Tears for Fears - Everybody Loves A Happy Ending

Tizenkét évvel az eredeti megjelenést követően, újból kiadásra került a 80-as évek egyik legkiemelkedőbb sztárcsapata, a Tears For Fears válogatásalbuma, mely a Tears Roll Down: Greatest Hits 82-92 címet viseli. Ezt megelőzően pedig, piacra dobták a zenekar hasonló című klipválogatását, 5.1-es feljavított hanggal, DVD-n. Mindez azonban nem csak egyfajta nosztalgiázás jegyében zajlik, hanem egyenesen a jelenbe vezet át minket, hiszen a Curt Smith és Roland Orzabal alkotta duó új kislemezzel, és albummal jelentkezik az év első felében!

A Closest Thing To Heaven című single-t már számos rádióállomás játszási listájára tűzte ill. tűzi a napokban, és március 15. és 29. között az újjáalakulást beharangozni hivatott maxi kapható lesz egész Európában.

A nagylemez - mely 12 új dalt tartalmaz – április 5-én kerül majd a lemezboltok polcaira, Everybody Loves A Happy Ending címmel.

A promóciós célokra legyártott sampler CD-t hallgatva pedig elmondhatjuk, hogy a sztori majdnem ugyanott folytatódik, ahol úgy tizenöt évvel ezelőtt megszakadt. A Closest Thing To Heaven ugyan korántsem olyan epikus mű, mint a Sowing The Seeds Of Love volt 1989 őszén, mégis ennek a dalnak a hangulatát viszi tovább - sőt bizonyos zenei motívumok még vissza is köszönnek belőle. ’70-es évek eleji, hippis fíling ötvöződik a finom popzenével.

A Who Killed Tangerine című dal már első hallásra ezen sorok szerzőjének biztos kedvencévé vált. Egy vonósok, gyermekkórus és katonás dobpergés kísérte, jobbára melankolikus kezdet után a dal átvált a Beatles Hey Jude című opuszához hasonló, ünnepélyes, véget nem érő ének-folyamba. Elsöprő erejű nóta!

A meghallgató-lemez harmadik felvétele a Quiet Ones címet viseli. Itt már jóval modernebb, trendibb a hangzás, mint az előző kettőnél.

Roland hangja mesterségesen eltorzítva szólal meg, brit-popos gitárhangokkal, és rockos dobalappal kísérve. Ezt kompenzálja a refrén rész, ahol Curt kicsit femininebb vokálokkal teszi lágyabbá a dalt. Egy igazán szép, lebegős végtől válik lenyűgözővé ez a szerzemény is.

A könnyek tehát ismét legördültek… De ezek - részemről - az öröm könnyei voltak, hogy létezik még olyan zene a mai, szinte kizárólag üzleti szempontokat figyelembe-vevő világban, amire érdemes odafigyelni, amit olyan jó újból és újból meghallgatni!

Dicséret illeti még a lemez producerének, társszerzőjének, és közreműködőjének, Charlton Pettus-nak a keze munkáját is. Le a kalappal fiúk!

DISZKOGRÁFIA:

The Hurting 1983 március

Songs From The Big Chair 1985 február

The Seeds Of Love 1989 szeptember

Tears Roll Down (Greatest Hits 82-92) 1992 március

Elemental 1993 június *

Raoul And The Kings Of Spain 1995 augusztus *

Saturnine Martial & Lunatic 1996 május

Everybody Loves A Happy Ending 2004 április

Roland Orzabal szóló:

Tomcats Screaming Outside 2001 március

Curt Smith szóló:

Soul On Board 1993

Mayfield 1997

Aeroplane 1999 november

*: ezek a lemezek bár Tears For Fears néven jelentek meg, tulajdonképpen Roland Orzabal szóló-albumai közé sorolhatók

Janurik János

2004. február 17.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster