Anita

Anita
Ismét egy jól ismert arcot köszönhetünk a hazai könnyűzenei élet színpadán, aki hosszú hallgatás után tér vissza a reflektorfénybe. Anita hazai és nemzetközi sikerekkel tarsolyában egy sokat ígérő feldolgozásalbummal jelentkezik, melynek első kislemezdala, az Elképzelt szerelem sokak számára elárulja, milyen szerzeményekkel találkozhatunk az új albumon.

Anita november 7-én megjelenő, 10 felvételt tartalmazó vadonatúj albumán Demjén Ferenc slágereit szólaltatja meg újszerű, felfrissített átiratban. A teljesen újra hangszerelt Demjén-dalok között szerepel A szabadság vándorai, a Gyertyák, a Szerelemvonat és a Jöjj vissza vándor című dal, valamint egy gyönyörű duett, a Csak a vágy ölel át, amit Anita Demjénnel közösen ad elő. A fiatalos, vidám vonalat az első kislemezdal, az Elképzelt szerelem, a lemez egyik legjobban sikerült felvétele képviseli talán a legmarkánsabban, amelyhez egy Future mix és egy, a 70-es évek hangulatát idéző mix készült a maxira. A fiatalos lendület jegyében születtek újjá a Miért és a Szerelem ördöge című felvételek is.

Anitát 1988-ban, az Interpop Fesztiválon ismerhette meg a nagyközönség, ahol a Zi-Zi Labor együttes Maradj meg nekem című szerzeményével az első helyen végzett. A fesztiválsikernek köszönhetően a Hungaroton kiadó hanglemezszerződést ajánlott fel neki. Anita című bemutatkozó albuma '89-ben jelent meg, melynek zenei anyagát országos turné keretében, élőben mutatta be. A Maradj meg nekem című felvétel mellett az Életem a tánc, és a Minden visszatér című felvételek értek el emlékezetes sikereket. Győztesként sok külföldi fesztiválon képviselte hazánkat sikerrel, többek között Helsinkiben, Prágában, Rostock-ban, de még az Interpop fesztivált megelőzően 1988-ban a Pozsonyban megrendezett Líra Fesztiválon is, ahol a Legjobb Külföldi Előadó díját vehette át.

1991-ben jelent meg második albuma a Miért legyek jó, melyről a címadó felvétel mellett A legyél rossz és a Neoton Família egykori vezéregyéniségével, Jakab Györggyel énekelt Érintés című duett ért el jelentős sikereket.

Anita
Anita óvodás kora óta az énekesnői pályára készült. Kivételes énekhangja általános iskolában és a középiskolában is sok sikert eredményezett számára, így természetesen a pályaválasztási kérdőíveken is az énekesnői foglalkozást jelölte meg minden alkalommal. A középiskola elvégzése után beiratkozott az OSZK előadóművész-képző szakára, ahol Sík Olga irányításával 1986-ban "A" kategóriás énekesnői diplomát szerzett. Diplomás énekesnőként kedvenc szórakozóhelyén, az akkor még működő Csillagfény Disco-ban találkozott a V'Moto Rock együttessel, akik felfigyeltek a fiatal és tehetséges énekesnő hangjára. Közös munkájuk eredményeképpen született meg a Várj rám című felvétel, mely a Tímár Péter rendezte Moziklipp című film betétdalaként vált ismertté.

A Filmslágerek magyarul című kiadványon Anita a Több, mint testőr című film betétdalát, Whitney Houston I Will Always Love You című slágerét énekelte el. 1995-ben a Ki bánja meg című felvétellel jelentkezett, melyet Kaszás Péter, Jakab György, Lakatos Gábor és Janicsák István készítettek számára.

Anita már első albumának megjelenését követően rendszeresen szerepelt a televízió képernyőjén, mint műsorvezető. Első alkalommal a Popkorong című műsor háziasszonyaként láthattuk, majd a Tízen Túliak Társasága állandó meghívottjaként. Ezt követően az A3 és az M-Sat jó néhány zenei műsorának volt műsorvezető-szerkesztője.

Anita
Kedvencek:
Énekes: Marc Anthony, Michael Bolton
Énekesnő: Whitney Houston, Katona Klári
Zenekar: Bon Jovi, United
Zenei stílus: "mindenevő"
Zeneszerző: Diane Warren
Szövegíró: Demjén Ferenc, Janicsák István
Színész: Alföldi Róbert, Kamarás Iván, Brad Pitt, Robert Redford
Színésznő: Julia Roberts, Susan Sarandon, Kovács Nóra
Film: romantikus filmek
TV műsor: HBO - filmek minden mennyiségben
Politikus: Bill Clinton
Ország: Spanyolország, bár sohasem jártam még ott
Város: Sopron
Sportág: aerobic, fitness
Sportoló: az Olimpiai ezüstérmes kézilabdás lányok
Példakép: azok az emberek, akik hűek maradnak önmagukhoz
Hobby: házimunka
Étel: tészta, saláta
Ital: jeges tea, édes Martini
Ruhadarab: farmer
Örök vágyálom: a Népstadion színpadán teltház előtt énekelni

2001. június 7.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster