Goldfrapp – Black Cherry

Új kislemez és díjak

Miután előző kislemezeivel alaposan felizzította a táncparketteket, most egy lényegesen higgadtabb dalt másolt ki új maxijára a Goldfrapp nevű formáció.

Az Egyesült Királyságban aranylemez státuszt - 100.000 fölötti eladott példányszám - elért "Black Cherry" album címadó dala február 23-án kerül majd a lemezboltokba. Az aktuális nagylemezről negyedikként megjelenő single inkább idézi a "Felt Mountain" című debütáló korong hangulatát, mely három évvel ezelőtt a feje tetejére állította az egész zenei világot. Pillanatnyilag talán nincs is még egy olyan banda, mely olyan jól ötvözi muzsikájában a klubzenét, és a szívfájdító szépséget, mint a Goldfrapp.

A megjelenésre váró maxi egy exkluzív új tracket is tartogat, a rajongók minden bizonnyal nem kis örömére, mely a "Gone To Earth" címet viseli. A limitált kiadású single a "Black Cherry" egy nagyszerűen sikerült remixét is tartalmazza, melyet a francia elektronikus zenét játszó duó, az M83 követett el. Ezen kívül, az előző kislemezes dal, a "Twist" Kurtis Mantronik's Twist and Vac Mix-e illetve két videó is helyet kap a maxin, mégpedig a "Black Cherry" élő verziója, valamint a "Twist"-hez készült, animációs elemekben bővelkedő klip.

A DVD-n az "Utopia" című dal, a londoni Somerset House-ban rögzített live változatát, és a "Strict Machine" klipjét, illetve a "Black Cherry" Lawrence Remix-ét, és az "Utopia" Tom Middleton's Cosmos Acid Dub-ját találhatjuk majd. Bőven van hát miből csemegézni az együttes kedvelőinek.

Az idei év jelentős díjakkal is gazdagíthatja a Goldfrapp trófea-gyűjteményét, miután tavaly novemberben a European Music Awards-on átvehették az MTV Web Award-ot. Jelenleg éppen a miatt szoríthatunk ennek a szimpatikus csapatnak, hogy jól szerepeljenek a Brit Awards-on, és az American Dance Music Awards-on. (További részletek a következő weboldalakon olvashatók: www.brits.co.uk ill. www.dancestar.com)

A tavalyi fantasztikus turnéja után - amiből mi sajnos kimaradtunk -, a Goldfrapp idén újabb látványos showkat tervez, melyekről majd a későbbiekben tájékoztatjuk a rajongókat.

BLACK CHERRY tracklista:

CD1 - CDMUTE320

1. Black Cherry - Single Mix

2. Gone To Earth

CD2 - LCDMUTE320

1. Black Cherry - M83 Remix

2. Twist - Kurtis Mantronik's Twist and Vac Mix

3. Black Cherry - Live in London (Video)

4. Twist (Video)

DVD - DVDMUTE320

1. Black Cherry - Lawrence Remix

2. Strict Machine (Video)

3. Utopia - Live in London (Video)

4. Utopia - Tom Middleton Cosmos Acid Dub (Edit)

Janurik János

2004. február 2.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster