Spice Girls

Mindörökké és soha többé!

Spice Girls
A Spice Girls? Léteznek még? Ezek azok a csajok, akik olyan kis butuskák voltak régebben , akik zavarba hozták Mandelát, kigyúnyolták Károly herceget, körbedübörögtek mindenkit, mint a száguldó pantomim dámák? Emlékezhetünk, valahogy mégis kurva jó volt az egész?

A Spice Girls felélesztett egy 60-as években szabadalmazott receptet, és eladta a legegyszerűbb szinten: itt van néhány kiválasztott személyiség, pár viselkedésforma, néhány szabásminta és pár dal, amelyek olyan egyszerűek, hogy besorolni, megtanulni, és megérteni őket mindössze egy pillanat műve. A Spice Girls egy ötfejű pop-hydra és egyben egy rendkivül ostoba lény volt. Annyira bugyuta és olyan rikító, hogy arra ítéltettek, ők legyenek a korszak legnagyobb jelensége, legalább akkora, mint a Titanic.

De aztán elvesztették Geri Halliwell-t, azt az asszonyt, aki oly feltartóztathatatlanul félkegyelmű volt, hogy még arra is képes volt, hogy mint a televizió világjáró klissénagykövete, kapcsolatot állítson fel a saját sztársága, és a kis vak boliviai utcakölykök mindennapos szenvedése között. (Ha van valaki a zenekarodban, aki ilyen esztelen, akkor jobban teszed, ha megtartod bármi áron.)

Spice girl
Sajnálatos módon azonban Geri elhagyta a bandát, hogy George Michaellel kéz a kézben totális hülyét csináljon magából a dokumentumfilm-készítők kamerái előtt. A másik négy lány pedig….Nos, ki az, aki még nem tudja, hogy mi történt? Megszüntek azon butuska lányoknak lenni, akiket a pubertás korúak a legjobban szeretnének játszótársaknak, és elkezdtek felnőtt dolgokat csinálni. Nem voltak többé azok a helyes, kis, össze-vissza ugrabugráló Duracell-divák. Megszűntek jópofinak lenni. És ki néz most fel rájuk? Mint példaképek, a legkevésbé sem hiányoznak senkinek. Elpusztították őket a pszichológiai háborús játékok, a karrieristák, a moralisták…szóval azok a felnőtt dolgok, amelyek egykor hiábavalónak tűntek a régi kis játékbolygójukon. Az eredmény? Semmi említésre méltó mondanivalójuk nem maradt számunkra, de már a kishugi számára sem.

A 'Forever' csak egy egyszerű lélektelen R&B album, mely annyira meg van fosztva minden ötletességtől, hogy a végére odabiggyeszteték a 'Goodbye'-t. Egyáltalán nem olyan, mintha a Spice Girls-lemez lenne. A 'Tell Me Why' egy sub-TLC funk szám, a 'Time Goes By' pedig egy andalgós ballada, mely a sátán saját vándorzenészének Diane 'Tell Me Why' Warren-nek a bombasztikus stíljegyei után rimánkodik, a 'Right Back At Ya' pedig egy ízléstelen Destiny's Child-féle nyivákolós darab, melyben Mel B lenyom egy kis északi rappet. Reménytelen az egész, sótlan, sekélyes. Egyszerűen uncsi.

A borítón a lányok mindannyian feketében vannak, és a cím is inkább egy sírfeliratraemlékeztet. Ez hát a halálra készülődő Spice Girls. Nem sokkal több, csak egy árnyalatnyi szivdobbanás maradtbelőlük.. Egy igen gyengécske dobbanás, aztán nincs tovább.

2001. január 4.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster