Uncle Kracker – Double Wide

A rapet a rockkal ötvöző Kid Rock mögül kilépve, Uncle Kracker – alias Matt Shafer – ezúttal nem mint DJ-scratcher, hanem mint önálló művész mutatkozik be. Első szólóalbuma, a Double Wide is Rock labeljénél, a Top Dog-nál jelent meg, egy újabb detroiti robbanótöltetként, büszkén vállalva a legkülönbözőbb stílusok jegyeit. Van itt poszt-grunge rock, country, némi funk és hip-hop is, természetesen kiválóan turmixolva, hogy bárki megtalálja benne a kedvére valót.

Krackernek kiváló segítői akadtak a lemez elkészítésében, a legfontosabb egyértelműen Kid Rock, akinek kézjegye több dalon érezhető, a leginkább a Heaven-en. Talán kevesen tudják, de a két fickó már 1987-ben együtt járta a klubokat, és a „Nagybácsi” duettet énekelt Kiddel, annak 1991-ben megjelent, első, Grits Sandwiches for Breakfast című albumán, valamint társproducerként működött közre a Devil Without a Cause lemezen is, amely végül meghozta a világsikert Kid Rock számára.

Csupán idő kérdése volt tehát, hogy Uncle Kracker mikor lép a reflektorfénybe.

A Double Wide jóval rádióbarátabb a másik detroiti vagány anyagaitól, ám az ütemek itt is feszesek, és a rímek mindenütt a helyükön vannak.

Ha szeretted az utóbbi két Kid Rock albumot, csíped a Run DMC féle old skool rapet és nem riadsz meg a gitároktól, ez a lemez biztosan tetszeni fog.

2001. szeptember 27.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster