A TEENS

A TEENS
Már két éve annak, hogy a svéd A TEENS tagjai összeálltak 1998 októberében és akkor Európa legnagyobb tini együttesének számítottak. Rakéta-sebességgel be is gyűjtöttek néhány nemzetközi díjat, szerte a világon eladási rekordokat döntöttek meg, az amerikai TV-ben Puff Daddy-vel léptek fel, azt már nem is említjük, hogy a pop olyan kiválóságaival turnéztak együtt, mint az N'SYNC és Britney Spears. Legújabb kislemezük címe majdnem fedi a valóságot, legalább is azt az érzést, ahogy egy kissé lökött csapat a pop sztratoszférájában repülve érezheti: "Fejjel lefelé". (A kislemez címe: Upside down) "The Abba Generation" című bemutatkozó albumukból több mint 3 millió példányt adtak el világszerte, hát persze, hogy a feje tetejére állt a világ velük.

Minden 1999 májusában kezdődött, amikor a "Mamma mia" című kislemezük mindössze egy hét alatt az eladási listák élére került Svédországban. Három héttel később már 120.000 eladott példánynál tartottak és ez lett a legnagyobb számban eladott lemez Svédországban, 1999-ben. A slágerlistákat két hónapon keresztül vezette.

A bemutatkozó album - "The ABBA Generation", az Abba pop-gyöngyszemeinek energikus új változatai - követte a kislemez által kitaposott utat és első lett a svéd lemezeladási listán 1999 augusztusában. Három héten keresztül ott is tanyázott, majd szépen lassan háromszoros platinalemezzé érett.

A TEENS
Az A TEENS tagjai: Marie Serneholt (17), Amit Paul (17), Sara Lumholdt (16) és Dhani Lennevald (16). Skandinávia bevétele után elindultak világhódító útjukra. Hollandia, Belgium, Spanyolország, Németország és a többi európai ország a lábuk előtt hevert. Telt az idő, mígnem 2000 nyarán övék lett a EUROPEAN PLATINUM AWARD mert több mint 1 millió lemezt adtak el az öreg kontinensen. 2000 szeptember: elnyerik a VIVA MUSIC AWARD-ot mint a Best International Newcomer olyan ellenfelekkel szemben, mint Christina Aguilera és a Blink 182.

Irány az USA! - a 2000-es év nagy részét ott töltötték, turné először az NSYNC-kel.

"Nagyon idegesek voltunk az NSYNC turné miatt, nem tudtuk, miként fognak minket fogadni. De nem kellett félnünk semmitől, minden simán ment! Fantasztikus volt! Nagyszerű dolog minden este 10-15.000 ember előtt fellépni. Nagyon fontos turné volt ez számunkra minden tekintetben" - mondja Marie. Az NSYNC turné végeztével az A TEENS Britney Spears-hez csatlakozott.

"Egy kicsit mókás turné volt az, hiszen akkor kezdtük csak igazán felfedezni Amerikát. Nagyon sok ember ismerte az Abba dalok szövegét és így gyorsan lemérhettük a koncertjeink sikerét" - véli Dhani.

A TEENS
2000 szeptember: a kemény munka az Államokban is meghozza gyümölcsét. "The ABBA Generation" aranylemez lett (500.000 eladott példány) és mindössze néhány hónap múlva már a platinát vehetik át (1.000.000 eladott példány). Az 1999-es év legsikeresebb albuma kapcsán természetesnek tűnik a kérdés: az A TEENS-nek továbbra is Abba dalokat kell énekelniük?

"Szinte azonnal éreztük, hogy Abba dalok nélkül is ki kellene próbálni magunkat" - magyarázza Dhani. "Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy lehetetlen jobb dalokat írni az Abba-nál, így megpróbáltunk más dalokat írni. A kiadóval közösen gondolkodtunk arról, hogy miként folytassuk és ők hamarosan új anyag után néztek."

Amit szerint az új albumot fiatalos szellem járja át (az album címe: Teen Spirit). "Nem akartunk akkorát hibázni, hogy idősebbeknek tűnjünk az új albumon. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a rajongóink többsége fiatal, akárcsak mi magunk. Egy fiatalos, vidám és tempós lemezt akartunk készíteni. Persze megtartottunk valamit a "régi"-ből is, de megmutatjuk, hogy fejlődtünk is."

"A legszembetűnőbb különbség a korábbi albummal szemben, az Dhani és Amit szerepe. A Teen Spirit-en többet énekelnek, mint az első lemezen" - mondja Marie.

A Teen Spirit című album a rengeteg fellépés és promóciós turnék szüneteiben készült, nagyrészt svédországi stúdiókban. Az együttes szerint:

"Svédországban vannak a legjobb popzenei producerek, nem kell, pl. az USA-ban felvenni a lemezt."

A-TEENS
A Teen Spirit-et olyan híres producerek jegyzik, akik már - többek között - az NSYNC, Jessica Folker és Cher sikereit is elősegítették. Az első kislemez, az "Upside down" a tehetséges kezdő Grizzly/Tyser/Sepehrmans trió szerzeménye és ők voltak a producerek is.

"Ez egy egyszerű és vidám pop-dal. Biztos, hogy jól fogod érezni magad ha az A TEENS-t hallgatod, akárhol is vagy. A lényeg a pozitív életérzés" - mondja Sara.

2001. április 25.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster