Shape

Az együttes 1998 óta működik Shape néven - a jelenlegi felállásból Szakács Ádám és Gulyás Gábor az alapító tagok. A zenei ízlést tekintve az alapvető hatást Alan Wilder (Recoil) munkássága jelenti számukra. Az elektronikus és a rockzene elemeit igyekeznek igényes formában ötvözni. Legjelentősebb koncertjeiket a The Hungarian Depeche Mode Fan Club-ban (PeCsa) adják, de gyakran koncerteznek kisebb klubokban az egész országban. Ahol lehetőség van rá, színpadi kivetítőn bemutatott videoanimációkat is alkalmaznak, melyekkel sokak szerint különös hatást, látványosabb előadást sikerül elérniünk. A legtöbb fellépésen dobossal egészül ki a zenekar.

Szívesen készítenek remixeket is. A Not For Sale együttes Jó éjszakát c. dalából született Shape mixet a Rádió 1 2002-ben rendszeresen játszotta. Gábor jelenleg éppen a FreshFabrik aktuális klipdalához készít mixet. Hasonló remixmunkák, valamint fellépési és lemezszerződési lehetőség reményében a zenekar tovább dolgozik, ennek egyik állomása a 2001-ben – szerzői kiadásban, egyszerűen csak Shape néven – megjelent 10 számos albumuk, ami a második nagylemez volt az 1999-es Gyengéden-t követően. Első hivatalos lemezmegjelenésük a 2001 novemberi Depeche Mode feldolgozáslemezen történt (Private Moon Records - THANK U: a tribute to depeche MODE), melyre egyedüli „kis” zenekarként kerültek fel. Jelenleg új dalok írására és a promóciós tevékenységre helyezzik a hangsúlyt. A médiában való aktívabb részvétel mellett (EstFM/Radio Café, Fix TV, ATV, Rtl klub-Reggeli, MTV2, Zenész Magazin) természetesen kiadói támogatást szeretnének szerezni, vagyis az eddigi anyagaikkal kiváltott szakmai (FreshFabrik, Neo, Unique) elismerést szeretnék a kiadóknál is elérni. A zenekar minden tekintetben kompromisszumkész, de ez nem jelenti a zenei elképzeléseik, ill. a hangszerelési elveik teljes feladását.

A 2003-as évet aktív koncertezéssel kezdték, majd fél év szünet jött. Februárban elhatározták, hogy egy kicsit leállnak, feltöltődnek, nyújtózkodnak. A szükség hozta ezt, de azért nem volt teljesen koncepció nélküli a döntés. Megbeszélték, hogy mindenki igyekszik a zenekar szempontjából (is) hasznosan eltölteni ezt a fél év szünetet amellett, hogy természetesen ezen időszak alkalmával elsősorban olyan egyéb dolgokkal foglalkoztnak, ami a „zenekarosdi” miatt addig háttérbe szorult.

Azért a dalírás nem állt le teljesen, Bea előtérbe került, az új dalok egy részét ő énekli, ami jó húzásnak bizonyult. Ráadásul a Shape nem akarta, hogy túlságosan hosszúra nyúljon a koncertszünet, ezért a nyáron, amikorra összeállt 4-5 új dal, a tagok már az őszi visszatérésen kezdtek gondolkodni. Pénzt, energiát, időt nem kímélve összehoztak egy 5 számos promociós lemezt. A cd-nek több célja is volt/van: egyrészt jelezni, hogy a fél éves szünet nem semmittevéssel telt, másrészt promotálni az ősszel újraindult, új számokat is tartalmazó koncerteket, különös tekintettel az október 18.-i PeCsa fellépésre, valamint természetesen a promolemez a jövő évi új album előfutára is egyben. Arról nem is beszélve, hogy "kiadózni" is ezzel mennek. Fábián István (Fabe) design ötleteinek és Minnich Zsolt nyomdai munkájának köszönhetően egy profi megjelenésű kiadványt sikerült elkészíteni. A cd-ből eddig közel 600 db fogyott el, ebből 500 db-ot a szeptemberi Depeche Mode party-n osztottak szét, nagy sikere volt!

Jelenleg a koncertek mellett elsősorban a jövőre megjelenő lemez munkálataival foglalkozik a zenekar. Külföldi lehetőségek miatt pedig angol verziók készítése is felmerült...

Legközelebbi koncertek még idén:

December 3., Almássy tér

December 27., Végállomás klub, Szombathely"

Letölthető Shape dalok:


Kapcsolódó linkek:

Az együttes hivatalos honlapja

2003. november 21.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster