Ronald Keating

Az ír dalnok

Michael Flatley mellett az ír showbiz legkelendõbb exportcikke. A Boyzone-nal vált világhírûvé, de az igazi nagy karrier lehetõsége a Notting Hill címû film betétdalával /When You Say Nothing At All/ nyílt meg elõtte, amely az Egyesült Államokban is sztárt csinált belõle. Az alábbi interjúban a szólókarrierjérõl, a nõkrõl, az igazi barátokról beszél.

- Mr Keating, Ön a Boyzone énekese, tv-mûsorvezetõ, két zenekart menedzsel, s mindezt 22 évesen teszi. Úgy tünik, hogy eddigi karrierje során nem tudott hibázni.

Keating: Dehogynem. A legnagyobb hibát akkor követtem el, amikor 16 évesen a sajtóban elmeséltem, hogy még soha nem volt barátnõm. Attól a naptól kezdve évekig megkérdezték: Na, és még mindig szûz?

- Van Önnek - ahogy a popüzletben szokásos - menedzsere vagy tanácsadója?

Keating: Az elsõ album felvételéhez a Boyzone tagjai hitelt vettek fel. Csak az elsõ sikerek után kínált Írországban a Polydor szerzõdést. De a mai napig nincsen menedzserünk, aki megmondaná,hogy mit tegyünk? Tanácsokat olyan profiktól kapok, mint George Michael, Elton John és Bono.

- És mit tanácsolnak a nagy öregek?

Keating: George Michael elsõként azt tanácsolta: „Ro, írj saját dalokat, s élvezd azt az életet, ami most megadatott neked." Elton John egy duett lehetõségét is felajánlotta.

- A Boyzone biszexuális image-dzsel dolgozik....

Keating:...pontosan. Korábban tipikus fiú együttes voltunk a kis csajok számára.De amióta egyikünk, Stephen Gatley, nyilvánosan elismerte, hogy „meleg", sok homoszexuális is rajongója az együttesnek. Szerencsére a nõi rajongók sem pártoltak el tõlünk.

- Az Ön autóját vandálok rongálták meg, s a pletykák szerint a háttérbõl a felesége bérelte fel õket.

Keating: Én is ismerem ezt az ostoba történetet, miszerint meglepett volna az ágyban „meleg" barátommal, Brian Kennyvel, s ezért törette össze az autómat. Ostobaság!

- Ön nagyon fiatalon házasodott meg...

Keating:...Együtt akasrtam élni ezzel a csodálatos nõvel, s Jack, a nemrégen született fiúnk csak a kezdetet jelenti.

- Mit szeretne továbbadni neki útravalóul?

Keating: Legyen õszinte. Ezt mondta nekem is anyám, aki 51 évesen nagyon is korán meghalt. Õ az én legnagyobb veszteségem.

- Egyszer arról beszélt, hogy ír elnök akar lenni. Komolyan gondolja?

Keating: Nem, ez csak tréfa volt. Mint a millenniumpárt, amit Paul McGuinness-szel,a U2 menedzserével alapítottunk. De anyám halála óta a rákbeteg gyerekek érdekében tevékenykedem.

- Ön forgatókönyveket is ír?

Keating: Nagyon sokat utazom, s az unalom ellen irogatok. Eddig két forgatókönyv született egy szerelmes- és egy sci-fi-film számára.

- Szeretne szhínészi feladatot kapni?

Keating: Megpróbálkoznék vele.David Hasselhoff már kínált szerepet a Baywatch-sorozatban.

- Ismertsége ellenére nincs testõre, miért?

Keating: A sors mindenkit utolér. Én nem szeretném másokhoz hasonlóan komolyan venni magam, hogy 20 testõrrel járkálnjak a világban.

- Kik veszik magukat „komolyan"?

Keating: Az Oasis tagjai, akik azt gondolják, hogy a többiek seggfejek. Vagy ezek a fiú együttesek Amerikából. Korábban öt helyes srác volt, s most, hogy sikeresek lettek, mindenhová egy horda testõr kiséri õket.

- A Backstreet Boysra gondol?

Keating: A Westlive-nak, az egyik zenekaromnak a tagjai Düsseldorfban meg akartak nézni egy BSB-koncertet. Bejelentkeztem a menedzsmentjüknél, ahol azt válaszolták:"Természetesen jöhettek, a jegy 5o márkába kerül." Nevetséges, mi a fiúkkal jóban vagyunk.

- Nem fontos Önnek, hogy feltünõ életmódot folytasson?

Keating: Így is meg tudtam valósítani néhány olyan dolgot, ami boldoggá tesz. Dublinban élek egy úszómedencés házban, van egy másik házam is Írországban, egy lakásom Londonban, s a házam ajtajai elõtt 11 autó parkol.

- Ön többnyire szupersztárokkal dolgozik. Kivel dolgozott együtt a szólóalbumán? -

Keating: A Notting Hill betétdala,a When You Say Nothing At All rendkivül fontos volt a szólókarrierem szempontjából, s belépõjegynek bizonyult Amerikába. Los Angelesben Pat Leonarddal, a Madonna-lemezek producerével dolgozhattam együtt, valamint Barry és Maurice Gibbel, a Bee Gess tagjaival, s Steve Liptonnal, aki producerként valamennyi Annie Lennox- és Simple Minds CD-nél közremûködött. Õ írta a Take It All címû dalt is, amely az elsõ kislemez volt a lemezrõl.

- A jövõben milyen zenét várjanak Öntõl a rajongói?

Keating: Nem próbálkozom semmi különlegessel. Popdalokat énekelek George Michael stílusában, amelyekben a gitár és a dob kapja a fõszerepet.

2000. szeptember 7.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster