Balkan Fanatik - Balkan Fanatik

A néhány hónapja alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy a műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket.

Yorgosz Tzortzoglou, az együttes egyik vezetője már 30 éve zenél, és mindig is népzenei alapokkal dolgozott, a Barbaronak, valamint a Gépfolklórnak volt a vezetője. Az ő ötlete volt, hogy a Lepés Gábor (Lepe) - aki az együttes másik vezetője - által képviselt elektronikus zenét elegyítsék népzenei elemekkel, s mivel a népzenei elemek főleg keletiek, balkániak, így lett a zenekar neve Balkan Fanatik.

A zenekar tagjai mindannyian hosszú évek jelentős tapasztalatával rendelkeznek különböző művészeti tevékenységek terén. Fibula, az együttes rappere a Rémemberben játszik, Herczku Ágnes énekesnő jelenleg is az Állami Népi Együttes állandó táncosa és népdalénekese. Az együttes rapper-énekesnője, Mc Yammin táncosként eddig az USÁ-ban és Európa országaiban szerepelt különféle produkciókban.

Az együttes zenéjére eddig két videóklip készült: a Fuckmen c. anyag már megjelent, látható volt a Viva+ tévén, az RTL Klubon és más kereskedelmi csatornákon. A második klip a Steven Lövy amerikai filmrendező által forgatott Mix című film zenei anyagából készülő film soundtrack, hiszen a filmben elhangzik a Balkan Fantik 5 nótája, valamint az együttes adta a film végefőcím zenéjét.

Az albumon 13 track fantasztikus track található!

Tracklista:

1. Ghost

2. Csináld, csinál, jól cisnáld!

3. Elment az én rózsám

4. Got No Father

5. Hősi ének

6. Sír a szemem

7. Fuckmen

8. Sucking The Big Light

9. Varázsének

10. Uptown

11. Neked adom

12. Kerek a szőlő

13. Sámánének


Kapcsolódó linkek:

www.warnermusic.hu
www.balkanfanatik.com

2003. november 14.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster