Sziasztok Lányok

Sziasztok Lányok
A szőke lányokról eddig is tudtuk, hogy "gázosak" kicsit. Ezt nem kell félreérteni, egyszerűen akinek megvan a megfelelő szellemi tőke, az érti, miről van szó, aki pedig értetlenül áll eme sorok előtt, azt sajnálom.

A Sziasztok Lányok a világos árnyalatot sugárzó nőnemű egyedek köszöntése mellett egy ötletes, és kreatív duó vicces fantáziát sejtető neve. Némo és Atti, akik billentyűs és húros (basszus) hangszereken játszottak a felvételeken a vokál és a hangszerelés mellett, minden bizonnyal nem kezdő muzsikusok. Amint a Play gombot lenyomtuk, és néhány percig hagyjuk szólni a hangszórókat, nem lesz nehéz "ráállni" a zene lüktetésére.

Mindenekelőtt funky, némi groove-os beütéssel, megsózva több hangszínnel. Asszociáció: '80-as évek videódiszkói, "mikrofonfejű" fekák nyomják a feszes dob-basszus alappal felturbózott lüktető muzsikát.

Némo és Atti
A megjelenés előtt már a rádiók által játszott "Szőke" című sláger csak megerősíti eme tézist. A megmosolyogtató, viszon nagy igazságtartalommal rendelkező mondanivaló (Szőke, szeme mint a tenger, az ágyban ennél több már nem kell) mellett a lüktető ritmus, és a fúvós betétek egyértelműen a táncparkettre vezetnek.

Kissé talán egysíkúnak tartaná a "vájtfülű" zeneélvező a lemezen végigvonuló, nem az abszolút szabadjára engedett fantáziáról tanúskodó hangszerelést, annak ellenére, hogy Czomba Imre is rajta hagyta a keze nyomát. Folyamatosan "nyomulnak" a srácok, szinte egy pillanatnyi pihenőt sem hagynak a lábnak. Ötletes és lendületes muzsika, de talán elhamarkodott volt megjelentetni egy egész albumot ugyanabból a zenei "fészekből". Egyenként tökéletesen megállnának a lábukon a darabok, így viszont a végén már kissé fáradtan és szkeptikusan tettem le a fejhallgatót, tele kellemes emlékekkel, olyan sorokkal, mint a fentebb idézett sláger részlete.

A fiatalos (komolyan táncra, bulira hangoló) zenéhez szinte semmi más nem kell esténként, mint egy bulizós társaság, egy üveg behűtött Garrone, és föltekerni a potit az erősítőn. Tuti tipp!

Sziasztok Lányok
Kiadja az Universal Music, 2001

A lemezen szereplő számok címe:

Intro
Szőke
Itt járt a szerelem
Nősülök
Minden mozdulatom
Disco láz
Nincs az a pénz
Tegnap éjjel
Sziasztok lányok
Ez a szerelem
Ne lássunk könnyeket
Itt járt a szerelem
Szőke (high end mix)

Közreműködők:

Czomba Imre - billentyűs hangszerek, hangszerelés
Tom-E - gitrárok
Rontó Attila - akusztikus gitár
Szatmári Orsi - vokál
Bot Gábor - vokál
Skerletz (Sheki) Gábor - harsona
Garami Gábor - próza

Balogh Tibor

2001. május 24.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster