10 éves a BMG

Presser Gábor
Hazánk egyik legjelentősebb zenei kiadója, a BMG múlt héten ünnepelte 10. születésnapját. A Vigadóban helyet kapó rendezvény az elmúlt tíz évről emlékezett meg. A február 7-én tartott ünnepen a kiadóval dolgozó hazai sztárok mellett a cég német zenei vezetője, Thomas Stein is megjelent. Geszti Margit ügyvezető igazgatóval együtt fontosnak tartják a harmonikus csapatmunkát, a baráti légkört, ami nagyban segíti a sikerek elérését. A rendezvényen színpadra lépett Presser Gábor, aki a kiadót egy sajátos dallal köszöntötte. Az élő produkció nagy sikert aratott, megadta az este alaphangulatát. Sokan talán azt gondolták, hogy ezt nehéz lesz felülmúlni. A szervezők meghívását azonban elfogadta a világhírű Eros Ramazotti, s ezáltal kellő meglepetést okozott mindenkinek. Az olasz énekes négy dala után már tényleg kétséges volt, hogy lehet ennél nagyobb örömet okozni a meghívott vendégeknek. Geszti Margit ügyvezető és a BMG azonban ismét meglepetéssel szolgált. Az ünnepi vacsora előtt az amerikai szaxofonos Candy Dulfer és zenekara kápráztatta el a zenekedvelő közönséget. Candy a híres szaxofonos, Hans Dulfer lánya. Tehetsége korán felszínre került, 11 évesen kezdett szaxofonozni. Az ismertséget egy betétdal hozta meg, melyet Dave Stewarttal vett fel. A 'Lily was here' nagyon gyorsan hódította meg egész Európát. Candy Dulfer első szólólemeze 1990-ben jelent meg, de már jóval korábban olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Prince.

Candy Dulfer
A hajdanán két emberrel induló BMG jelenleg 21 embert foglalkoztat. Az 1991-ben megalakuló vállakozás először csak külföldi produkciókkal foglalkozott, de 1993-ban elkezdte a hazai zenészek mukáinak megjelentetését is. A BMG az első multinacionális cég a hazai piacon, s máig vezető szerepű. A kitartó munka eredményeként olyan előadókat tudhatott magáénak a BMG 10 év alatt, mint Cserháti Zsuzsa, Presser Gábor, Somló Tamás, Ákos, a Venus, Roy és Ádám, a V.I.P., a Baby Sisters, a Splash, a Kozmix, DJ Newl, Krisz Rudolf, a Kerozin. A BMG jelentette meg az egykor sikereket elért FLM, Rapülők és Soho Party lemezeit. Továbbá együtt dolgoztak Dés László és Geszti Péter közös lemezén, a Dzsungel könyvén, valamint a Képzelt riport újrakiadott anyagán.

Eros Ramazotti
A külföldi sztárok közül olyan előadók tartoznak a BMG-hez, mint Whitney Houston, Christna Aguilera, a Five, az N'Sync, a Foo Fighters, Puff Daddy, Eros Ramazotti, Santana, a Guano Apes, Candy Dulfer, a Eurythmics, s még sorolhatnánk. A cél továbbra is a profi munka, s az előadókkal kialakított harmonikus kapcsolat megtartása, melyhez nagyon sok sikert kívánunk.

Boldog szülinapot BMG!

2001. február 13.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster