Roxette - Room Service

Room Service
Alig egy hete került a boltokba a svéd szuperduó, a Roxette új albuma, bizonyára sokan várták már.

A Room Service 12 vadiúj pop dalt tartalmaz, balladákat, mint a "Bringing Me Down to My Knees", a "Milk and Toast and Honey", a "My World, My Love, My Life", a "Try", uptempo számokat, mint a "Fool", a "Real Sugar", a "Make My Head Go Pop", a "Jefferson" vagy az első kislemez nóta, a "The Centre of the Heart", amelyhez Jonas Akerlund rendezett videót, melyet az MTV cenzúrázott, mert "túl vulgárisnak" találta egyik jelenetét, amikor is egy férfi egy golflabdát helyez egy nő mezítelen lábai közé.

Ugye meglepő ez épp a Roxette-től?

Roxette
Akerlund - akinek ez a 14. Roxette klipje - híres arról, hogy szereti feszegetni a tv-csatornák befogadóképességének a határait, ám ezúttal egy kicsit tényleg túllőtt a célon. A videó eredeti, vágatlan verzióját maximum este 9 és reggel 6 között lehet elcsípni.

De vissza az albumhoz, melyről néhány rosszmájú svéd kritikus azt találta mondani, hogy a zeneszerző Gessle vénája kezd kifulladni. Erre mi nem mernénk mérget venni, a dalok megmozgatják az embert, tehát annyira nem lehet rossz, hogy ne adjunk nekik egy esélyt.

1. Real Sugar
Nagyon egyszerű dal, olyan, amilyet mindig a legnehezebb megírni. Az eredeti ötlet szerint mindketten éneklik. Klasszikus háromakkordos pop nóta, amivel sokat lehet piszmogni a stúdióban. Sok mindent lehet ráaggatni, amit meg is tettek. Úgy kezdődik, mint egy ódivatú felvétel, aztán átmegy igazi mai pop-ba.

2. The Centre of the Heart

Öt éve íródott. Az első verziót még Spanyolországban vették fel, a HAND számára, teljesen más volt, sokkal lassabb, diszkó számot csináltak belőle, egy kicsit olyan, mintha a Frankie Goes to Hollywood találkozna G. Moroderrel. Buli.

3. Milk and Toast and Honey
Marie sok problémával nézett szembe, amikor ezt énekelte. Nagyon egyszerű, de a szívedet is bele kell adnod, amikor énekeled, első pillantásra azt mondta, ez könnyű, aztán mégis megszenvedett vele, aztán megtalálta a mágikus szálat. Nagyon keményen dolgoztak a dalon, és Marie nagyon büszke a végeredményre, Per szerint ez a legjobb dal az albumon, hat hónapig dúdolgatta, mielőtt papírra vetette volna.

4. Jefferson
Az egyik legelső dal, amelyet felvettek, Marie egyik kedvence. Nagyon szomorú a szövege, Per énekli. Amikor már megvolt a szám nagy része, még hiányzott egy név hozzá, és épp egy régi Jefferson Airplane dal ment a rádióban.

5. Little girl
Marie írta, akinek egész más zeneszerzési stílusa van, mint Per-nek, az egész albumot színesebbé teszi egyetlen ilyen dallal. Egy kislányról szól, aki olyan, mint Marie volt. Ahogyan öregszik az ember, egyre nehezebben emlékszik azokra a régi napokra. A dal nagyon gyorsan íródott, az énekesnő felébredt, leült a zongorához, és egy órán belül már készen is volt.

6. Looking for Jane
Furcsán hangzik, de az egész a címmel kezdődött. Pernek van egy füzete, ahová az ötleteit írja, és már régóta benne volt ez a sor "looking for Jane". De ki ez a Jane? Mi történhet vele? A demo változatot Per énekelte, míg a lemezen Marie.

7. Bringing me down to my knees
Marie dala, eleinte nem volt biztos benne, hogy érdemes-e dolgozni rajta, de Per kedvelte, és így kipofozták egy kicsit, aztán rákerült a lemezre, és mostmár az énekesnő is elégedett vele, mert tökéletesen illik a hangjához. Per egyik kedvence, nagyszerű intróval, dallammal, és vokális teljesítménnyel. A dalszöveggel eleinte nem voltak kibékülve, megpróbálták átíratni egy "külsőssel", aki visszaküldte nekik azzal, hogy ez így jó, ahogy van. Ügyes rádió pop.

8. Make my head go pop
Franciaországban, Saint Trope-ban íródott, ahol Per egy Frank Black lemezt hallgatott, ahol azt énekli, "She make my head go pop". A következő éjjel elkezdte megírni a dalt, amely majdnem lemaradt a lemezről, mert úgy gondolták nem illik bele a képbe.

9. Try
Marie nagyon szereti énekelni ezt a dalt, mert sok lehetőséget hagy az improvizálásra. Kevés hangszert használtak, és tele van lélekkel és soul hatásokkal. Nem csoda, Per kizárólag neki írta, az ő hangjához, személyiségéhez.

10. Fool
Az egyik elsőként felvett dal, erős kórussal, kiváló nyári sláger alapanyag, amelyet először sokkal több digitális trükkel akartak cicomázni, aztán Jonas Isacsson Stones-stílusú gitárjátékával megváltoztatta az egész szám hangulatát.

11. It Takes You No Time To Get Here
Marie szerint ez a dal egy Per-re nagyon jellemző ballada, szöveg és hangzásvilág szempontjából is. Nyugodt, laza, bármelyikük énekelhetné.

12. My World, My Love, My Life
Kiváló melódia. Marie imádja a szövegét, amikor először hallgatta a demót, lúdbőrös lett tőle, ami egy jó jel, tökéletes zárása az albumnak.


Kapcsolódó linkek:

http://www.pietroxette.com/

2001. április 12.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster