Celine Dion - A férje rákos, ő gyereket szeretne

A francia - kanadai származású popdiva az elmúlt évek legsikeresebb előadója visszavonult. A Titanic című film világhírű betétdalának énekesnője már 1999 végén bejelentette csalódott rajongóinak, hogy bizonytalan időre felfüggeszti a zenei karrierjét.

Búcsúképpen azonban megjelentette All The Way: A Decade of Song címmel legnagyobb slágereinek a gyűjteményét, amely azonnal az amerikai sikerlista élére ugrott, s azóta is makacsul tartja magát a legjobbak között.

Celine időközben valóban teljesen visszahúzodott a nyilvánosságtól.Mint az alábbi interjúban is elmeséli leendő családjának él. Minden szabad percét sulyosan beteg férjével tölti, akitől gyereket szeretne. Ha álma teljesül, csak akkor lehet szó énekesi pályafutása folytatásáról.

A férje betegségéről

Celine Dion: l4 éves koromban kezdtem el dolgozni, s azóta is megállás nélkül ezt teszem. Mindig is volt egy álmom: világhírű énekesnő akartam lenni. Amit el is értem. Vannak arany-, platinalemezeim, két Oscar-díjam, Grammy-díjaim, s így tovább.

- Ez úgy hangzik,mintha egy hetvenéves sztár pillantana vissza az életére, nem pedig egy 31 éves asszony.

Celine Dion:Igen, de csináljam még l5 évig tovább, hogy aztán megállapíthassam: a szüleim halottak, nincsenek gyerekeim, nincsenek barátaim,akiknek a fotóit az aranyozott képkereteimbe tehetném? Szeretnék időt szakítani a családomra, s mindenekelőtt a férjemre.Mégpedig most.

- Az elmúlt évben férje René Angélil rákban megbetegedett. Ez is közrejátszott abban, hogy szünetet szeretne tartani?

Celine Dion:Nem, ezt már régóta terveztem. De a betegség minden jövőre vonatkozó tervet semmisé tett.

- Hogyan fogadta a férje betegségéről tudósító hírt?

Celine Dion:A házassági fogadalmunk jutott előszőr ez eszembe:"A jó és rossz napokban,egészségesen és betegen..."Ez lehet,hogy giccsesen hangzik, de így történt.Ritkán éreztem magam ilyen erősnek. A barátaim azt gondolták,hogy segítségre lesz szükségem, de nem így történt.Inkább nekem kellett másokat gyámolítanom. A rák egy olyan szó, amely korábban nem tartozott a szókincsünkbe. De,ha ez a betegség megtámadja a szeretteidet, akkor csak egyet tehetsz, minden erőddel harcolsz ellene, különben tönkretesz mindaz,ami ezzel vele jár.

- Ez úgy hangzik,mintha Ön és a férje háborút viselne.

Celine Dion:Ez így is van. Mert, ha azt kérdezgeted, miért történt, miért veled történt,akkor belebolondulsz. Nem szabad passzínak lenni,nem szabad feladni, nem szabad beletörödni és azt gondolni:bennem van ez a betegség, és meg fog ölni!

- Hogy érzi magát a férje?

Celine Dion: Túl van egy kemoterápián,ami nagyon megviselte. Közösen csináltuk végig,de nem tudjuk,hogy eredményes volt-e?...A rák megváltoztatta az életünket - éspedig jobbá tette.Renének szüksége volt rám, s én mellette álltam.Ez még közelebb hozott bennünket egymáshoz.

A háziasszonyi életéről

- Hogyan kezdődik az új élete?

Celine Dion: Nincs többé koncertnaptár,ami csodálatos érzés.Marad a tésztafőzés,a paradicsomtermesztés,a golfozás -talán egyszer Renét is legyőzöm.Fekszem az ágyban,chipset eszem ketchuppal,és mogyoróvajkrémet,egyenesen az üvegből egy kanállal,miközben odaszólok a férjemnek:"Drágám, ideadnád a távkapcsolót"?

- Milyen műsorokat nézne szívesen?

Celine Dion: Filmeket,amelyeken sírhat az ember.Például A zongorát,vagy a ... hídjait,ezt a tragikus történetet Mery Streeppel és Clint Eastwooddal a főszerepben....De abba is hagyom,mert szükségem lesz egy zsebkendőre.De mindenekelőtt Az élet szép című filmet nézzük meg,a kazetta már hetek óta készenlétben áll.

- Tehát akkor hetekig egy ágyban lesz Renével és a mogyorókrémmel?

Celine Dion: Még nem igazán ismerem hazámat,Kanadát.Többnyire a világban utaztam,s csak a koncerttermeket illetve luxushoteleket ismertem meg.Minden látni akarunk,amit eddig elmulasztottunk.S ha tetszik valahol,akkor spontán kijelentjük:most itt maradunk két hétig.l5 évig szinte soha nem voltam szabadságon,s ezt most bepótoljuk - mégpedig testőrök,s nagy felhajtás nélkül.

- Mit mulasztott még el?

Celine Dion: Nem tanultam több nyelvet.Spanyolt,olaszt vagy japán,kínait.Ezek az országok lassan átveszik a világgazdaság írányítását.De szívesen tanulnék németül is.A német olyan,mint egy hasábfa a kandallóba. Nagyon kemény,nagyon szép.Ideális egy szép szerelmi dalhoz.

- Csak nem akarja a visszatérést - németül?

Celine Dion: Nem.A karrierem csúcsán akartam abbahagyni,hogy ne kelljen azt mondanom: még egy sikert kell csinálnom, s egyszercsak ez már nem sikerül. Két-három évig most szünetet tartok. Remélhetőleg ezt követően is hallani akarnak majd az emberek. Ha mégse, akkor nincs mit tenni.

Az anyaságról

- Mikor szeretne anya lenni?

Celine Dion: Az édesanyám 4l éves volt,amikor megszülettem - s akkor már l3 gyereket hozott a világra.Én ennyit nem szeretnék. De nem is akarok sokáig várni az első gyerekünkre.

- Harmincegy évesen erre van még épp elég ideje!

Celine Dion: A férjem 26 évvel idősebb nálam. S ha nem sikerül saját gyereket nemzenünk, akkor akár egy örökbefogadást is el tudok képzelni. De ezen még nem gondolkodtam el minden részletre kiterjedően. Most előszőr meg akarjuk próbálni.Most, hogy minden nap láthatjuk egymást,erre jó alkalom nyílik.Nekem is,Renének is ott kell lennünk, lehetőség szerint ugyanazon a helyen,mert ez egyszerűbbé teszi a dolgot.

2000. augusztus 2.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster