Rónai Orsi – Tűz legyél

A közelmúltban került a boltokba Rónai Orsi első nagylemeze, a Tűz legyél. Az ifjú, mindössze 21 éves énekesnő magasra tette a lécet, és jelentjük, sikerrel vette az első akadályt. Orsi már kisgyermek kora óta tudta és érezte, hogy a színpadra termett. 16 évesen Földessy Margit Színi-tanodájába járt, és több „Ki mit tud”-ot is sikerült megnyernie énekesnőként, gimnáziumi évei alatt pedig országos énekversenyen ért el első helyezést musical kategóriában. Az érettségi után felvételt nyert a Póka Egon féle Magyar Zene és Tánc Művészek Szakszervezet kőbányai stúdiójának ének szakára, ahol egészen új szemszögből kezdte látni a zenét, és a rockosabb stílust megszerette.

A Tűz legyél című nagylemezén elsősorban a pop és a könnyebb műfajok szerelmeseinek kínál kiváló dalokat, ám erőteljesebb oldalát is bátran mutatja meg a Falakon át című szerzeményben. Orsi gyakran nyúl vissza a „fekete műfajokhoz”, hangja kristálytiszta, csábító, szenvedélyes és izgalmas, a lemezt hallgatva bárki meggyőződhet arról, hogy ez az ifjú hölgy nem csak műkedvelő, de együtt él a zenével, ezt eszi, ezt issza, ezzel fekszik és ébred.

Az album producere Novai Gábor volt, a szerzők pedig a nemrég elhunyt énekes-legenda, Cserháti Zsuzsa társai közül kerültek ki, és sikerült olyan dalokat kínálniuk, amelyek tökéletesen passzolnak Orsi egyéniségéhez. Modernek, táncolhatók, köztük egy-egy csodaszép lírai megállóval. Kőből van annak a szíve, aki a lemez hetedik dalaként hallható Adagio hallatán nem érzékenyül el, vagy a CD-t záró örökzöld „Ain’t No Mountain High Enough”-ra nem pattan fel a fotelből! (Ez utóbbit a No Man’s Land zenekar frontemberével, Haraszti Mátyással énekelték fel.)

Nehéz dolga van annak, aki a korong csúcspontjait próbálja megtalálni, ugyanis mind a 13 dal kiváló, és azon kevés lemezek közé tartozik, amelyen nincsenek töltelék számok.

Akit nem sikerült meggyőznünk arról, hogy megéri meghallgatni ezt a CD-t, annak ajánljuk, hogy látogasson el Rónai Orsi bármelyik koncertjére, és győződjön meg arról, hogy a hölgy élőben is tökéleteset nyújt!

Ígérjük, senki sem fog csalódni!


Kapcsolódó linkek:

www.ronaiorsi.hu

2004. június 24.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster