Nem csak a húszéveseké... - Gyerek Sziget

Nyakunkon a szünidő, a gyerek otthon nyafog, hogy unatkozik a négy fal között, nyári táborozásra meg nincs pénzünk. Mit tegyünk? Irány a Sziget, az Óbudai, amely most, az igazi nagy fesztivál előtt hétvégenként a fiatalabb korosztály számára kínál hasznos és izgalmas elfoglaltságot.

2002. június 15-től július 21-ig, hat hétvégén át, a fiatal korosztály veheti birtokába az Óbudai Szigetet. A Matáv Gyerek Szigeten szombatonként és vasárnaponként változatos, ingyenes programokkal, előadásokkal, játéklehetőségekkel, foglalkozásokkal várják a gyermekes családokat. Ezzel a rendezvényt életre hívó Sziget Szervezőiroda régi terve valósul meg, mely szerint a fiatalabb korosztálynak is tartalmas szórakozást tudnak nyújtani.

A Sziget Kulturális Szervezőiroda az idei évtől új családi programmal színesíti a budapesti nyarat. Ezzel a rendezvénnyel a szervezők szeretnék még jobban kielégíteni az állandóan aktív gyereksereg igényeit.

A Matáv Gyerek Sziget névre keresztelt családi rendezvényre idén június 15-től, hat hétvégén át kerül sor. Helyszíne az Óbudai Sziget Nagyrétje, mely a Sziget Café és a Sziget Fesztivál Nagyszínpadának helye között terül el. A rendezvények mindenki számára ingyenesek és szombaton és vasárnap délelőtt 10-től délutánig 7-ig tartanak majd.

A szünidei programok kínálatát a szervezők szeretnék egy olyan új színfolttal gazdagítani, ahol a különböző korosztályú gyermekek és a szülők a tartalmas és igényes szórakozáshoz, egész napos időtöltéshez találhatnak változatos terepet. A Hajógyári-sziget ezeken a hétvégéken nem csak a már jól ismert családi kirándulóhely lesz, hanem kiegészül mindazokkal a programokkal, amik a Matáv Gyerek Sziget jóvoltából a Nagyréten felvonulnak.

A tervezett programok rendkívül széles skálán mozognak, kialakításuknál egy olyan gyerekközpontú szisztémát követtek a szervezők, amely szerint minden korosztály megtalálhatja a hozzá illő programot, és a legkisebbek is könnyen és biztonságosan tájékozódhatnak. A szervezők a programokat úgy alakították ki, hogy a gyerekek a nap minden szakában elfoglaltságot találhatnak, és maguk is aktív résztvevői lehetnek az eseményeknek.

Csak ízelítőül a széles programválasztékból: A Matáv Faluban sportversenyek, előadások, zenei műhely és szülői pihenő várja a látogatókat. A legkisebbek a felfújható ugrálóvárban szabadulhatnak meg a fölös energiájuktól, vagy részt vehetnek a homokvár építő versenyben. A zenesátorban a zenéhez és a különböző hangszerekhez kapcsolódó játéklehetőségek közül választhatnak. Lesz kosárdobó verseny, foci és kidobós verseny is. A Matáv faluban, míg a lurkók játszanak, a szülők a szülőpihentetőben olvasgathatják a számukra kikészített újságokat. A Danubius Manók Meseházában manók elevednek majd meg, felépül Manófalva, a gyerekek megismerhetik a manók hétköznapjait s az idelátogatók is tiszteletbeli manóvá válhatnak. A Junior Tanodák-ban többek között lesz cirkusztanoda, varázsló- és zsonglőriskola. A Rex Kutyaotthon Alapítvány jóvoltábol állatsímogató valamint előadások, vetítések és bemutatók színesítik a programot. Lesznek játszóterek, a gyerekek részvételével megelevenedik a Sehova királyság, ébresztő tornával, próbatételekkel, táncokkal és minden nap más-más mesével. Lesz bábozás és meseház, és lesznek kézműves foglalkozások is. A Kreatív-Játék-Téren szép és hasznos tárgyakat készíthetnek az érdeklődők, az Alkotásjáték keretében díszletépítés, kőépítő kézművesség, szoborépítés, papírsárkány- és hangszerkészítés várja a Matáv Gyerek Sziget apraját és nagyját.

A Sziget Café ad helyet a Kupolatárlatnak, ahol a játszóházakban készült alkotások kerülnek kiállításra, itt lesz a Maci Laci Piknik Bár is: pléd és piknik kosár áll a családok rendelkezésére

A Maradó és Hurcika színpadon színházi és zenés produkciók várják az érdeklődőket, fellép többek között a Ghymes együttes, a Kaláka, látható lesz a Vaskakas, a Bóbita, a Ládafia és a Ciróka bábszínház.

A szervezők a legkisebbekre és a legnagyobbakra egyaránt gondoltak, így lesz a Gyerek Szigeten “Libero Pelenkás megőrző” és a Mai Nap Szülők Gyerekszobájában a szülőknek kell majd jól viselkedniük.

2002. június 13.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster