Euroconnections

2001. szeptember 22. 20h

A Francia Intézet, a Sziget Szervezőiroda és a Gato Loco bemutatja a Trafó Kortárs Művészetek Házában:

Neo (H)

No Jazz (F)

Cadik (H)

A rendezvénysorozat célja a mai, aktuális francia zenék bemutatása a legkülönfélébb zenei stílusokban, egy-egy magyar házigazda zenekarral kiegészítve az est programját.

NEO

A Neo hazánk első számú big beat együttese, lemezeiket nemcsak Magyarországon, hanem ülföldön is kiadják. A Neo zenei gyökerei mélyre nyúlnak: a hallójárataikat a Kraftwerken és Bartókon edző srácok számára egyre fontosabb ett a modern brit tánczene és a friss, ísérletező, elektronikus alapú popmuzsika.

1999-ben megjelent debütáló albumuk nevéhez híven (Eklektogram) eklektikus és kísérletezo, a big beates techno hangzás mellett például szintipop, gitárpop vagy sanzon jellegű számok is találhatók rajta. Az együttes állandó vendége a hazai és külföldi kluboknak, fesztiváloknak.

NO JAZZ

Nicolas Folmer - trombita

Philippe Sellam - altszaxofon

Philippe Balatier - sampler

Pascal Reva - ütőhangszerek, gitár

Dj Mike Chekli - scratch

Az elmúlt években Franciaország az elektronikus zenei világ felfedezésében az élen jár. Ilyen eminens zenekar a No Jazz is, amely a jazzt veszi alapul és fordítja a feje tetejére (keveri break beattel, house-zal, dubbal, hip-hoppal). Ennek következményeként "Charlie Parker találkozik az Asian Dub Foundationnal". Humanizált gépek és android jazzmanek hihetetlen találkozása ez.

A jazzt és elektronikát keresztező zenei hibrid műfajnak a No Jazz az egyik legpozitívabb és legtáncraperdítobb oldalát mutatja be, helyenként a kubai dallamokat is felhasználva.

Az EuroConnections évadnyitó eseményét DJ CADIK zárja.

2001. szeptember 17.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster