Dominic Miller – Shapes

Sting gitárosa négy szólólemez után most egy gyönyörű klasszikus albummal jelentkezett. A Shapes címet kapott cd-n jó érzékkel kiválasztott művek csendülnek fel: Bach, Mozart és Schubert zenéje finoman elevenedik meg, a közreműködők között pedig Placido Domingo éppúgy megtalálható, mint Sting – a végeredmény pedig egy csodálatos klasszikus korong.

Dominic Miller napjaink egyik legnevesebb session-gitárosa, dolgozott már Sheryl Crow, Rod Stewart vagy épp Peter Gabriel lemezein. 1991 óta dolgozik Stinggel, a Soul Cages óta minden albumán és turnéján részt vesz – a Shape Of My Heart társszerzője, amelynek átirata meg is található az albumon. Sting egy interjúban „zenei jobbkezének” nevezte az argentin származású gitárost.

A lemezen „populáris” klasszikusok művei szólalnak meg fantasztikus tolmácsolásban. Az anyag minden szempontból igényes és finom munka. Dominic Miller ihletetten szólaltatja meg az örökbecsű műveket, s gitárjátékát nagyszerűen festi alá a vonóskíséret vagy épp a spanyolos taps. A művek jó érzékkel lettek kiválasztva – többségben Bach munkái csendülnek fel, Dominic Miller ugyanis saját bevallása szerint Bach „megszállottja”. A közreműködőket igényességgel és jó ízléssel jellemezhetjük, éppúgy, mint a borítót vagy az album keverését. A lemez Miller szerint egy napló, amely pillanatképeket tartalmaz arról, hogy milyen inspiráló élmény volt felfedezni ezen klasszikus művek tisztaságát és konstrukcióját – s milyen nagyszerű érzés volt újraépíteni a klasszikusok munkáját és megosztani mindezt a világgal.

Mindez számunkra is érezhető tudott maradni, az eredmény ugyanis egy gyönyörű és finom hangulatú lemez, amely minden gitárszerető és klasszikus zene iránt rajongó zenehallgatónak kötelező darab!

Aki szeretné Dominic Millert élőben is látni, az jöjjön el a Kapcsolat-koncertre június 5-én, ugyanis a Sacred Love turné keretében Sting mellett mint kísérőzenész ő is fellép.

-HZ-

2004. május 13.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster