Gregorian: Masters of Chant II.

„ A legtöbb projektem a főárammal ellentétes stílust képvisel, de kétségtelenül ezek azok, melyek a legnagyobb sikert aratják.”. Frank Peterson csak tudja, hiszen a producer már az Enigmával és a „Time to Say Goodbye”- jal , két szokatlan zenei koncepcióval, meghódított több millió vásárlót Ezek után következett a Gregorián: Masters of Chant c. albuma, mely a többi Peterson produkcióhoz hasonlóan fogyott az egész világon.

Most itt a második rész a Masters of Chant Chapter II., mely hasonló fogadtatásra számíthat!

Azon egykori nagy slágerek felkutatása , melyek az albumon feldolgozásra kerültek, kb. három hónapot vett igénybe, ugyanis nem minden dal illik bele a Gregorian koncepcióba. A választás kritériuma elég egyszerű: a gregorián kórus csak hét zenei hangot használ. „Azokat a dalokat rögtön kizártuk, melyeknél kisszekund lépés merült fel. Ez azt jelenti, hogy a „Wish You were here” és a „Brothers in Arms” esetében nem volt probléma. Másfelől egy olyan dal, mint a „Sacrifice”, esélytelenül pályázott az albumra kerülésre. „- mondja Petersen.

A hangzás is nagyon fontos volt. Az előző lemez felvételei egy templomban zajlottak, és ezen Peterson most sem változtatott. A lemezfelvétel idejére egy mobilstúdióval beköltöztek a londoni Henry Wood Hallba.

A második rész igényes, a legapróbb részletekig kidolgozott remekmű. A dalokban sokszor felcsendülnek húros hangszerek, gitárok hangjai.

Peterson szerint azok az emberek, akik Szingapúrtól Seattleig várták a Masters of Chant Chapter II. megjelenését, nem fognak csalódni.

Ez az zene vígasztal és nyugalmat áraszt. Nemcsak a mélyen vallásos országokban, hanem az egész világon egyaránt sikerre számíthat.


Kapcsolódó linkek:

www.gregorian.de

2001. november 12.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster