HEAVEN STREET SEVEN

SZÛCS KRISZTIÁN
A Heaven Street Seven zenekar 1995-óta működik, s immár 6 éve állandó szereplője s érdekes színfoltja a hazai könnyűzenei életnek. Ez idő alatt két nagylemezt készített (mindkettő a Warner Music Hungary / 1G Records gondozásában jelent meg), melyeknek dalai az ország kereskedelmi rádióiban is felcsendültek, s a dalokhoz készült videoklipek nemcsak a hazai TV csatornákon, de a francia MCM-en, valamint az MTV-Europe zenei adókon is láthatók voltak. Érdekesség, hogy a kezdetben kizárólag angol nyelven éneklő zenekar legutóbbi nagylemeze (Cukor) már teljes egészében magyar nyelvű.

Pontos műfaji kategóriát találni posztmodern korunkban meglehetősen nehéz, hisz a mai könnyűzenét - akárcsak más populáris művészeteket is - a totális eklektika, műfajok keveredése jellemzi.

Ezért a definíció is kicsit hosszabb: olyan angolszász gitár-pop zene ez, amely egyszerre szól a fejnek, a szívnek és a lábnak.

A HS7 az egyik legtöbbet koncertező zenekar, s immár kihagyhatatlan szereplője a hazai könnyűzenei fesztiváloknak. Ez évi 80-100 élő fellépést jelent.

HEAVEN STREET SEVEN
Az 1999-es év különösen jelentős eseménye volt ebből a szempontból, amikor a világhírű R.E.M. előzenekaraként léphetett a közönség elé a HS7 a Kisstadion színpadán.

A Heaven Street Seven - mint 5 zenészből álló "klasszikusan" megalakult formáció - büszke arra, hogy eddigi munkái során, amely a lemezkészítéstől a klipek elkészítésén át az egyéni arculat megtervezéséig terjedt, mindig olyan ütőképes grafikusokból, filmesekből és reklám-szakemberekből álló csapattal vette körül magát, akikkel úgy tudott együtt dolgozni, hogy nemzetközi mérce szerint is minőségi produkciót hozzon létre.

A HS7 legutóbbi albuma - Cukor címmel - 2000. március végén került a boltokba.

Az albumról - a 2000. márciusában megjelent Hol van az a krézisrác ? és az ugyanez év szeptemberében napvilágot látott Sajnálom című maxikat követően - 2001. február végén elkészült a harmadik kislemez, melynek címe: Mozdulj ! A nagylemezek sorában első volt a Tick Tock No Fear (magánkiadásban kazettán), második a Goal, Budapest Dolls, Cukor, és a sorban az utolsó a tavalyi Volt Fesztivál-os fellépésről készűlt koncertlemez.

A HS7 tagjai:

SZŰCS KRISZTIÁN ének, gitár

BALCZER GÁBOR gitár

TAKÁCS ZOLTÁN billentyűs hangszerek

NÉMETH RÓBERT basszusgitár

ORBÁN GYULA dob, ütőhangszerek

HEAVEN STREET SEVEN
A Heaven Street Seven White Lies In Hifi című maxiját a hónap kislemezének választotta az egyik legrangosabb brit zenei szaklap, a The Record Collector.

Történt ez annak ellenére, hogy a kislemez nem jelent meg Angliában (egy lelkes fiatal újságíró mutatta be a lemezt).

A 2000 tavaszán megjelent Cukor című album három számának angol nyelvű változatait (Hol van az krézi srác-Sweetness, Mozdulj!-Christine 16, Sajnálom-Truly Sorry) Krisztián ültette át angolra.

Az átiratok elkészítésénél (amelyek közül leginkább a Truly Sorry apellál a magyar változatra) egyáltalán nem jelentett gondot a néhol melankolikus, de mindenképpen egyedi szövegvilág adoptációja, ugyanis Krisztián zsenialitása ebben is megnyilvánul.

A HS7 nem hiába az egyik legnépszerűbb együttes a magyar könnyűzene ködös égiszén, hiszen egyedi megszólalásuk, a hallgató tudatának velejéig hatoló mondanivaló, és a koncertek kissé fülledt, talán elsőre nehezen befogadható légköre (amely rövid időn belül ledönti a kommersz korlátait) azt eredményezte, hogy a mainstream-istálló nemes zenei csataménjévé váltak.

Balogh Tibor

2001. június 28.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster