Travis - The Invisible Band

Az idei britpop párbaj két résztvevője a Radiohead és a Travis, utóbbi új albuma, a The Invisible Band épp egy héttel a vetélytárs után került a boltok polcaira.

Az idei britpop párbaj két résztvevője a Radiohead és a Travis, utóbbi új albuma, a The Invisible Band épp egy héttel a vetélytárs után került a boltok polcaira.

Hogy mire számíthatunk? Csak a jó öreg sármos, folkos futamokra, némi nagyzenekari fűszerezésre és egy ici pici bendzsóra. Bármi más csak elrontaná ennek az egó nélküli csapatnak az imidzsét.

A Travis jó úton halad afelé, hogy az Egyesült Királyságban folyó sztár-harcokba belezavarodott közönséget felrázza, és arra kényszerítse őket, hogy a muzsikára koncentráljanak végre.

A tavalyi The Man Who album után nem vettek hajtű-kanyart, nem váltottak drámait, ez a lemez egyszerűen melegséget, őszinteséget áraszt, mintha a Simon and Garfunkel-t kevernénk a U2-val.

A dalok közül talán kilóg kettő, a Sing és a Flowers in the Window, melyek sokkal fogósabbra sikerültek, valószínű, hogy sokan kezdik majd dúdolgatni őket akár az első hallgatás után is. Fran Healy úgy tűnik végre elég önbizalmat szerzett, és kezd egyre többet bevállalni. Jó példa erre a Side és a The Cage, melyek egy kiveszőben lévő hagyományt követnek, amikor is a dalszerző megpróbálja velünk elhitetni, van valami, amit meg kell tanítania nekünk.

A törekvés, ha nem is teljesen sikeres, azért minden esetre figyelemre méltó.

Tízből kilenc és fél

2001. június 28.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster