Szenvedélyek Napja

Idén, június 3-án a Corvin Budapest Filmpalota és a Kultiplex Művelődési Ház ad otthont a Szenvedélyek Napjának. A program segítséget kíván nyújtani a szenvedélybetegségek fogalmának pontosabb megismeréséhez, a függőségek kialakulásának időben történő felismeréséhez. A rendezvényt 1999-ben a Sziget Kulturális Szervezőiroda és a Félúton Alapítvány hagyományteremtő szándékkal hozta létre. Az ingyenes rendezvény programjai az elmúlt években nagy érdeklődés mellett, teltház előtt zajlottak.

A rendezvény központi helyszíne a Corvin Budapest Filmpalota. A különböző termekben játékfilmeket nézhetnek az érdeklődők, illetve előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt.

Általában a szenvedélybetegségekről címmel dr. Veér András tart nyitóelőadást, s a továbbiakban Mit tehetünk a "biztonságos" szórakozóhelyekért címmel Topolánszky Ákos, Alkoholista a családban címmel dr. Funk Sándor, Mérgező szülők címmel dr. Ranschburg Jenő tart többek mellett előadást.

Az érdeklődők beszélgetéseken vehetnek részt, melyek a kényszeres evésről, netmániáról, szexmániáról, a szappanopera-, a dohány-, a társ- vagy akár a fájdalomcsillapító függőségről szólnak. Szó lesz a táncról, mint a feszültségfeloldás formájáról, bemutatkozik a pszichodráma, láthatja a közönség Bácskai Júlia pszichoszínházát és La Dance Company memory of… című táncelőadását.

Gazdag filmrepertoárt ígér az idei Szenvedélyek Napja, többek mellett a Traffic, a Vanília égbolt, az Amelie csodálatos élete, a Végzetes végjáték, a Sétcsúszva, a Szerelemtől sújtva c. film, továbbá számos dokumentumfilm és Sas István reklámfilmjeiből készült válogatás kerül bemutatásra.

A mozi előterében alapítványok, egyesületek állítják föl standjaikat, bemutatva tevékenységüket. A Corvin közben idén is a zene kapja a főszerepet. Itt fellép majd a Bëlga, a NEO, Heaven Street Seven, Anorganik, ®agar is.

2003. június 1.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster