Budapest Parádé 2.0

2001. augusztus 25.

Budapest első Parádéja a visszajelzések és saját emlékeink szerint a tavalyi év legvidámabb bulijaként búcsúztatta az évezred utolsó nyarát! Akkora buli volt, amekkorát mi, a Parádé szervezőiként addig el sem tudtunk képzelni! Úgy éreztük, hogy sikerült táncra perdítenünk a fél fővárost - pontosabban nem is nekünk sikerült, hanem negyvenegynéhány mozgó színpad szervezőinek, dj-inek, zenekarainak, táncosainak.

Augusztus 26-án délután 2-től Budapest egyik legszebb útvonalán vonult végig a Budapest Parádé-konvoj. Több mint 40 rádió, tévé, magazin, klub és lemezkiadó mutatkozott be feldíszített kamionokon és mindenféle járműveken.
40 kamion egymás mögött felsorakozva pontosan egyenlő a Roosevelt tér-Hősök tere közötti távolsággal, ezért amikor az első jármű leparkolt a kijelölt helyére az utolsók még a startpisztolyra figyeltek.

2-től este 10-ig minden korosztály képviselte magát a Budapest Parádé útvonalán: táncoltak a forgalomirányító rendőrök, a nagypapik és nagymamik az ablakokban, és az Andrássy út teljes széltében-hosszában.

"Szakértők" szerint ennyi emberrel még a sokat látott Felvonulási tér sem igen találkozott az elmúlt évtizedekben. A legóvatosabb becslések szerint is legalább 200.000 részvevő bulizott együtt, a műsorszolgáltatás pedig minden igényt kielégítően színes kavalkádot eredményezett.

Örömmel jelentjük, hogy Budapest Parádé idén is lesz!

A koncepció változatlan: a legnagyobb nyárzáró buli, amelyen Magyarország legvidámabb szelete mutatkozik be, és amelyen - bár közhelyesen hangzik - a közönség a főszereplő.

Műfaji megkötés idén sincs, a legfontosabb szempont minden lehetséges résztvevőnél a programok színvonala és a járművek díszítése.

Változatlan a Budapest Parádé útvonala, a "végállomás" azonban már tavaly is teltházasra sikeredett, ezért időszerűvé vált újabb területek meghódítása. Szándékunk szerint a Felvonulási téren túl a Hősök tere mögötti Kós Károly sétány és a Dózsa György út is a Budapest Parádé részévé válik idén.

A legfontosabb változásokat viszont nem mi irányítjuk, hanem Ti, kedves Budapest Parádé Közönség, és kedves "kamionosok"!
Hogy milyen lesz a buli, az főleg Tőletek függ, attól, hogy milyenek lesznek a guruló színpadok, és attól, hogy hogyan készültök a 2.0-ás kiadásra.

Jelenleg 60 a maximális limit a lehetséges résztvevőket illetően. A Parádé sikerét jelzi, hogy a következő rádiók már aktív résztvétellel jelentkeztek: Roxy, Rádió1, EstFM, Juventus, Danubius, Tikos és a Rádió Deejay. A klubok és a szervezők köréből többek között a Palace, a Flört, a Bank, Home, Süss fel nap, Bahnhof, E-Klub, Banán, Cha-Cha-Cha, Cinetrip biztosan jelen lesz.

Az írott média területéről a Free Magazin, a Check, Wanted, Popcorn, IM és a Bravo is indít kamiont. Az idén ugyancsak a felvonulók között üdvözölhetjük a TV2-t, a Viva+-t, a Satellit-et, a Viasat3-at és az m1-es Zanzibárt.

A Budapest Parádé 2.0-hoz kapcsolódóan július elején jelenik meg a Parádé "himnusza", amelyet augusztusban egy teljes album követ. A CD bemutatójának a Budapest Parádé Bónusz című esemény keretében a SAP Csarnok ad otthont, ahová a világ több pontjáról 5 sztár dj.-t is várnak a szervezők a Budapest Parádé éjjelén.

Akinek jó ötlete, javaslata van, az a www.budapestparade.hu oldalon értesítheti a szervezőket, valamint friss híreket olvashat a fellépőkről, és minden más fontos dologról.

2001. július 17.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster