Gigi D'Agostino - mediterrán progresszív zenei stílus

Gigi D'Agostino
Gigi D'Agostinonak hosszú, küzdelmes út vezette el a mostani sikerig, ő azonban újra végigjárná ezt az utat. Ő a "mediterrán progresszív zenei stílus" megalapítója. E stílus jellemzői a könnyen fütyülhető dallamok, és a latinos hangzás.

A salernoi születésű DJ producerként is dolgozik. Úgy érzi, munkásságára nagy hatással van szülővárosa. Arra a kérdésre, hogy DJ vagy producer szeret inkább lenni, nem igazán tud válaszolni, hiszen szerinte ez a két dolog teljesen összefügg egymással.

Legnagyobb slágerei voltak: Fly, Elektro Message, Angel Symphony, Gigi's Violin, New Year's Day, és a legutóbbi sláger, a Bla Bla Bla. Ez a dal azonnal negyedik helyen indult a slágerlistákon, és négy nap alatt 10.000 darabot adtak el belőle. Az Euro Dance válogatáson, melyen 5 dalt Gigi jegyzett, 120.000 darabot adtak el Olaszországban.

Legújabb dupla albumának címe: L'Amour Toujours. Az első CD-n a szívnek szóló, könnye énekelhető dance slágerek találhatók, míg a másodikon a lábakat megmozgató, törzsi ritmusokat felvonultató tánczenék. Olaszországban már platina lemez! Ausztriában, Németországban és Franciaországban pedig már arany.

A Bla bla bla, és a második kislemez, a The Riddle (egy Nick Kershaw feldolgozás) is bearanyozódott saját hazájában.

Legújabb slágere a La Passion címet viseli, és már jó ideje a rádiók és a klubok nagy kedvence.

Következő nagylemeze, a Techno, áprilisban jelenik meg.


Kapcsolódó linkek:

http://www.gigidagostino.com/

2001. március 30.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster