Moloko - paranoiás, de őszinte

Moloko
A csapat két tagú: Roisin Murphy az énekesnő, aki rengeteg különféle hangszínt képes előcsalni a torkából. 24 évesen meglehetősen szókimondó, és büszkén nevezi magát deviánsnak. Szerinte manapság a zenének - csakúgy, mint a humornak - kicsit perverznek kell lennie, hogy újat tudjon mondani

A zenekar másik tagja Mark Brydon, az emberi testben megtestesült elektro-akusztikus ritmus komputer. Ők ketten nemcsak a zenében, de az életben is társak. Állítólag úgy ismerkedtek meg, hogy egy partin Roisin megkérdezte Mark-tól: "Tetszik a szűk pulcsim?" Mire Mark közölte, hogy írjanak róla egy dalt - és még aznap éjjel megszületett a Moloko első felvétele.

Az első pillanattól fogva furcsa párost alkottak. Roisin Dublinban született, onnan költözött a családjával Manchesterbe. A Moloko előtt nem énekelt zenekarban, csak egyszer mondott fel egy kétsoros szöveget egy albumon - ez utóbbit azonban csak erős nyomásra vallja be. Mark azonban több zenekarban megfordult már, többek között a Chakk-ben (abban a zenekarban, melynek kérésére a Sly & Robbie áttelepült egy időre Sheffieldbe, egy közös munkára), de producere is volt több albumnak, valamint alapítója a legendás sheffieldi Fon stúdiónak.

Debütáló albumuk 1995 októberében jelent meg, és csak Angliában 60.000 példányt adtak el belőle. Olyan slágerek voltak rajta, mint a "Where is the what if the what is in why?", a "Fun for me" vagy a "Dominoid". Első koncertjüket a Pulp előzenekaraként adták a londoni Brixton Academy-n.

Második albumuk az "I am not a doctor" címet viselte, és 1997 telén vették fel a sheffieldi B.A.M.B.A.M. stúdióban. Mark szerint: "paranoiás de őszinte" lemez lett.

Harmadik nagylemezük"Things to make and do"címmel jelent meg, melyről két kislemez, a "Sing it back", és a The time is now volt a klubok nagy kedvence.

Hamarosan a legújabb dupla albumot is hallgathatjuk, mely remixeket tartalmaz.


Kapcsolódó linkek:

http://www.moloko.co.uk/

2001. március 30.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster