A38 Állóhajó

Április 30. 19h

Taven Baxtale! (Legyen szerencsétek!) - roma zenei est

19.30 Koncertterem: Musafir (IND)

Rajahstani cigányokból álló zenekar, akiknek neve "vándorlót" jelent. Előadásukban a zene, a tánc valamint a fakír hagyományok kapnak helyet.

21.30 Koncertterem: La Familia (F)

A zenekar Franciaország leglüktetőbb zenéjét hozza el nekünk. A flamenco, a latin dallamok, a harsány balkáni lendület, a kifinomult erotikájú jazz és a rock keménységéből ötvöződő muzsikát. A koncert támogatója a Francia Intézet.

23.00 Tetőterasz: Kanizsa Csillagai (H)

A Kanizsa Csillagai beás cigány népdalokat játszó együttes. A tagok vegyesen oláh- és beás cigányok, tulajdonképpen egy család.

MÁJUS 1. EGÉSZ NAP

Május 1-én egész napos rendezvényt tartunk az A38 hajón. A litera.hu Eurovízió című irodalmi programja a magyar kortárs irodalom legjobbjait vonultatja fel, az In-Fusion című zenei műsor pedig Európa kiváló zenekarait mutatja be.

Eurovízió:

EURÓPA MATINÉ GYEREKEKNEK

11:00 Sebő Ferenc és zenekara koncertje; 12:00 Déli mesék a Pozsonyi Pagonnyal

Varázssziget - Vezeti: Hegedűsné Tóth Zsuzsanna és Horváth Éva; Mesedélelőtt - Vendégek: Békés Pál, Szilágyi Ákos, Tóth Krisztina, Varró Dániel és Vörös István. A beszélgetést vezeti: Arató László; Kézműveskedés a GYIK Műhellyel - Soós Katával és Kalmár Istvánnal

13:00 Európa-kóstoló Nemzetközi konyhák, magyar mesterek. Séfjeink: Aczél Géza, Bacher Iván és Váncsa István

14:00 Jó ebédhez szól - irodalmi chill out Kortárs irodalmi szövegek könnyűzenei ágyban, közreműködik: DJ Lyngam

16:00 Együtt megyünk. Az Alkonyzóna - Hajléktalan művészek antológiájának bemutatója (Barrus Kiadó)

Felolvasnak a szerzők, közreműködik: Vallai Péter

17:00 Vén Európa Bár Eurovíziók, dalátiratok, paródiák. Ficsku Pál, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Hazai Attila, Márton László; Aletta Vid, Eörsi István, Jónás Tamás, Keresztesi József, Nádasdy Ádám, Podmaniczky Szilárd, Szilágyi Ákos. Közreműködik: Darvas Kristóf és Gabriel

19:00 Csatlakozási nyilatkozatok

Esterházy Péter, Bodor Ádám, Krasznahorkai László, Závada Pál, Parti Nagy Lajos és Konrád György - Konferanszié: Vallai Péter

20.30 Koncertterem: Terne Chave (CZ)

A zenekar repertoárja a morva és a kelet-európai cigányság autentikus hangzásán alapuló, flamenco, blues, arab és zsidó behatásokkal tűzdelt, páratlan szépségű dalcsokor.

22.00 Koncertterem: La Familia (F)

A zenekar Franciaország leglüktetőbb zenéjét hozza el nekünk. A flamenco, a latin dallamok, a harsány balkáni lendület, a kifinomult erotikájú jazz és a rock keménységéből ötvöződő muzsikát. A koncert támogatója a Francia Intézet.

23.30 Koncertterem: Seeed (D)

Az est nagyágyúja a sokak által régen várt német zenekar. Igazi buli, napfény, tánc fekete frontemberekkel a dancehall, a reggae és a hip-hop legjavából. A zenekar 11 tagja egyszerűen csak a zene szerzeteseiként aposztrofálja magát, bár zenéjük hangulata korántsem a kolostorokat, inkább a pálmafákat és a tengert idézi Dunán. Érdemes a legstrapabíróbb tánccipőkben elindulni otthonról.

01.00 Tetőterasz: DJ Pesho (SK), Koncertterem: Bosi & Kemon (H)

Az estet a szlovák hip-hop DJ, Pesho zárja a magyar reggae különítménnyel, Bosival és Kemonnal karöltve.

2004. április 29.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster