Szulák Andrea - Best of

Lehet, hogy aki most kezében tartja Szulák Andrea best of lemezét, meglepődik, hogyan is lehetséges ez. Hiszen Ő még túl fiatal ehhez! Talán sokan nem tudják, hogy Andreának négy lemeze jelent már meg. Ezek anyagából válogathatta ki a számára legkedvesebbeket, így készülhetett el ez a jobbnál-jobb dalokat tartalmazó nagylemez, melyen mindenki megtalálja a számára legkedvesebbeket. Van köztük lendületes, latinos dal, romantikus, szerelmes ballada, mindenki által jól ismert és dúdolt filmsláger a kilencvenes évekből, magyar és külföldi filmzene, és még megannyi más! De minek is beszéljünk többet róla, ezt hallani kell!!

Íme a dalcímek:

Szabadon szállok, Darabot a szívemből, C’est La Vie, Csak cha-cha-cha, Nőerőmű,

Shoop-shoop, Félig sem egészen, Ki vagyok én, Azért vannak a jóbarátok, Az élet az úr,

Szerelemez, Nem harap a néni, Ott állsz az út végén, Ne menj még, Miért várom őt, Zene nélkül, Veled változom

Andreát nem kell bemutatni a nagyközönségnek, de a tényszerűség kedvéért most felsoroljuk a művésznő eddigi életének fontosabb állomásait.

Zenei pályafutása, bármennyire is meglepő Hollandiában kezdődött, ahol különböző helyeken lépett fel, a jazz kluboktól az amszterdami Concert Gebouw-ig. Visszatérve Magyarországra, a Magyar Rádió karolta fel, és nemzetközi fesztiválokon képviselte hazánkat. Moszkvában került megrendezésre az OIRT-fesztivál, amelynek megnyerte nagydíját. Amikor a Neoton família kettévált, megkeresték, hogy legyen a zenekar énekesnője. Nagy örömmel tett eleget a felkérésnek. A Neotonnal több lemeze jelent meg, köztük a nagy sikerű Filmslágerek magyarul. Egerben táncdalfesztivált nyert 1992-ben. Ugyanebben az évben, majd 1994-ben is az év énekesnője lett. Ezután több lemez követte egymást: 1993-ban Nem harap a néni, 1994-ben Máté Péter dalaiból jelent meg egy válogatáslemeze Darabok a szívemből címmel. 1995-97 között a Xénia láz c. tv-sorozatban szerepelt és 1996-ban jelent meg a IQ c. albuma. 1997-ben közreműködött a Miniszter félrelép filmzenéjének lemezén és 1998-ban Benkő Péterrel duett albuma jelent meg Titkos szeretők címmel. A legutóbbi nagy siker pedig a 2000-ben megjelent Szerelemez c. szólólemeze volt.

A médiában is nagyon ismert személyiség, hiszen dolgozott a Calypso Rádióban, majd a TOP TV-ben. Jelenleg a TV2 népszerű Ki vagyok én c. műsorának szereplője és különböző show műsorokban is gyakori vendég.

Végül, de nem utolsó sorban még szólnunk kell színházi sikereiről. 1998-ban mutatták be az Operett Színházban a Hotel Mentholt. 1998 őszén volt a Dizőz c. önálló estjének premierje, amely a Komédiumban látható. A Győri Nemzeti Színház a Hello Dollyt, melynek címszerepét játsza, 1999 őszén mutatta be. 2000 januárjában itt is színpadra állították a Hotel Mentholt. Jelenleg pedig az Operett Színházban játsza a Funny Girl címszerepét.

2001. november 7.Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster