Prince – N. E. W. S.

Az égből nézve a föld kék és fehér pasztellszínek keveréke melyek határok nélkül egymásba olvadnak. Egyik szín a másikba keveredik, szétválnak, majd ismét egyesülnek egy új formában. A zene talán az egyetlen olyan lehetőség, amellyel ki lehet fejezni ezt az örökösen mozgó káoszt.

Prince-nek sikerült mindezt megvalósítania n.e.w.s. című albumán.

Ahogy eddig még soha nem tette, összeforrt egy első osztályú csapattal és együtt olyan muzsikát készítettek, mellyel az eddigi elképzeléseket róla, illetve zenéjéről teljesen sikerült túlszárnyalniuk.

A négy tétel: North, East, West, South.

Egy új irány a zenében.

Prince szenvedélye a jazz iránt talán csak pár ember számára köztudott. Az új album a stúdiókból származó ismeretségek eredménye. Négy igazán jazz beállítottságú zenész alkotja az együttest; Rhonda Smith (basszus), Chaka Khan-nal és Patti Austin-nal játszott együtt, Renato Neto a billentyűs, pedig Peter Erskine-nel, Milton Nacimento-val és Kenny Garret-el. Eric Leeds (szaxofon) és John Backwell (dob) pedig már ismert nevek, Prince-szel régebb óta játszanak együtt. A számos véletlenszerű rögtönzés hozta az ötletet, hogy megszülessen az elképzelt album, melyben a sokféle zenei hatást egyesítik. A különböző beállítottságú zenészek közös munkájának eredménye, pedig a zenében érzékelhető, hiszen egyszerre hallhatunk akusztikus és elektronikus dallamokat.


Kapcsolódó linkek:

CLS Records - Clubsolutions

2003. november 14.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster