grammy-díjra is jelölték. Bemutatkozó albumából, az On How Life Is-ból eddig világszerte 4 milliót adtak el. Kislemezsikere, az I Try friss lendületet adott a régi soul zenei világának, s ezért a szerző- előadó énekesnőt máris Tina Turner utódaként emlegetik. Idén nyáron az Egyesült Államokban Carlos Santana-val kezdett hosszabb turnét

- Mrs Gray, azt mondják, hogy Önből egy meglehetősen cikis diva lett az elmúlt időszakban....

Macy Gray: Ki mondja ezt? Ez már tényleg idegesítő.Az ember órákig szembenül egy újságiróval, aki aztán olyasmiket ír le, amit soha nem mondtam. Csak kitalálta.

- Szokta olvasni az Önről szóló írásokat? Macy Gray: Néha a menedzsment vagy a családom tagjai hoznak néhány magazint....

- Az egyik Calvin Klein - reklámkampányban farmerben pózol. Elég szépnek tartja magát a divatüzlethez?

Macy Gray: Nem. Calvin olyan művészeket keresett, akikkel a vásárlói azonosulni tudnak. Sokkal inkább, mint a modellekkel, akik soha egy szót sem szólnak. A felvételek készítésekor Calvin végig ott tartózkodott. Nagy élmény volt. Fél életen át mindenütt az ő nevével találkoztam, s egyszer csak ott állt.

- Szokott fitness- stúdióba járni, hogy javítson az alakján?

Macy Gray: Persze. A sport megszállottja vagyok. Az edzésem a napi szexből áll.

- A szinpadon sem mutatkozik túlságosan prüdnek...

Macy Gray: Jó ezt hallani. De a szex elsősorban a zenémnek a része. Mindenki szeretne szexis lenni. És vagy sikerül, vagy nem. De soha nem szabad rájátszani. Egyes lányok esetében a széttett lábak látványa a diványon nagyon vonzó, mások esetében viszont nevetséges.

- Meglehetősen felfokozott életet él. Szed drogokat, hogy elősegítse a kreatívitását?

Macy Gray: És Ön?

- Valóban érdekli?

Macy Gray: Momentán nem....Az A Moment To Myself című dal egy olyan parti közben született, amikor néhány LSD-utazásra is sor került. Olykor az ilyesmi segíthet, hogy a gondolatok szárnyaljanak. De megy ez vegyszerek nélkül is.

- Ön az Epicnél négy albumra írt alá szerződést. Mi lesz a következő projektje?

Macy Gray: Szívesen készítenék egy koncertlemezt. De nem vagyok biztos benne, hogy ezt a kiadónál lévő fiúk is így gondolják. A koncert-CD-ket kevésbé vásárolják. Nem akar egy sört?

- Ön már harminc éves, három gyereke van, s most kezdődik a kerrierje. Meddig lehet folytatni ezt a stresszes életformát?

Macy Gray: Én szeretek dolgozni. Munkamániás vagyok. Önnek szerencséje van, hogy még itt vagyok. Néhány nappal ezelőtt rámjött a hoppáré, üvöltve rohangáltam a szállodai szobámban, s megrendeltem egy Los Angelesbe szóló repülőjegyet. De aztán mégis másképpen alakult.

- Miért?

Macy Gray: A gyerekeimnek, Aanisahnak,Happynek és Melnek szüksége van egy olyan anyára, aki letesz néhány dollárt az asztalra.

2000. szeptember 7.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster