Bon-Bon - Irány a légió!

Bon-Bon - Irány a légió!
A titkosügynökök után Szolnoki Péter és Török Tamás új albumán sem aprózta el, legalább ugyanolyan jelentőségű világot célzott meg a dalaival: a légiót.

Itt volt már az ideje mind egy új albumnak, mind pedig annak, hogy a két "James Bond" váltson valami más, az orgánumukat tökéletesen kitöltő új image-re.

Kellett az, hogy a tehetségük és az ötletes zenei világ (amelyet jól ismerhetünk a Bon-Bon koncertek improvizatív változatairól, vagy Szolnoki Peti más jellegű produkcióiról).

Az Irány a légió! tizenkét számmal örvendezteti meg a zenekar (és a zene) kedvelőit, akik között ugyanúgy jelen van a 12 éves, általános iskolás nebuló, vagy a 27 éves kétgyermekes családanya, aki néhány hónapos csemetéjének dúdolgatja a Bon-Bon dalokat.

Attól függetlenül, hogy a lemez a légióval kapcsolatos image és reklámkampány segítségével ismételten a figyelem középpontjába került, a CD-n tulajdonképpen egyetlen darab mesél a légiós életről (illetve két remix), amely(ek)nek a címe megegyezik a lemezével. Attól függetlenül, hogy aranyos és kedves figurákká avanzsál a két fiatal légiós a fotókon, a szövegvilágban (legalábis a légióval kapcsolatosan) nem feltétlenül mutatja azt, amiről eme fegyveres testület igazán szól (bár nyilvánvalóan nem is cél ez). Leginkább Fülig Jimmy és Piszkos Fred asszociálhat, vagy a Bujtor István rendezte Három testőr-ből Nagy Levin.

A dalok arról szólnak, ami érdekes, figyelemfelkeltő és fontos egy mai, fiatal, az életet a szépségéért és a véletlenszerűségéért kedvelő ember számára: füstös diszkók, fiatal csajok (Két lemezlovas), gondtalan, laza nap, amikor az ember mást sem csinál, csak sétálgat a napfényes utcákon, és arra gondol, hgy érdemes volt megszületnie (Átlagos, gyönyörű nap).

Bon-Bon - Irány a légió!
A zene abszolút igényes, szórakoztató és eredeti. Erre természetesen garancia Szolnoki Péter (ének, fuvola, piccoló, billentyűs hangszerek, vokál) neve elsősorban (tegyük hozzá, olyan muzsikusról van szó, aki nyolc éves kora óta zenél, és a Bon-Bon mellett a Belügyminisztérium zenekarában is dolgozik). Ezen kívül olyan emberek dolgoztak együtt a sikerért, mint Sipeki Zoltán és Madarász Gábor (gitárokon), Tulkán Péter szaxofonon, Gátos Iván pedig zongorán és Hammond orgonán működött közre.

Az Irány a légió! egy jó lemez, hangulatos dalokkal, nagyon jó zenékkel (amelyeken érződik a kilencvenes évek végének "összemosó" trendje, az, hogy olyan harmóniákat, hangfekvéseket használnak, amelyek már nem újak, az egyediség csak a mixeken, és a hangszerelésen érződik), és olyan vidám, ötletes gondolatokkal, amelyek biztosan kedveltté teszik majd ezt a lemezt a popzenét kedvelők széles táborában.

Bon-Bon

Irány a légió!
Két lemezlovas
Irány a légió!
Átlagos, gyönyörű nap
Rabod vagyok
Te vagy
A divat rabjai
80 nap alatt.
Száz dal
Bon-Bon Rádió
Örökre a szívedben
Irány a légió! (Remix)
Irány a légió! (F.O.F. Clubmix)

Balogh Tibor

2001. július 5.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster