Dj Bobo

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, május 27. 20 óra

Dj Bobo 1968. január 5-én, René Baumannként látta meg a napvilágot. Eredetileg pékként kezdett tevékenykedni – de hamar rájött, hogy a zene világa jobban érdekli. A végeredményt ma már mindenki ismeri – Dj Bobo-nak számos arany- és platinalemeze van, huszonegy dalából lett sláger és hétszer nyerte el a „World Music Award” díját. A tavalyi évben ünnepelte előadói, énekesi, szövegírói karrierjének tízéves fennállását, miközben szorgalmasan dolgozott a kilencedik „Vision” című albumán, ami 2003. február 24.-én került a boltokba.

Dj Bobo saját magáról: „Olyan vagyok, mint egy cirkuszi ló, egyfolytában mozognom kell – nem tudok egyhelybemaradni. Nagyon fontos volt számomra, hogy ezzel az új albummal valami újat alkossak – fejlődnöm kell.”

A közönség ennek köszönhetően a „Vision” albumon keresztül új oldaláról ismerheti meg a svájci sztárt – a már jól ismert, összetéveszthetetlen Dj Bobo-dance stílusú dalok mellett akusztikus hangzásával helyet kapott az „Angel” és a „Do you remember” című szám is. Az albumra felkerült a Chihuahua, ami várhatóan szintén nagy sláger lesz. Ezt a dalt mellesleg Bobo Spanyolországnak írta.

Szintén újdonságnak számít, hogy Bobo a Babelsbergi Filharmonikusokkal együtt énekli a sívilágbajnokság hivatalos dalát, a „Let’s come together (we are family)”–t. amit legelőször a St. Moritz-i megnyitón adtak elő.

Mindezek mellett az új albumon olyan, kórussal erősített dalok is vannak – amiben ő is vokálozik – mint pl a „Rock my world” vagy a „One vision one world”. Ezek igen energikusak és a fülbemászó dallamuk miatt szintén esélyesek rá, hogy nagy sláger legyen belőlük. Hasonló vonásokat fedezhetünk fel a „ Music is my passion” vagy a „Let me be the one” c. számok meglepő dallamaiban és erőteljes hangzásában.

A ’”VISION” albumon Dj Bobo társproducere (14 dalból 10) az az Axel Breting, aki többek közt 2001-ben a legjobb produceri kategóriában elnyerte az „Echo” díjat.

Mindezen sikerek után Bobo tudja, hogy mire van szüksége a közönségnek – ő azon előadók egyike, aki hosszú távon sikeres tud lenni – egyszemélyes előadóból híres albumgyáros lett és a német listák már elképzelhetetlenek nélküle.

Első nagy áttörését a negyedik kislemezével („Somebody dance with me”), 1992-ben érte el – megszámlálhatatlan arany díjjal jutalmazták Németországban, Ausztriában, Svájcban , illetve Izraelben és Ausztráliában is. A következő kislemezei: „Keep on dancing” (1993), „Everybody” (1994), „Love is all around” (1995) és a „There’s a party” (1996). Ezek elegendő bizonyítékot szolgáltak arra, hogy ne könyveljék el egyslágeres előadóként. Ezután következő albumai: „Dance with me”, a „World in motion” vagy a nemrégiben megjelent „Celebration” (duettek olyan előadókkal, mint Irene Cara, No Angels és ATC) is kiváló tehetségét igazolták

Még mindig, az eddig elért óriási siker ellenére sem gondolta volna senki, hogy a kis svájci, aki csak 174 cm, Európa legnagyobb koncertjeit tudja prezentálni, de a eddigi turnéi a hatalmas show-előadásokkal minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy kivételes tehetségű előadóról van szó.

Bobo most most újra lázba hozza a közönséget: március végén új turné vette kezdetét, a „Vision” és ígéri, hogy „a 16 táncosból álló csapatunk egy teljesen újszerű show-val fog előállni – a hallgatóságot elvisszük magunkkal egy ismeretlen és titokzatos azték templomba, majd Roger Nyúléhoz hasonló rajzfilm-világba, végül egy futurisztikus western szalonban fogunk kikötni.”

A producer, szerző, énekes és táncos minden erejét erre a show-ra áldozta, de az utóbbi időben valami megváltozott, valami fontosabb lett még a zenénél is: tavaly ősszel született meg a kisfia. „Különösen a fiam, Jamiro születése óta a család a legfontosabb számomra” – monda a büszke apuka.

2003. május 20.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster