Tiziano Ferro - április 29.

Helyszín: Petőfi Csarnok Jegyár: 6900 Ft

Tiziano Ferro (23) egy Róma melletti kisvárosból, Latina-ból származik. A középiskolai tanulmányi után két egyetemre is járt: műszaki – egy évig – illetve kommunikáció, habár mindig is másra vágyott: zenélni.

Már hét éves korában megmutatkozott érdeklődése a zene iránt, ekkor kapta első gitárját is. Később tanult zongorázni és dobolni is; első dalát tizenévesen írta, majd 16 évesen csatlakozott a helyi gospel kórushoz. A kórusban szerzett tapasztalatai még inkább a fekete zene irányába terelték – itt tudta leginkább a zene iránti szenvedélyét kiteljesíteni: „semmi kétség, a zene az én legnagyobb szerelmem” – mondta.

1997-ben Mara Majonchi és Alberto Salerno producerek felfedezték, majd két év kemény zenei- és zeneszerzői munka követte, mikori rátaláltak Michele Canovára, aki teljesen megfelelt Tiziano zenei igényeinek.

Tiziano az EMI-vel kötött szerződést 2001 májusában, és júliusban már ki is adták „Perdono” című kislemezét, ami rövid időn belül nagy sikert aratott, heteken belül a rádió játszási- illetve az eladási listát is vezette – végeredményképpen 4 hétig vezette a slágerlistát és a harmadik legnagyobb példányszámban eladott kislemez lett 2001-ben.

Az átütő sikert első albuma a „Rosso Relativo” követte; az album keveréke az R&B és kortárs pop zenének, jól tükrözi Tiziano belső érzelemvilágát. Az album 12 dalának szerzője Tiziano – ezzel az is bebizonyosodott, hogy több mint egy egy-slágeres művész.

Az albumot 2001 októberében adták ki Olaszországban – kivívta mind a média, mind a rajongók elismerését, és az év legjobb lemezének kiáltották ki. Az olasz lemezeladási listán a 8. helyen nyitott, több mint 7 hónapon keresztül benne volt a Top 10-ben, ill. a Top 50-ben, több mint 1 évig; végül is 3-szoros platinalemez lett, több, mint 300.000 eladott példányszámával.

A „Rosso Relativo”-t körülbelül 42 országban adták ki világszerte - leginkább Európában és Latin Amerikában- de megjelent az arab országokban, Dél – Afrikában, Japánban és Új - Zélandon is.

Az utóbbi két évben Tiziano beutazta a világot Brazilától Lengyelországon keresztül Chíléig…,de emellett jutott arra is ideje, hogy megírja új albuma dalait, aminek felvétele 2003 májusában kezdődött.

A második Tiziano Ferro album címe „111”, amit 2003. november 7-én Olaszországban, illetve ezzel párhuzamosan 40 országban adtak ki.

Az albumból a mai napig mintegy 400.000 példányt adtak el. Olaszországban kétszeres platinalemez, Svájcban és Spanyolországban aranylemez lett.

A Sere Nere című dal 6 egymást követő héten az első helyet foglalta el az olasz slágerlistákon.

Európai turné állomásai: Svájc, Belgium, Németország, Spanyolország, Ausztria, Magyarország, Románia

2004. február 9.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster