Idén először lesz Szelidi-tó Fesztivál!

Sajtóközlemény

A Július 12-18. között megrendezésre kerülő Szelidi-tó Fesztivál® szerkezete és programja ez idáig teljesen egyedülálló az országban. A rendezvény célja, hogy igényes és tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítson minden korosztály számára, és megismertesse a közönséget a térség természeti és kulturális értékeivel. A Kiskunsági Nemzeti Park részét képező tó, hazánk ötödik legnagyobb tava, a körülötte elhelyezkedő idilli üdülőterület, a nyugodt pihenés és a gondtalan szórakozás lehetőségét kínálja. Környezetében jelentős kulturális értékekkel rendelkező települések sora található, csak néhányat említve: Kalocsa, Baja, a Hajósi borvidék, Bugac, Ópusztaszer, Kecel, Kiskunhalas és Kecskemét.

Programok

A fesztivál teljes programja – az igényes, érdekes és nagy tömegeket vonzó zenei kínálaton kívül – lehetőséget kíván biztosítani a Dél-alföldi régió természeti, kulturális és művészeti értékeinek bemutatására. Elsődleges célunk a helyi természeti örökségek, a térség népművészetének és népi kultúrájának megismertetése a fesztiválra látogató fiatalokkal és gyermekes családokkal. Zenei palettánkat neves és igényes hazai és külföldi zenészek és zenekarok felsorakoztatásával állítottuk össze, valamint kiemelkedő szerepet szánunk a fiatal, tehetséges zenekarok bemutatásának. Ezen kívül lehetőséget biztosítunk sportegyesületek bemutatkozására, táborok, találkozók lebonyolítására. A programok jelentős része belépő nélkül látogatható. Illetve szintén egyedivé teszi fesztiválunkat, hogy a 4 napos belépő egy hetes szállás és strand belépőt foglal magába. Így nem csak egy buliról, hanem nyaralásról szól a Szelidi-tó 2004 Fesztivál.

Zenei kínálat

A rendezvény a hazai mainstream és underground zenei élet legjavát kívánja megjeleníteni a Szelidi-tó partján. Ezen kívül szándékunkban áll fellépési lehetőséget biztosítani a fiatal és tehetséges, feltörekvő zenekarok, zenészek számára.

Kultúra és természet

A Fesztivál „Szelidítő” elnevezésű, ingyenesen látogatható helyszínén (20. 000m2) bemutatjuk:

 az ország nemzetközileg elismert néptánc csoportjait és népzenészeit

 országosan elismert kortárs művészeti társulatokat

 a régió hungarikumait: népművészetét népzenéjével, táncaival, hagyományőrző mestereivel gasztronómiáját, borászatát

 a környék neves településeit – színjátszás, irodalom, képzőművészet, népzene -tánc

 természetvédelmi szervezeteket

 egyéb közhasznú szervezeteket - egészséges életmód, drog prevenció, véradás

Iskolák és sportegyesületek:

A Fesztivál programjába illesztve szervezünk versenyeket egyetemi-főiskolai csapatok számára. A csapatok különböző ügyességi-, kulturális- és szellemi vetélkedőkön bizonyíthatják rátermettségüket. A rendezvény megkezdése előtti 3 napban ill. a rendezvény ideje alatt a csapatok ingyenesen szállhatnak meg a kempingekben, így lehetőség nyílik nyári táborok, „vizsgatemető„ megrendezésére. A hallgatói csapatokat jelentős kedvezményekkel, értékes nyereményekkel és bizonyos létszám felett ingyen belépőkkel támogatjuk. Sportegyesületek a Fesztivált megelőző 3 napban ingyenesen vehetik igénybe a kempingeket, edzőtáborozhatnak.

Távlati tervek

Célunk, hagyomány teremtő jelleggel a fesztivált, mint a régió hivatalos rendezvényét minden évben megrendezni. Véleményünk szerint egy gondosan megszervezett és kivitelezett, igényes kínálattal rendelkező fesztivál érdeklődők jelentős tömegét tudja megmozgatni, ezzel elősegítve a térség komplex idegenforgalmi fejlődését.

Az Animal Cannibals és a hiphop.hu bemutatja:

HUNGARIAN HIP HOP CAMP 2004

Hosszú évek után, idén az álom valóra válik. Bevált külföldi példák után (Csehország, Németország, stb.) ebben az évben Magyarországon is megrendezésre kerül a hazai reppes arcok egyhetes találkozójára.

A hétfőtől vasárnapig tartó összejövetelen elsősorban a mikrofon szerelmesei adnak egymásnak randevút. A műfaj itthoni élvonala mellett minden szereplésre vágyó MC a színpadra kerülhet. Emellett kora este kötetlen beszélgetéseken és fórumokon kaphatnak betekintést a műfaj iránt érdeklődők és a műfajban aktívan jelenlevők a meghívott vendégek segítségével.

Az Animal Cannibals 1995 óta húzóereje és egyik fő szervezője a hazai hip hop megmozdulásoknak. A Fila Rap Jam, a Hip Hop Mission, a Coca Cola Beach House, a Budapest Parádé hip hop kamion-ja, valamint minden nagyobb fesztivál rap estje mind-mind az Animal Cannibals nevéhez fűződik. A hosszú évek tapasztalata és a mai napig aktív részvétel garantálja a program összeállítás és a szervezés profi színvonalát.

A "Szelidítő"

A "Szelidítő" a Szelidi-tó Fesztivál 2004. egyik legnagyobb (20 000 négyzetméteres) területe. Ez a terület a rendezvény többi helyszínétől eltérően ingyenesen látogatható.

Alapvetően a hagyományokra építünk. A Dél-alföldi régió gazdag hagyományai lehetőséget nyújtanak egy igényes népművészeti programsorozat megrendezésére is. Vállalkozásunk többek között ezt a lehetőséget is igyekszik megragadni, ismerve a tó környéke adta lehetőségeket. A környékbeli települések kulturális sokszínűsége az egymás mellett élő népcsoportok egymásra hatásának következménye.

Az ismert művészek, művészeti csoportok bemutatása mellett az amatőr kezdeményezéseket is támogatjuk. Programjaink között a világhírű halasi csipke, a kalocsai paprika, hímzés és pingálás mellett lehetőséget biztosítunk a helyi mézeskalácsos cukrászmester, a lószőrékszer készítő munkáin át a palócföldi iparművészek alkotásáig minden érdekes mesterség bemutatására.

A környező településeknek egységes sátorhelyeket biztosítunk a "Szelidítő" területén, ahol bemutathatják településük büszkeségeit.

A területen felállításra kerülő színpadon országos hírű, valamint környékbeli népzenei, néptánc valamint kortárs táncszínházi előadások kerülnek bemutatásra.

A terület központi részén helyezkedik el a gasztronómiai és borászati sátrak. Itt a Dél-alföldi régió hagyományos íz világát kóstolhatják meg az idelátogatók, amit a Hajói és a Keceli Borvidék kóstolói színesítenek.

A civil szervezetek területén a szervezetek felvilágosító és prevenciós tevékenységeket végeznek. (Drog-prevenció, véradás, természetvédelmi bemutatók, fa- és virágosláda telepítés, stb.)

A főiskolák és sportegyesületek sátrainál ismertető és bemutató programokkal szolgálnak a megjelenő intézmények, valamint a sportegyesületek segítségével kerülnek lebonyolításra a különböző ügyességi és sport programjaink.

A területen szülőmegőrző és játszóház látogatásra is lesz lehetőség, hogy mindenki az egész család részére felhőtlen lehessen a szórakozás.


Kapcsolódó linkek:

www.szelidi-to.hu

2004. április 30.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster