Hírek

Újra turnén a Rammstein

Két év kihagyás után újra turnéra indul a Rammstein. A 2009 novemberében kezdődő koncertsorozat a zenekar új lemezét hivatott népszerűsíteni, és főleg Nyugat-Európai nagyvárosokat érint. Az új korong munkálatai már javában folynak. A felvételek első szakasza befejeződött, a zenekar tagjai a végső simításokat végzik az új dalokon, szó esett többek között vonósok és kórus szerepeltetéséről is. A 2009 végi koncertekre már megvásárolhatóak a jegyek, a legutolsó hírek szerint pedig a nagy érdeklődésre való tekintettel, 2010 első negyedévében a Rammstein további Európai nagyvárosokban is fellép majd.

2009. szeptember 27.

Nyilvános az Alkonyat filmzenéje

A Death Cab For Cutie új kislemezének megjelenése október 26-ára várható. A Meet me on the equinox a hamarosan a mozikba kerülő Alkonyat főcímzenéje. A népszerű könyvsorozat alapján készült film második részének filmzenéjéről egyéb információk is nyilvánosságra kerültek. A Radioheades Thom Yorke, a Muse és a Grizzly Bear is feltűnnek majd a lemezen egy dal erejéig. A teljes filmzenei album október 19-én jelenik meg, amelyet a film november 20-án követ.

2009. szeptember 27.

Inspiráló a Green Day új lemeze

A Green Day új albuma által inspirált, 21 alkotást bemutató kiállítás nyílik a StolenSpace galériában, Londonban. A képek október 22-től november elsejéig lesznek megtekinthetőek, a zenekar teltházas angliai turnéjával egyidőben. A show kurátora elmondta, hogy a tárlat egy nemzetközi művész gárda közreműködésével jött létre, akik mindegyike egy-egy dalszöveg alapján alkotott. „Rendkívül izgalmas dolog kapcsolatba kerülni ezzel a hihetetlen kiállítással”- nyilatkozta Billie Joe Armstrong, a banda frontembere. „Nagyon izgalmas látni az új albumunk által inspirált képeket. Erős kötődést érzünk az ilyen fajta kreatív megnyilvánulások iránt, és szerintünk a rajongóink is szeretni fogják a kiállítást.”

2009. szeptember 27.

Pendulum turné ősszel

A Pendulum bejelentette angliai turnéjának időpontjait, mely 2008 novemberében indul. A banda az első fellépést november 27-én tartja a Newport Centre-ben, és az utolsó december 13-án lesz a Llandudno Venue Cymru-ban. A turné során fellépnek a London Brixton Academy-n is, december 5-én és 7-én, Utóbbi egy esti koncert lesz amely egészen éjjel 3-ig fog tartani. A Pendulum egyébként olyan városokban is fellép mint Manchester, Liverpool, vagy Leeds.

2008. május 28.

Razorlight tagja fellép a klímaváltozás ellen

Johnny Borrel a Razorlight-ból előadást fog tartani a londoni “Science Museum”-ban, hogy ily módon is ráirányítsa a közvélemény figyelmét az éghajlat változások következményeire. Az énekes a “Friends of the Earth” - Big Ask kampányához csatlakozik ezen szerepvállalásával. Rajta kívül Thom Yorke és KT Tunstall is koncertet ad annak érdekében, hogy a kormány szigorítsa az éghajlati változásokkal kapcsolatos törvényeket. Johnny Borrell június 3-án lép fel a múzeumban.

2008. május 28.

Martin Scorsese abbahagyta Bob Marley életrajzi filmének forgatását

Martin Scorsese nem folytatja tovább a reggae-sztár Bob Marley életrajzi filmjének forgatását. A rendezőnek, aki korábban Bob Dylan-ről és a Rolling Stones-ról is készített filmet, azért kellett abbahagynia a forgatást mert nem sikerült úgy alakítani a programját, hogy erre a filmre is elegendő idő jusson. Scorsese helyét Jonathan Demme veszi át az életrajzi film forgatásában. A filmbemutatót 2010 február 6-ára tervezik amely Bob Marley hatvanötödik születésnapja lett volna. Demme már dolgozott zenei témájú játékfilmeken, valamint Neil Young és Robyn Hitchcock koncert filmjeit is ő készítette.

2008. május 28.

Smashing Pumpkins turné a 20. evfordulóra

A Smashing Pumpkins egy különleges előadással fogja ünnepelni fennállásának huszadik évfordulóját. A 2006-ban újra egyesült banda egy Egyesült Államok-beli turnéval szeretné emlékezetessé tenni az évfordulót. A következő olvasható az együttes honlapján: “a huszadik évforduló alkalmával a Smashing Pumpkins néhány kiválasztottt városban fog koncertezni idén augusztusban és szeptemberben”. Jelenleg még egyetlen dátum és helyszín sem került nyilvánosságra, de várhatóan fellépnek azokban a városokban, amelyeket a legutóbbi turné során ki kellett hagyniuk.

2008. május 28.

Foo Fighters tisztelet koncert a Who-nak

A Foo Fighters, a Pearl Jam, és a The Flaming Lips tisztelet koncertet fog adni a Who-nak idén nyáron egy Los Angeles-i jótékonysági esten. A három banda a VH1 Rock Honors eseményen fog fellépni a UCLA’s Pauley Pavilion-ban július 12-én. A televizíó nézők a koncertet azonban valószinüleg csak később láthatják mert a VH1 nem adja le élőben a műsort. Az esten szintén fellépnek a Who tagjai, Pete Townshend és Roger Daltrey. A koncert bevétele olyan alapítványokat fog támogatni, mint a Teenage Cancer Trust, vagy a Double O Charity.

2008. május 28.

Egy új és két régi Offspring album jövő hónapban

Az Offspring bejelentette, hogy jövő hónapban újra kiadják két korábbi már klasszikusnak tekinthető albumukat.

A kaliforniai punk-rockerek az 1992-es Ignition-t, és az 1994-es Smash-t fogják újra megjeleníteni június 17-én egyidejüleg új lemezük a Rise and Fall, Rage and Grace megjelenésével. Az új lemezt Bob Rock producer irányításával készítette a banda, és tizenkét új számot tartalmaz majd. A lemez egyik dala a Hammerhead már ingyenesen letölthető az együttes honlapjáról az offspring.com-ról. Mint tudjuk az Offspring a Volt fesztivál egyik sztár előadója lesz.

2008. május 28.

Az Enemy anti-fasiszta előadást tart

Az Enemy 2008 április 25-én egy koncertet ad a Middlesex University-n, melynek deklarált célja a fasizmus tudatos elvetése lesz. Az előadásnak két fő vonulata lesz, az egyik, hogy felhívják a diákok figyelmét a közelgő londoni polgármester választásra a másik, hogy elvigyék azt az üzenetet diákoknak, hogy a szélsőjobb British National Party jelöltje, az nem kívánatos az egyetemi területeken. Az koncertet a “Love Music, Hate Racism” és a “Unite Against Fascism”-al együttműködve szervezik.

2008. április 24.

Gnarls Barkley új albuma ingyen letölthető az internetről

Gnarls Barkley feltette az internetre új albumát, amely most szabadon letölthető bárki számára.

A bejelentésben az a furcsaság, hogy a Cee-Lo Green és Danger Mouse által alkotott duó csak most utólag szabadította feli a “elpuoC ddO ehT”-t, a The Odd Couple visszafele olvasott verzióját, amely múlt hónap végén már bekerült az üzletekbe.

2008. április 24.

A Hives is megjelenik a Get Loaded-on

A Hives is ott lesz az idei Get Loaded fesztiválon. A fesztivál 2008 augusztus 24-én lesz a londoni Clapham Common-ban. Rajtuk kívűl még olyan együttesek lépnek majd fel, mint: The Holloways, Iggy and The Stooges, Supergrass, The Gossip, Reverend And The Makers, vagy a Maccabees. Három nagyszínpad lesz, ahol a következő sorrend várható:

Get Loaded Stage

Iggy and The Stooges

Supergrass

Gogol Bordello

The Hives

The Holloways

Plastic Little

XFM Arena

Kate Nash

Reverend and The Makers

The Maccabees

Ipso Facto

Together/ Time Out Stage

The Gossip

Soulwax

The Presets

Mylo

Boyz Noize

Streetlife DJs

Union DJs

2008. április 24.

Pete Doherty börtönben

A Babyshambles frontembere Pete Doherty jelenleg be van zárva a Wormwood Scrubs börtönbe, mivel megszegte a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit. Doherty a hírekkel ellentétben azt állítja, hogy nem fogyasztott heroint az elmúlt időszakban. Egy brit bulvárlap szerint azonban az énekes még a börtönbe is magával vitte a drogot.

Pete levelet küldött az egyik rajongójának és ebben vitatta ezeket a vádakat.

A levélben a következőket írta: “Hello Jenny! minden jót kívánok innen a Scurbsből. Mondd meg nekik, hogy tiszta vagyok, már számolom a napokat a következő előadásig. Szeretettel: Pete D.”

2008. április 24.

Elkészült a Metallica új honlapja

A Metallica év végén megjelenő új albumának köszönhetően elíndított egy új honlapot is. A kaliforniai rocksztárok új honlapjának neve “Mission Metallica” lett, és a banda tagjai azt is megígérték, hogy a rajongók már az új lemez megjelenése előtt élvezhetik a dalokat a megadott internet címről. A missionmetallica.com-on regisztrálók email-ben értesítést kaphatnak az új albumról. A banda egyébként várhatóan szeptember végén jelenteti meg az új albumot melynek címe egyelőre titok, a lemezen jelenleg Los Angeles-ben dolgoznak Rick Rubin producerrel.

2008. április 24.

Ősszel jelenik meg az AC/DC új albuma

Az AC/DC megerősitette azokat a híreket, hogy új albumon dolgoznak, és azt is elmondták, hogy még idén, az év végén fog megjelenni az új lemez. A banda honlapján megjelent információk szerint a csapat jelenleg Vancuverben veszi fel az új lemezhez az anyagot Brendan O’Brien producerrel, aki korábban a Pearl Jammel és Bruce Springsteen-nel dolgozott közösen. Ez lesz a veterán ausztrál rockereknek az első albumuk a 2000-es “Stiff Upper Lip” óta.

2008. április 24.

Sex Pistols élő koncertfelvétel DVD-n

A Sex Pistols hamarosan kiad egy DVD-t, amelyen a 2007-es újraegyesülési koncertjük felvétele lesz látható. A “The Sex Pistols: There’ll Always Be An England” lesz az első teljes hosszúságú koncert DVD, amelyet az együttes bocsát ki. A lemez idén nyáron jelenik meg. A felvételek 2007 novemberében tartott, londoni, Brixton Akadémiai koncertek alatt készültek, amelyen a punk legendák szinte eredeti felállásban játszottak, vagyis John Lydon, Steve Jones, Paul Cook, illetve Glen Matlock zenélt. A koncertfelvételen túl a DVD tartalmazni fog még egy extra nyolcvan perces rövid filmet is “The Knowlwdge” cimmel Julien Temple rendezésében, melyben az egyes tagok újra meglátogatják régi londoni törzshelyeiket. Mint tudjuk a Sex Pistols egyben az idei Sziget fesztivál egyik főszereplője lesz.

2008. április 14.

Kérdezz te is az Clash volt tagjától!

A Clash volt, és a Carbon/Silicon jelenlegi tagja Mick Jones részt vesz egy olyan beszélgetésen, ahol bárki kérdezhet tőle. Így amennyiben meg akarsz tudni valamit Mick pályafutásáról, hogy milyen volt egy olyan punk-bandában játszani, mint a Big Audio Dynamite, vagy milyen érzés volt Tony James-el fellépni, vagy, hogy mit érzett akkor mikor Billy Bragg-el dolgozott közösen, akkor itt teheted fel: uncutaudiencewith@ipcmedia.com

2008. április 14.

Franz Ferdinand és a Kasabian a skót fesztiválon

Franz Ferdinand, Kasabian, Manic Street Preachers, és Sigur Ros lesznek többek között azok a fellépők, akik ott lesznek az augusztus 29-31-i Hydro Connect Music Festival-on, Argyll-ban, Skóciában. Rajtuk kívűl Paolo Nutini, Grinderman, Duffy és Amy MacDonald is megjelenik, valamint a Coral, a Levellers, Mercury Rey, Spiritualized, és az Elbow is zenélni fog. A fesztivál, amely az Inveraray Kastélyban lesz, különösen természetbarát lesz. A showra a jegyek április 4-től kaphatók.

2008. április 14.

The Vines új kislemeze először a MTV Awards-on

A Vines bejelentette, hogy az új kislemezükről a közelgő MTV Australia Awards-on fognak először játszani. Az ausztráliai banda, akiknek a ‘Best Of’ allbuma május 5-én jelenik meg, az április 26-ai ünnepségen fogja eljátszani a jelenleg még ismeretlen dalokat. Az együttes énekese, Craig Nicholls így nyilatkozott: nagyon jó lesz újra játszani, és már nagyon várjuk, hogy a közönség is megismerhesse az új számainkat, amelyeket az MTV Australia Awards-on fogunk előadni.

2008. április 14.

Slash: A Velvet Revolver folytatja, Scott nélkül

A Velvet Revolver gitárosa Slash azt nyilatkozta, hogy az előzetes híresztelésekkel ellentétben, nem bomlik fel a banda, habár az énekesük Scott Weiland már többet nem játszik a bandában. Nemrég egy glasgow-i előadás során Scott és a csapat dobosa Matt Sorum összeveszett, majd Weiland úgy nyilatkozott lehet, hogy ez volt az utolsó turnéjuk. Az incidenst követően Slash azt mondta, hogy még készítenek egy lemezt, de valószínűleg az énekes nélkül Még nem tudjuk mikor és hogyan de négyen biztosan folytatjuk.

2008. április 1.

The Killers Írországban lép fel

A Killers idén nyáron fellép Dublinban. A Las Vegas-i banda augusztus 21-én ad koncertet a Marlay Park-ban. Az együttes elmondta, hogy már nagyon várják a fellépést, miután a tavalyi Sam's Town turnén kényszerűségből több Írország-beli koncertet is el kellet halasztaniuk, ugyanis a csapat tagjai megbetegedtek. Az előadásrra a jegyek április 4-től lesznek kaphatóak.

2008. április 1.

Keith Richards ismét törvényt szegett !

A Rolling Stones gitárosa Keith Richards megszegte az angol törvényeket, miszerint nyilvános helyen tilos a dohányzás. Keith Richards elárulta, hogy továbbra sem állt le a füvezésről, majd a Sun-nak adott nyilatkozatában az 1920-as amerikai szesz tilalomhoz hasonlította ezt a törvényt: ez a törvény értelmetlen, mivel ki kéne menned a hidegbe fagyoskodni ha el akarsz szívni egy száll cigit. Majd így folytatta: ez drákói rendelkezés, társadalmilag és politikailag is nonszensz. Idővel úgy is túllépnek ezen. Ez olyan, mint amikor meg akarták tiltani az alkohol fogyasztást és tessék megnézni mi lett az eredménye, tönkretette Amerikát.

2008. április 1.

A Poison dobosát letartóztatták

A Poison dobosát Ricki Rockett-et nemi erőszak vádjával letartóztatták, miután megérkezett a Los Angeles-i repülőtérre. Egy Los Angeles-i hírforrás szerint Ricki-t, valódi nevén Richard Ream-et, egy Mississippi állam beli Neshoba County-i állítólagos incidens után vették őrizetbe, ahonnan azonban már elengedték. A rendőrség tovább folytatja a nyomozást az ügyben újabb adatok feltárása végett.

2008. április 1.

A Razorlight dobosa szólólemezt ad ki

A Razorlight dobosa Andy Burrows jelenleg egy szóló albumon dolgozik melynek bevételét egy Winchester-i jótékonysági szervezet kapja majd. A Razorlight szóvivője sem tudta megerősíteni, hogy Andy albuma pontosan melyik szervezetet fogja megsegíteni. Egy valami azonban már biztos, mégpedig az, hogy a lemez már majdnem készen van, és év vége felé fog megjelenni. Még az is megeshet, hogy a Razorlight 'America' című száma, amely 2006-ban a slágerlisták élén állt felkerül az albumra.

2008. április 1.

The View élő koncert DVD-n

A hamarosan megjelenő View DVD-én a tavaly áprilisi Dundee-i, Caird Hall-ban tartott visszatérő koncertjük felvétele lesz majd látható. A lemez idén nyáron kerül a boltokba. A felvételeket helyi bölcsészhallgatók készítették a koncert közben. Egy hírforrás szerint a lemez először a júniusi Dundee Contemporary Arts előadáson kerül nyilvánosságra. A banda jelenleg második albumán dolgozik.

2008. április 1.

Új Weezer album a láthatáron

A Weezer befejezte a hatodik albumuk felvételét, amely így várhatóan júniusban kerül a boltokba. Az együttes frontembere Rivers Cuomo az új lemezt így mutatta be: húsos, ropogós, és dallamos. Coumo a banda MySpace-es oldalán a következőt írta: Még egy dalt kell elkészítenünk, és utána következhet a sokszorosítás. Így ha minden jól megy hamarosan már végzünk is. Az album júniusban jelenik meg, és szerencsés esetben nemsokára már hallhatjuk az új Weezer slágereket a rádióban. Az énekes rejtvényként az új album címét is elárulta: olyan tizenkét betűs szó, amely T-vel kezdődik, és R-rel végződik.

A Weezer három év után készített új lemezt a 2005-ös ‘Make Believe’ után

2008. március 25.

Scissors Sisters sztárjai musicalt írnak

A Scissors Sisters sztárjai Jake Shears és John Garden hamarosan egy Broadway musicalt írnak. A duó a ‘Tales Of The City’ című előadáshoz szerzi majd a zenét, amely az Armistead Maupin-nek lesz az átdolgozása, és a hetvenes évek-beli San Francisco-t mutatja be. Az előadás 2009-től lesz megtekinthető.

2008. március 25.

Keith Richards figyelmeztette Amy Winehouse-t

A Rolling Stones énekese Keith Richards figyelmeztette Amy Winehouse-t a drogokkal kapcsolatban, mondván már nem sokáig húzza ha nem áll le. A gitáros azt is elárulta, hogy Amy a kedvenc modern művésze: “Egyetlenegy énekes van akit szeretek, és ez Amy Winehouse. Ha így folytatja már nem lesz sokáig él, hacsak sürgősen helyre nem rakja magát. Amy-nek muszáj okosan döntenie. Én nem vagyok prédikátor, de már megjártam ezt az útat. Majd Keith beszélt a saját drogproblémáiról is a hetvenes évekből “teljesen átveszi a hatalmat az életed felett. Nem tudod eldönteni, hogy ezt, vagy azt csináld. Az összes szabadidődet a rendőrségen kell töltened. Ugyanez történik most Amy Winehouse-szal is” nyilatkozta.

2008. március 25.

Az Eels koncertre hívta az amerikai elnököt

Mark ‘E’ Everett üzenetet köldött George Bush-nak, melyben meghívja őt az Eels következő Washington-i koncertjére, amely március 29-én lesz esedékes. A elnöknek címzett levélben E felajánlotta, hogy elküld Bushnak a banda legújabb lemezéről a “Best Of’-ról egy másolatot, majd ezt a mondatot fűzte hozzá: ezeket a számokat nyugodtan feltöltheti az elnöki iPod-ba. Múlt hónapban E a London-i Queen Elizabeth Hall-ban koncertezett, amelyre az angol királynőt hívta meg. A királynő megköszönte a meghívást, azonban egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni a koncerten

2008. március 25.

James: Itt a tizedik album

James bejelentette tizedik albumuk megjelenését, ez a lemez az előző után hét évvel készült el. A “Hey Ma’ 2008 április 7-étől lesz kapható a boltokban. Az új album már megjelenése előtt nagy vihart kavart, mivel a borító egy kisbabát ábrázol, aki éppen egy pisztoly után nyúl. A JC Decaux betiltotta az album kampányát, mert ez sértené a vállalat belső etikai kódexét, miszerint vállalat a reklám tábláin fegyvert nem reklámozhat.

2008. március 25.

Isle Of Wight

Hat embert összeesküvéssel vádoltak meg, mivel csalni próbáltak a tavalyi Isle Of Wight fesztiválon. Az érintetteket azok után itélték el, miután a nyomozás során hamis jegyeket és csuklópántokat találtak a tavalyi fesztivál ideje alatt. Az idei Isle Of The Wight fesztiválon a fő fellépők a Kaiser Chiefs, A Police, és a Sex Pistols lesz.

2008. március 25.

Hatalmas Blood Red Shoes turné

A Blood Red Shoes bejelentette, hogy hamarosan európai turnéra indul, amelyen az első albumuk számait fogják játszani. A duó április 14-én fogja kibocsátani első lemezét, mely a “Box Of Secrets” nevet viseli. Egyetlen szám, a “Say Something, Say Anything” kiadása azonban megelőzi a lemezkiadást, és április 7-étől már hallható lesz. A turné során olyan együttesek kísérik el a Blood Red Shoes-t, mint a These New Puritans, a Cage The Elephant, a Johnny Foreigner, vagy a Peggy Sue And The Pirates. A turné március 26-án indul, és május 19-én végződik. A banda olyan európai nagyvárosokban fog fellépni, mint London, Párizs, Berlin, vagy Milánó. Hozzánk legközelebb Bécsben, május 2-án lépnek fel.

2008. március 25.

Kurt Cobain hagyatéka

Kurt Cobain hagyatéka egy hatalmas csalás áldozata lett. Úgy gondolják, hogy 2003 óta harminchat millió font tűnt el a Nirvana korábbi dalszerzőjének bankszámlájáról, beleértve azt a közel két millió fontot, amelyet egy New Jersey-beli ház vásárlására fordítottak. Courtney Love, Kurt volt felesége azt állítja, hogy a pénz nagy része lányuknak, Frances Bean-nek létrehozott alapítványból tűnt el. A tolvajok Cobain társadalom biztosítási számát használták fel, ahhoz, hogy ennyi pénzt eltüntessenek, illetve megnyitottak száznyolcvannyolc hitelkártyát is Courtney neve alatt.

Love így nyilatkozott: csalást csalás követett, de eddig senki se hitt nekem. Majd így folytatta: leellenőriztem az elhunyt férjem társadalombiztosítási számát, ami alapján tavaly vett egy házat New Brunswick-ban, New Jersey-ben. Kiváncsi vagyok, hogy csinálta, mert ha ez sikerült neki, örültem volna ha haza köszön. Az alapítványt jelenleg törvényszéki könyvvizsgálók vizsgálják.

2008. március 17.

A Korn front embere európai turnéra indul

A Korn front embere Jonathan Davis bejelentette, hogy európai szóló-turnéra indul idén tavasszal. A koncertsorozat május 20-án kezdődik Varsóban. Davis elárulta, hogy a Korn-ban eltöltött tizenöt éves karrierjéből sokféle anyagot fog játszani. A turné érinteni fogja a júniusi 13-15-ös Staffordshire-i, Donington Kastély-beli Download-fesztivált is, ahol olyan előadókhoz csatlakozik majd, mint a Kiss, az Offspring, vagy a Lost Prophets. A turné során fellép még több olyan európai nagyvárosban is, mint például London, Berlin, vagy Párizs. Hozzánk legközelebb Bécsben a Novarock Fesztiválon ad majd koncertet június 13-án.

2008. március 17.

U2, Eminem, és Pal McCartney köszönti Nelson Mandela-t

U2, Eminem, és Paul McCartney fogják köszönteni koncerttel Nelson Mandela-t a kilencvenedik születésnapján, a június 27-én megrendezendő Hyden Park-i koncerten Londonban. A rendezvény házigazdája a Hollywood-i színész Will Smith és felesége Jada Pinkett Smith lesz. A Queen, Annie Lennox, Razorlight, és Keane is megerősítették fellépésüket az előadáson.

2008. március 17.

Hatalmas Police koncert Írországban

A Police június 20-án fellép Észak-Írországban, a Stormont-i szabadtéri koncert arénában. Sting és bandája minden bizonnyal utoljára lép majd fel Írországban. Harmincötezer jegy lesz kapható a koncertre de a jegy árusításról bővebb információk még nem érhetőek el. Az Stormont-i koncert arénában korábban olyan hires művészek is felléptek mint Pavarotti, Elton John, Rod Stewart, vagy az Eagles.

2008. március 17.

A Vines hamarosan kiad egy válogatás lemezt

A Vines hamarosan kiadja első ‘Best Of’ válogatás lemezét. Az albumon, amely május 5-én jelenik majd meg, a Vines eddigi karrierjének legjobb számai lesznek majd hallhatók, illetve ez lesz az utolsó lemez, amelyet a Capitol lemez társaságnál készítenek, Az együttes eddig három albumot adott ki a ‘Highly Evolved’-ot, a ‘Winning Days’-t, és a Vision Valley’-t, és menet közben többször is cserélődtek a csapat tagjai, köztük Craig Nicholls dalszerző és gitáros, aki kiszámíthatatlan viselkedése miatt volt kénytelen elhagyni a bandát, akinél később Asperger-szindrdómát állapítottak meg.

A banda múlt héten fejezte be a negyedik albumának felvételét, amelyeket első két lemezük producerével Rob Schnapf-al vettek fel Los Angelesben. Az új album 2008 nyarán jelenik majd meg.

2008. március 17.

A Coldplay kísérletezik az új albumon

A Coldplay azt állítja, hogy következő albumukon nem a megszokott stílusban zenélnek majd. A banda azt is kijelentette, hogy a hamarosan megjelenő negyedik lemezükkel egy új fejezet kezdődik életükben.

Az együttes gitárosa Johhny Buckland így nyilatkozott: “úgy gondoljuk, hogy az eddig megjelent három albumunk egy trilógiát alkotott, de ennek már vége, és most valami mást szeretnénk csinálni”.

A Coldplay frontembere Chris Martin a következőképpen vázolta új elképzeléseiket: “akár jó, akár nem mindenképpen új színeket szeretnénk vinni a zenénkbe. Tudjuk, hogy nem fog mindenkinek tetszeni, de ez mégis jó alkalom a kisérletezésre”.

A 2005-ös ‘X&Y’ albumot követő negyedik lemez, 2008 végén jelenik majd meg.

2008. március 7.

John Mellencamp musicalt készít Stephen Kinggel

John Mellencamp jelenleg a legkelendőbb horrorregényíróval, Stephen Kinggel dolgozik egy musical-en. John írja a zenét, míg Stephen King a forgatókönyvet a ‘Ghost Brothers of Darkland County’ című darabhoz. A színdarab 2009 áprilisától lesz majd látható az atlantai Alliance Színházban, de később a Broadway-on is játszani fogják. A szerzők szerint a darab egy vérbeli, gótikus misztérium játék. Az ötlet Mellencamptól származik, akit az Indiana beli szülővárosából származó történet ihlette meg.

2008. március 7.

Az Arcade Fire ingyenes koncerteket adott

Az Arcade Fire, Barack Obama amerikai elnökjelölt támogatására két koncertet is adott Ohioban. Az együttes tagjai Win Butler, Regine Chassagne, Will Butler és Jeremy Gara vasárnap, március 3-án tartották meg az első kocertet a Nelsonville-i Stuart’s Opera House-ban. A második előadást a Cleveland-i Beachland Ballroom-ban tartották, viszont ezt a koncertet csak tizennyolc éven felüliek tekinthették meg. Habár at Arcade Fire-t kanadai együttesként tartják számon a Butler-testvérek Win és Will Amerikában születtek valamint Chassagne is rendelkezik kanadai és amerikai útlevéllel is egyaránt.

2008. március 7.

The Verve amerikai turné

A Verve most jelentette be április 25-én Coachella-ban kezdődő amerikai turnéjuk időpontjait, Április 26-án a banda Las Vegas-ba megy és a Palms-ban lép majd fel. Április végén az ország keleti partjára utaznak, ahol két előadást is tartanak, a New York-i, Madison Square Garden-i WaMu színházban. Az együttes a közelmúltban rendkívűl sikeres, teltházas koncerteket adott Angliában.

2008. március 7.

Hamarosan bemutatják a Rolling Stones történetéről szóló filmet

Martin Scorsese filmje a Rolling Stones történetéről a ‘Shine The Light’ premierje április 2-án lesz Angliában. Londonban. Az együttes minden tagja jelen lesz a film első vetítésénél a Leicester Square-ben. A filmet a premierrel egyidőben országszerte további száz moziban is vetíteni fogják. A dokumentumfilm tartalmazza a New York-i Beacon Színházban tartott Rolling koncertet Christina Aguilera-val, néhány kulisszák mögött készült felvételt, valamint korábban sosem látott archív felvételeket is.

A “Shine The Light’ 2008 április11-től szerepel a mozik műsorán.

2008. március 7.

Új Muse lemez a láthatáron

A Muse bejelentette, hogy idén tavasszal ki kiadnak egy új koncert CD/DVD összeállítást. A ’HAARP’ április 1-jétől lesz kapható Amerikában és rajta lesz a tavalyi londoni Wembley Stadion-ban készült fellépést is. A lemezek tartalmaznak majd ”kulisszák mögötti” részleteket, valamint egy fotógalériát is. A számlista a következő:

2008. február 27.

Az Iron Maiden bejelentette a koncertjei időpontjait

Az Iron Maiden bejelentette, hogy hamarosan megkezdődik észak-amerikai turnéjuk. Mindezidáig kilenc fellépésről számoltak be. A turnét ’Somewhere Back In Time’-nak keresztelték el és eljátszák majd az 1980-as slágereiket, valamint a 2007-es albumukról a ’A Matter Of Life And Death’-ről is rengeteg számot fognak előadni. Az eddig bejelentett dátumokhoz hozzátartozik a Toronto-i és a New Jersey-i koncert is. Ezen kívűl még olyan helyeken is felfognak fellépni mint Albuquerque vagy Phoenix.

2008. február 27.

A Frames gitárosa Oscar-díjat nyert

A Frames gitárosa Glen Hasard nyerte az idei Oscar-díjat a ‘Legjobb Zene’ kategóriában. Glen, aki tizenhárom évesen kezdte építeni zenei karrierjét Dublinban, örömmel vette át a díjat a Los Angeles-i rendezvényen. A zenész a díjat a ‘Once’ című filmben elhangzó ‘Falling Slow’ daláért kapta. Ezt a dalt a cseh énekesnővel, Marketa Irglova-val közösen írta. A díj átvétele után Glen a következőket mondta a közönségnek: “Ez őrület. Két éve készítettük a filmet. Két kézikamerával vettük fel. Mindössze százezer dollár volt a költségvetésünk. Álmunkba se gondoltuk volna, hogy egyszer egy ilyen helyen fogunk majd szerepelni ennyi ember előtt.” A másik zenei díjat Dario Marianelli nyerte, aki a Vágy és Vezeklés zenéjével hódította el a ‘Legjobb Filmzene’-ért járó díjat.

2008. február 27.

Portishead új album

A Portishead közzétette a hamarosan megjelenő albumuknak a ‘Third’ dalainak végleges listáját. Az album 2008 április 28-ától lesz kapható a boltokban. A ‘Third’ a címének megfelelően a bristoli együttes harmadik studió albuma lesz, és 1997 óta az első új dalokat tartalmazó album ami megjelenik. A Portishead március végén az albumot népszerűsítő európai turnéra indul.

Az új album dalai a következők:

Silence

Hunter

Nylon Smile

The Rip

Plastic

We Carry On

Deep Water

Machine Gun

Small

Magic Doors

Threads

2008. február 18.

Aerosmith egy számítógépes játékban

Az Aerosmith szerepelni fog a Guitar Hero számítógépes játék legújabb verziójában. A játék idén nyáron jelenik meg és harminc Aerosmith dalt fog tartalmazni. A játék gyártója az Activision a ‘Billboard’ magazinnak a következőképpen nyilatkozott az új verzióról:

Ez egy teljesen új formája az Aerosmith dalaival való interaktivitásnak, és reméljük, hogy ennek még lesz folytatása a jövőben is. Majd hozzátették, hogy “Guitar Hero: Aerosmith” a zenekar történetének harminc évét foglalja magába, középiskolás koruktól végigkíséri őket azon az úton ahogy napjaink szupersztárjaivá váltak.

2008. február 18.

A Police lesz a főattrakció a Hollywood Bowl-i koncerten

A Police egy újabb fellépéssel bővítette a nemrég meghosszabított turnéját. A veterán rock zenekar a Los Angeles-i Hollywood Bowl-i koncerten fog fellépni május 27-én. Az előzenekar az ‘Elvis Costello and The Imposters’ lesz.

A Police koncert ezen a legendás koncert helyen így része lesz a minden idők egyik legnagyobb bevételét hozó újraegyesülési koncert turnénak. Az újra egyesült Police 2007 májusában tartotta az első fellépését, és augusztusig az utolsó előadásig megközelítőleg háromszáznegyven millió dollár összbevételhez jut majd.

2008. február 18.

Bono-ék árverése több millióval segítette az AIDS-ben szenvedőket

Bono, a U2 énekese valamint az angol művész Damien Hirst által szervezett jótékonysági árverésnek jóval magasabb lett a bevétele mint, ahogy azt korábban számították. Az árverés célja az AIDS-ben szenvedők megsegítése volt. A New York-ban tartott aukció negyvenkét millió dollárral segítette az AIDS elleni harcot. Hirst hét különböző művészi alkotást adományozott, köztük egy szekrényt, amely AIDS-ellenes gyógyszerekkel volt tele. Az adománya végül több mint hét milllió dollárért kelt el. Az árverésen tizenhét művész alkotásai találtak új gazdára. Banksy műalkotása a ‘Keep it Spotless’ közel két millió dollár bevételt hozott, ami a hatszorosa az eredetileg becsült értékének. Damien Hirst így nyilatkozott az árverés után: ezek után többé nem lehetek cinikus a segélyprogramokkal kapcsolatban. Remélem egy kicsit segítettünk megváltoztatni a világot.

2008. február 18.

Paul Weller az Exit Fesztiválon

Paul Weller lesz az egyik fő produkció az idei Exit Fesztiválon. A idén nyáron megrendezendő négynapos szerbiai fesztivál nagyszínpadán július 10-én fellép a finn metál zenekar a Nightwish július 11-én a Modfather valamint július 13-án a Sex Pistols is. A fesztivál további részvevői az elkövetkezendő hetekben derülnek ki.

A hír kapcsán nyilatkozó volt Jam-énekes, Paul Weller a közeljövőben megjelenő új albumáról a “22 Dreams”-ről is újabb adatokat is elárult el. A lemezen közreműködött az Oasis együttes két sztárja Noel Gallagher és Gem Archer, valamint a Blur gitárosa Graham Coxon is. Paul azt is elmondta, hogy az album megjelenése után nyáron angliai turnéra indul.

2008. február 18.

Pete Doherty száz fontért játszott egy rajongójánál

Pete Doherty nemrég egyik hölgy rajongója születésnapi buliján tartott fellépést száz fontért. Az eseményt követően számtalan meghívás érkezett hozzá hasonló szerepekkel kapcsolatban. A Babyshambles énekese egy válogatást játszott a leghíresebb számaiból az estén, miközben többen azon viccelődtek, hogy vajon mikor kezd el Pete lufiból állatokat hajtogatni. Egy hírforrás szerint a szülinapos lány apukája beszélt Pete-tel, hogy lánya mennyire szereti őt, és adna neki száz fontot ha zenélne a buliján, mire Pete örömmel elvállalta a fellépést. Az énekes ügynöke elárulta, hogy a szülinapi built követően több mint ötszáz levél érkezett hozzá hasonló fellépések végett.

2008. február 11.

A rajongók Led Zeppelin, világ körüli turnét szeretnének

Led Zeppelin rajongók egy online kérelemmel próbálják az együttest rábírni, hogy világkörüli turnéra induljanak. A szavazók a www.youchoose.net internetes oldalon adhatják le voksukat. Eddig mintegy nyolc ezer ember írta alá a petíciót. A kiáltványt azok írhatják alá akik igazságtalannak érzik, hogy csak egyetlen koncertet adtak kedvenceik, tavaly December 10-én a londoni O2 Arénában. A rajongók úgy gondolják, olyan turnéra kéne indulnia az együttesnek, hogy szerte a világban mindenki láthassa az újra egyesült Led Zeppelint.

2008. február 11.

Scott Weiland rehabilitációs intézetben

A Velvet Revolver frontembere Scott Weiland saját akaratából egy rehabilitációs klinikába vonult. Az énekes egy Los Angeles-i koncert után jelentkezett be egy meg nem nevezett intézetbe, aminek következtében a San Diego-i fellépése a House of Blues-ban elmaradt. Scott-ot az elmúlt néhány évben többször is letartóztatták drogproblémák miatt, és emiatt börtönbe is került. A legutóbbi letartóztatása tavaly november 21-én történt, amikor kábítószer fogyasztás után ült autóba és szenvedett balesetet Los Angeles-ben. Scott 2003-ban volt először elvonókúrán, ami akkor hatásosnak bizonyult. Most öt napja van arra, hogy kikúrálja magát ugyanis a következő előadása február 15-én lesz Ausztráliában.

2008. február 11.

A Super Fury Animals a rajongókra bízza…

A banda úgy döntött, hogy a rajongók kedvenceit játszák majd turnéjuk során. A Super Fury Animals bejelentette, hogy mostantól a rajongókon múlik, hogy milyen számokat játszanak majd a turnéjuk alatt. A rajongók internetes szavazással dönthetik el, hogy mely slágereket játssza majd a banda. Az együttes fellép majd Az Egyesült Államok nagyobb városaiban. A koncert turné New Yorkból indul, 2008 február 24-én.

2008. január 31.

Danger Mouse a Beach Boys és a Velvet Underground legendás tagjaival dolgozik

Danger Mouse együtt dolgozik a legendás Van Dyke Parks-al. A közös munka akkor kezdődött amikor az együttes a “The Shortwave Set” cimű, második albumán dolgozott. Az új album készítésénél, melynek címe még nem végleges, jelenleg “Replica Sun Machine” néven fut, Parks mellett közreműködik majd a Velvet Underground-ból John Scale is.

Danger Mouse azt is elárulta, hogy hamarosan megjelenik egy új Gnarls Barkley album is, melynek producere Cee-Lo jelenleg Atlantában együtt dolgozik velük. A producer ezen kívül Martina Topley-Bird legújabb lemezét a ‘The Blue God’-ot is készíti.

2008. január 31.

A UB40 énekese elhagyta a bandát

Ali Campbell úgy döntött, hogy egyéni karrierbe kezd és ezért elhagyta a csapatot. Az énekes majdnem harminc év és hetven millió eladott lemez után hagyja ott a UB40-t. Ali azzal indokolta kilépését a bandából, hogy szeretne saját karrierjére összpontosítani. A UB40 egyelőre még nem közölte ki veszi majd át a távozó énekes helyét, de Ali a következő hónapban Ausztráliában, Új-Zélandon, és Ugandában még a csapattal marad. A UB40 következő albumának a ”24/7”-nek a megjelenési időpontja nem változik, de a végső munkálatokat már Ali Cambell nélkül kell megoldaniuk.

2008. január 31.

Nick Cave & The Bad Seeds európai turnéra indul

Nick Cave és a The Bad Seeds három év után újra turnézni indul, amelynek időpontjait most tették közzé. A koncertsorozat a hamarosan megjelenő (2008 március 3.), tizennegyedik albumukra a ”Dig, Lazarus, Dig”-re fog épülni. A lemez első száma melynek címe szintén ”Dig, Lazarus, Dig”, azonban már február 18.-tól hallható lesz.

A turné április 7-én indul Liszabonból, illetve az utolsó fellépés június 7-én lesz Athénban. Közben olyan nagy európai városokban fognak fellépni mint Berlin, London, Párizs, vagy Barcelona. Hozzánk legközelebb Bécsben adnak koncertet május 25-én.

2008. január 31.

Bruce Springsteen és a ZZ Top a Harley-fesztiválon

Bruce Springsteen & The E Street Band, ZZ Top, valamint a Daughtry is jelezték, hogy fellépnek idén nyáron a Harley-Davidson 105. évfordulója alkalmából megrendezett fesztiválon. Rajtul kívűl a Black Rebel Motorcycle Club, Joan Jett & The Blackhearts, The Black Crows, és a Blind Melon is biztosan ott lesznek az augusztusi, négy napig tartó fesztiválon.

A fesztivál helyszíne a Summerfest Grounds lesz Milkwaukee-ban, ahol négy nagyszínpad áll majd rendelkezésre a fellépőknek.

2008. január 29.

Velvet Revolver, nincs megállás

A Velvet Revolver az év végéig még számos helyen fel fog lépni.

Az all-star banda egy jótékonysági koncertet is ad december 12-én Los Angelesben a Dél-Kaliforia-i tűzvész áldozatainak megsegítésére, valamint játszanak még Trenton, New Jersey-ben december 29-én,és végül Újévkor fellépnek a New York-i Hammerstein Ballroom-ban.

A Velvet Revolver újraütemezte az ausztráliai turnéját is, így az február 15-én indul Brisbane-ből és Adelaide-ban fejeződik majd be február 20-án.

2007. december 9.

Green Day jön az új lemez

A Green Day 2008 januárjában kezdi meg a munkálatokat új lemezén amely a 2004-ben kiadott és hihetetlen sikereket hozott “American Idiot”-ot követi majd.

2007 elején a banda úgy nyilatkozott, hogy negyvenöt számból válogathatják ki melyik dalok kerüljenek az új albumra.

A Green Day menedzsere szerint, annak ellenére, hogy januárban elkezdődnek a felvételeket, még nincs konkrét időpontja az új album megjelenésének. Azt is elárulta, hogy az együttes honlapja a greenday.com is hamarosan frissül, és amint kiderül a megjelenés időpontja akkor ez látható lesz az oldalon. Az együttes tagjai ezen felül még azt is kiszivárogtatták, hogy az új lemez teljesen eltér majd az ”American Idiot”-ban megszokott témáktól, valamint, hogy az új honlap nem az új albumuk köré fog épülni.

2007. december 9.

Rolling Stones

A Rolling Stones gitárosa Ronnie Wood elárulta, hogy a nagy rajongója a Beirut-nak, valamint azt is, hogy amikor találkozott velük egy TV studióban, az aláírásukat is elkérte. Ronnie éppen a “Later… With Jools Holland” című filmmel foglalatoskodott, mikor megtudta, hogy a Beirut is abban a stúdióban munkálkodik, akkor gyorsan elintézte, hogy találkozhasson velük. Majd később az este folyamán Ronnie elküldte a szervezőbrigád egyik tagját a Beirut-hoz, hogy szerezze meg az aláírásukat. Ronnie Wood egyébként a “Band Of Horses” nevű együttesel is jó kapcsolatban van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a fiúk, akik szintén szerepeltek az esti műsorban, megígérték Ronni-nak, hogy a Rolling Stones jövő évi turnéja során egyszer-egyszer fellépnek velük.

2007. december 9.

Megjelenik a Spoon új albuma

Néha olyan könnyü megjósolni mi várható a Spoon-tól. A banda mindent olyan pontossággal, és kiszámíthatóan tesz, hogy pl. új albumaik előtt már pontosan lehet tudni, hogy mi következik.

Ez a mostani albumuk tartalmazni fog a legnagyobb slágereik közül kettőt és egy rendkívül jól elkészített, hallgatható lemez lesz, amely biztosan elnémítja a kritikusokat. A Spoon vetélytársai - miközben újabb és újabb stilusokkal állnak elő- , addig ők inkább a tökéletességre, és a hatásosságra törekednek és teszik ezt egyre nagyobb sikerrrel. A Spoon tagjainak egyedül a hanghatások területén kell még fejlődniük, de minden bizonnyal ez is sikerül majd nekik.

2007. november 29.

Bruce Springsteen - Mágikus Túra

A “Mágikus Túra” egészen április végéig tart.

Bruce Springstreen & The E Street Band most közölte a hiányzó időpontokat a “Mágikus Túra”-ról. Az együttes februártól adta közre az időpontokat, illetve az első helyszínt is, Hartford-ot. Bruce, és a bandája nemrég közölte néhány koncertnek a helyszínét, mára azonban végleg lelepleződött az összes időpont, és helyszín ahol láthatjuk őket az Egyesült Államok, és Kanada különböző pontjain egészen április végéig. A zenész mostanában fejezte be kisebb turnéját, ahol egy-két kisebb bemelegítő műsort adott otthonában, New Jerseyben.

2007. november 29.

Iron Maiden világ körüli turné

A metál zene veteránjai jövő év nyarán indulnak ismét koncertezni..

Az Iron Maiden most tette közzé a jövő évi világ körüli turnéjuk időpontjait. A koncertsorozat 2008 február 1-én indul a mumbai Banda Kurla Complex-ből, Indiából. A “Somewhere Back In Time” világ körüli turné során az együttes főleg a 80-as évek nagy slágereit fogja játszani, és az egyiptomi 1984-85-ös “PowerSlave” turnét veszi alapul. Az Iron Maiden frontembere, Bruce Dickinson így nyilatkozott a turnéról: ahogy végignézem a fellépési listánkat most lehetőségünk lesz ott is szuper koncertet adni ahol korábban logisztikai okok miatt ez nem sikerülhetett mint pl. Ausztráliában.

2007. november 29.

A Velvet Revolver-t nem engedték be Japánba

Miután megtagadták az együttestől a Japánba szóló vízumot, kénytelenek voltak lemondani turnéjukat. A Velvet először Tokyoban lépett volna fel, majd még további két helyszínen. A Velvetrevolver.com oldalon az együttes a következőt nyilatkozta: A japán emigrációs hivatal egyre szigorúbb vizsgálata az együttes egyes tagjaival szemben, negatív eredményt hozott, miután előfordult a múltban, hogy egyikünket-másikunkat különböző okokból letartóztatták. “Elnézést szeretnénk kérni a japán rajongóinktól, hogy nem tudunk fellépni. Nem értjük miért nem kaptuk meg a hatóságoktól a vízumot, mikor legutóbb 2005-ben is megadták, és akkor egy nagyon élvezetes, és élményekkel teli koncertet tudtunk adni. Mi imádjuk Japánt, és kíváncsian várjuk mikor térhetünk ide vissza.” A banda jelenleg fellebbez a döntés ellen.

2007. november 29.

A Hives - irány Anglia

A Hives november 22-én indult el új, angliai turnérjára. A svéd származású retro-rockerek először a Glasgow ABC-ben léptek fel. Az énekes Pelle Almqvist ezzel a mondatával fejezte be koncertjüket: ”Mi majdnem annyira szeretünk benneteket, mint ti bennünket.”

A Hives a koncerten a következő dalokat játszotta:

Bigger Hole To Fill

The Hives Declare Guerre Nucleaire

A Little More For A Little You

Walk Idiot Walk

You Got It All...Wrong

Try It Again

Die All Right

Hate To Say I Told You So

Here We Go Again

Won't Be Long

A.K.A Idiot

Diabolic Scheme;

You Dress Us For Armageddon I Dress Up For Summer

Two Timing Touch And Broken Bones

Tick Tick Boom

Main Offender

Supply And Demand

Return The Favour

Az együttes az elkövetkezendő napokban még fellép a London Hammersmith Apollo-ban, a Manchester Apollo-ban,valamint a Birmingham Academy-n.

2007. november 29.

Ozzy Osbourne Las Vegasban

Ozzy Osbourne, masszív 40 koncertet magába foglaló Észak-amerikai turnét indít 2007 november 24-én a “The Joint at Hard Rock Hotel & Casino”-ból, Las Vegasból. Ez lesz Ozzy első szóló koncertje Las Vegasban, ahol négy év után lép fel újra. Különleges vendége Rob Zombie lesz. A turnén Ozzy a “Black Rain” című album dalait játssza, amely hat év óta az első új studio albuma. Zombie legutolsó sikere pedig a Halloween című film volt, amely a bemutatást követő első hétvégén 31 millió dolláros bevételt hozott.

2007. november 22.

Led Zeppelin koncert: 83 ezer fontot fizettek két jegyért

Egy Led Zeppelin rajongó 83 ezer fontot (kb. 30 millió forint) fizetett két jegyért, amely a rock banda közelgő koncertjére szól. A két belépő a BBC “Children in Need” progjamjának része volt. További jegyek már október óta kaphatóak egyenként 125 fontért (kb. 45 ezer forint). A Led Zeppelin a londoni O2 arénában fog fellépni. A koncerten velük együtt fellép még a Who legendás gitárosa Pete Townshend, a Foreigner-ből Paolo Nutini, valamint Bill Wyman a Rolling Stones-ból Az est bevételét az Ahmet Ertegun Education Fund kapja, amely tehetséges diákokat támogat különböző egyetemeken Angliában, az USA-ban és Törökorszában.

2007. november 22.

A Sex Pistols ismét a címlapon

A Sex Pistols-nak 50 fontos bírságot kellett fizetnie, miután semmibe vették a dohányzási tilalmat a legutóbbi fellépésük alkalmával, Londonban. A punk ikonjai a Brixton Akadémián léptek fel, ahol az együttes jó pár szál cigarettát elszívott a színpadon, ezzel megsértve az új törvényt, amely idén júliusban került bevezetésre. E szerint büntetést kell fizetnie annak aki zárt közösségi rendezvényen dohányzik. A Sex Pistols frontembere Johnny Rotten így nyilatkozott a közönségnek: “Nem hiszem el, hogy ti nem dohányoztok. Miféle ország ez ahol már egy szál cigit sem szívhatsz el?”

2007. november 22.

Turnéra indul a Foo Fighters

Az év elején a Foo Fighters újra forgalomba hozta az 1997-es albumukat a ”The Colour and the Shape”-et a hatodik albumukkal az ”Echoes, Silence, Patience, & Grace”-el együtt, továbbá bejelentették, hogy amerikai turnéjuk 2008 januárjában indul. Az év közben már számos rávezető koncertet adtak szerte az USA-ban. A négytagú zenekarhoz csatlakozott Pat Smear (gitár), Rami Jaffee (billentyű), és Jessie Greene (hegedű). Nyilvánosságra kerültek a fellépések helyszínei is. A Foo Fighters 2008 januárjában olyan helyeken lép fel majd mint Dallas, Memphis, Nashville, majd februárban Worcester, Philadelphia, és Detroit következik.

2007. november 22.

Nem eladók a Franz Ferdinand dalok

A Franz Ferdinand dalok nem eladók – legalábbis nem reklám célra. Alex Kapranos és társai nemrég 40 millió eurós üzletet utasítottak vissza, amit néhány kollégájuk nagy meglepődéssel fogadott. A négytagú bandát egy ismeretlenségbe burkolózó cég egyetlen dal elkészítésére kérte fel, amelyet reklámcélra használtak volna fel. A fiúk az ajánlatból köszönték szépen, de nem kértek és egy on-line magazinnak kijelentették, hogy a jövőben sem hajlandóak reklámslágereket készíteni. Jack White, a White Stripes frontembere ebben a tekintetben egészen mást vall ő készséggel készítette el a Coca Cola által megrendelt exkluzív slágert.

2006. május 16.

Pete börtönben

Pete Doherty hamarosan megint börtönbe vonul, amit ezúttal nem egy újabb kihágásnak köszönhet. A Babyshambles énekese a londoni Pentonville Prison-ben akar koncertet adni, amelyről folyamatosan tárgyal a börtön vezetésével. Pete egy barátja a „The Sun” magazinnak azt nyilatkozta, hogy a sztár nagyon jól ismeri a bentlakókat és úgy gondolja, hogy felbukkanása jót tenne az ottani légkörnek. Az énekes egyébként egész fellépéssorozatot tervez, amelynek anyagát Johnny Cash példájára ún. börtön-albumok címen ki is adná.

2006. május 16.

Visszatér a Deftones

Ahogyan az már ismeretes a The Deftones egy ideje zenei visszatérését készíti elő. Tavaly ugyan megjelent egy akusztikus gyűjtemény, de a „B-Sides and Rarities” előtt igazából a 2003-as stúdióalbum volt az utolsó igazi nagylemez. A türelmetlen rajongóknak úgy tűnik nem kell sokáig várni, vadonatúj korong a legfrissebb értesülések szerint még szeptemberben a boltokba kerül. Az immáron ötödik nagylemez egyelőre még cím nélküli, de a csapat ígérete szerint rövidesen több részletet is megtudhatunk róla.

2006. május 16.

G N' R Comeback koncertek

Májusban színpadi visszatérést ünnepel a Guns N' Roses. Az évek óta tartó várakozás és ígérgetés végre véget érhet: Axl Rose és újdonsült csapata először Amerikát, majd Európát örvendezteti meg néhány koncerttel. Az első fellépésre május 17-én a New Yorkban kerül sor, az európai helyszínek egyike pedig a Rock am Ring fesztivál lesz. A G N' R egyébként 2006-ra várva várva vadonatúj lemezét is beígérte, amely 13 slágerrel a fedélzetén valamikor év vége előtt kerül a boltokba.

2006. május 16.

Snow Patrol: exkluzív klip

Örülhetnek a Snow Patrol rajongók, hiszen a banda legújabb klipje elérhető a neten. Az együttes 2004-es „Final Straw” című albumával az év meglepetéslemezét dobta a piacra, amit idén egy méltó utód követ majd. A vadonatúj nagylemez az „Eyes Open” címet viseli és röviddel az első single megjelenése (április 28.) után a boltokba kerül. A „You Are All I Have” című dal tehát április végén startol, de az érdeklődők az alábbi linkre kattintva akár már most megnézhetik a hozzá tartozó klipet:

http://mms.sonix.de/universal/rock/snowpatrol_youreallihave_uni_60.wmv

2006. április 13.

Molko: soha többet nem lesz őszinte

Brian Molko régen megbánta, hogy őszintén beszélt biszexuális beállítottságáról. A Placebo együttes énekese saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy nem mindig jó, ha az ember sztár létére minden titkát kiadja a nyilvánosság előtt. Az őszinte interjú és a könnyelmű kijelentések miatt ugyanis a bandával kapcsolatban csaknem minden alkalommal a szexualitásra terelődik a beszélgetés és sajtó további részleteket akar Molko magánéletével kapcsolatban. Brian persze ma már óvatosabb, úgyhogy egyre nehezebben húznak ki belőle bármit is.

2006. április 12.

Újabb különleges album

A legváratlanabb visszatérések egyike volt Morrissey 2004-es felbukkanása. A népszerű előadó, aki a The Smiths-szel egy egész generáció számára meghatározó volt, „Irish Blood, English Heart” című single-jével meglepő módon hatalmas diszkóslágert produkált. Most két évvel később a folytatás nagyon hasonló: a „Ringleader Of The Tormentors” című korong tovább viszi az előző lemez hagyományait és tanúbizonyságot tesz arról, hogy ma is lehet jó és érdekes zenét csinálni.

2006. április 12.

Idén lesz új Soul Asylum lemez

A Soul Asylum utoljára 8 évvel ezelőtt hallatott magáról, illetve nevük tavaly nyáron a basszusgitáros halála kapcsán ismét felbukkant a médiában. A billboard.com információja alapján a banda idénre komoly visszatérést tervez. A vadonatúj Soul Asylum album július 11-én, „The Silver Lining” címmel kerül a boltokba. A stúdiólemez különlegessége többek között, hogy a dalok közül jó néhányat az elhunyt gitáros, Karl Mueller szerzett. Az első single a „Stand Up And Be Strong” lesz.

2006. április 12.

Német szupersztár született

Tobias Regner nevét talán rövidesen egész Európa ismerni fogja. A hazai Megasztár műsor német változatának győztese, csakúgy mint Kelly Clarkson nagy reményekkel vágott bele a zenei karrierbe és az őt támogatók szerint minden esélye megvan rá, hogy Németországon kívül is hírnevet szerezzen. A fiatal vagány rocker jövőbeli terveiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy az első kislemez után rövidesen elkészül a debütáló nagylemez is, amelyet követően Regner szívesen koncertezne a Metallica társaságában.

2006. április 11.

Véletlen baleset

Nagyon úgy tűnik, hogy Pink lenyelte a fogát díszítő gyémántot. A fiatal rocklady évekkel ezelőtt egy kétezer dolláros követ rakatott egyik metszőfogába, ami egészen néhány nappal ezelőttig jól bírta a gyűrődést. Pink a szerencsétlen balesetről csak annyit tud, hogy az ékszer egyszer csak nem volt a megszokott helyén, amiből egyenesen következik, hogy valószínűleg egy ebéd vagy vacsora közben a sztár gyomrában landolt. Az eset egyébként állítólag komoly veszekedést szült a szőkeség és párja között, de persze végül békét kötött egymással.

2006. április 10.

Újra megelevenedik a The Doors legenda

A legendás rockbanda, a The Doors története négy évtized után egy producer és egy történész jóvoltából újra megelevenedik. Ahogy arról a „Daily Variety” pénteken beszámolt Dick Wolf producer dokumentumfilmet tervez a a csapatról, amit színházi körülmények között fognak leforgatni. Ezzel egyidejűleg Stacy Peralta történész is hasonló projekten gondolkozik: ő társadalomtörténeti értelmezéssel szeretné a Doors-sztorit prezentálni. A két projekt nagy valószínűséggel jövőre kerül a nagyközönség elé.

2006. április 7.

Courtney Pete-nek énekel

Courtney Love új albuma egyik számát Pete Doherty-nek ajánlja. A botrányhősnő, aki egyre jobban emlékeztet egy melegszívű szamaritánusnőre, először Lindsay Lohan-t vette a szárnyai alá, akit Kate Moss-szal közösen szeretnének rendbe hozni. A következő páciens pedig Pete Doherty lesz, akinek Kurt Cobain özvegye egy dalt ajánlott. A „Sunset Marquise” című vadonatúj lemezen helyet kapó egyelőre még cím nélküli sláger, hasznos tanácsokkal látja el a Babyshambles énekesét és arra szólítja fel, hogy kapja végre össze magát és éljen normális életet.

2006. április 7.

Túl hangos volt a Fall Out Boy

15 ezer dollárt kell fizetnie a Fall Out Boy-nak egy csendháborítási ügy miatt. Az amerikai punk rockerek március elején egy texasi koncerten lépték túl a tűréshatárt, amikor is az engedélyezett időt fél órával túllépték. Pete Wentz énekes szerint a pénzbírság ellenére sem bánták meg a történteket, sőt a buli és a rajongók kedvéért bármikor bevállalnának egy ilyen akciót. Wentz úgy gondolja, hogy az ottaniak túlságosan földhöz ragadtak és, akik panaszt tettek nagy valószínűséggel még nem is hallottak a Fall Out Boy-ról.

2006. április 7.

Fejükbe szállt a hírnév

A Tokio Hotel-es fiúk „arrogánsak és beképzeltek” – legalábbis ezt mondja róluk egy nyolcadikos osztály. A diákok egy tévéműsor felvétele alkalmával találkoztak a csapattal, akik közel sem voltak olyan barátságosak és közvetlenek, mint amilyennek az interjúkon keresztül mutatják magukat. A korábban lelkes rajongók a német „Südkurier”-nak adott nyilatkozatukban elmondták, hogy mind a négy „sztár” elutasítóan viselkedett velük és autogramot is csak száj húzva voltak hajlandóak adni.

2006. április 6.

A Green Day lett a gyerekek kedvence

Április elsején került megrendezésre az idei Kids Choice Awards, ahol a gyerekek kedvenc sztárjai kaptak díjat. A hagyományos díjkiosztón a Green Day bizonyult a legnépszerűbbnek, akiket a legjobb bandának választottak. A további díjazottak között volt még Lindsay Lohan és Will Smith, illetve az American Idol első helyezettje, Kelly Clarkson. A Green Day frontembere, Billie Joe Armstrong a díj átvételekor arra kérte a gyerekeket, hogy ne higyjenek el mindent, amit a tévében látnak.

2006. április 6.

Clapton a Vörös téren

Az év egyik legnagyobb szenzációjának ígérkezik Eric Clapton moszkvai koncertje, amit a világhírű zenész a legendás Vörös téren tart. A Mr. Slowhand-ként ismert sztár karrierje a hatvanas évek elején kezdődött meg és Clapton azóta is egyike a zenei élet legjelentősebb képviselőinek. Az idei turné május 5-én Párizsban veszi kezdetét, amelyet követően a szupersztár többek között Franciaország, Belgium, Hollandia, Németország, Olaszország és Svédország városaiba is ellátogat. A budapesti koncert időpontja: július 18.

2006. április 6.

Ötvenezer rajongót várnak a Rock im Park fesztiválra

A mi Sziget fesztiválunkkal talán nem veheti fel a versenyt, mégis jelentős zenei eseménynek számít az idén már tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Rock im Park. A június 2. és 4. közötti rendezvényre a szervezők legalább ötvenezer látogatót várnak, akik az elmúlt tíz év legjobb programjának részesei lehetnek. A fesztivál területén felállított 3 színpadon nyolcvan banda váltja egymást: fellép többek között a Metallica, a Depeche Mode, a Tool, a Placebo, a Franz Ferdinand és a Jamiroquai is. A rendezvényre eddig 30 000-ren váltottak jegyet.

2006. április 5.

12 éve hunyt el Kurt Cobain

Ma 12 évvel ezelőtt Seattle-i házában lőtte főbe magát Kurt Cobain. A népszerű Nirvana együttes énekesére péntek reggel találtak rá és a rendőrség egy búcsúlevelet is talált, amelynek tartalmát azonban mind a mai napig nem hozták nyilvánosságra. Az 1994. április 9-én napvilágot látott hír egy egész generáció talpa alól rántotta ki a talajt, rajongók ezrei álltak értetlenül a történtek előtt. A Nirvana és Kurt Cobain egy új zenei időszámítás kezdetét jelentette.

2006. április 5.

Keane: júniusban jön az új lemez

A kollégiumi bandából népszerű angol rockcsapattá lett Keane rövidesen új albummal jelentkezik. A fiúk két évvel ezelőtti „Hopes and Fears” című debütáló lemezükkel remekül indítottak, de igazából maguk sem bíztak benne, hogy lesz második korong. Az idő azonban meghozta a gyümölcsét és a Keane júniusban „Under The Iron Sea” címmel adja ki vadonatúj nagylemezét, amelyen 12 új sláger kap helyet. Az LP előtt természetesen kislemez harangozza be a jóhírt: az „Is It Any Wonder?” május 29-én kerül a boltokba.

2006. április 5.

Willis nem dolgozik többet Bourne-nal

A Busted énekese, Matt Willis megfogadta, hogy soha többet nem dolgozik együtt James Bourne-nal. A fiatal sztár bandatársát és barátját túlságosan őrültnek tartja és emiatt nem lát esélyt a további együttműködésre. Willis, aki az elmúlt időszakban igencsak besokallt Bourne-tól, azt nyilatkozta, hogy ma már ő maga sem tudja, hogy bírt ki 5 és fél évet mellette. Mindezek mellett Matt igaz barátnak tartja az őrült fiút, akiért tűzbe tenné a kezét, sőt akár még saját életét is hajlandó lenne feláldozni.

2006. április 4.

Pink imádja John Lennon-t

Pink még ma is rajong John Lennon-ért és a Beatles-ért. A botrányhősnő ugyan csak kevés időt tud kikapcsolódással tölteni, de ha alkalma nyílik egy ki pihenésre, akkor Beatles számokkal teszi tökéletessé a hangulatot. Nagy kedvencei közé tartozik például John Lennon „Imagine” című felvétele, amely egy számára tökéletes világot ábrázol, egy olyan valóságot, amiben mindig is szeretett volna élni. Pink szerint Lennon tragikus halálával egy világ omlott össze és csodaszép álmok értek véget.

2006. április 3.

Nine Inch Nails: először szünet

Az amerikai turné után Trent Reznor először szünetet akar tartani. A május 27-én induló Egyesült Államokbeli koncertsorozaton a főattrakció, Nine Inch Nails mellett további három „előzenekar” is színpadra lép: a Bauhaus, a TV On The Radio és a Peaches is jelen lesznek. A búcsúbuli után az énekes elmondása alapján a fiúk komolyan visszavesznek a tempóból és hosszabb szabadságot engedélyeznek maguknak. A közeli jövőben a banda Live fellépéseket, illetve nyilvános szereplést az amerikai turnén kívül nem vállal.

2006. március 28.

The Vines: „Vision Valley”

Rövidesen megjelenik a The Vines vadonatúj albuma. Az immáron harmadik nagylemez, a „Vision Valley” április 4-én kerül a boltokba. A csapat énekese, Craig Nicholls teljesen elégedett a véderedménnyel, saját bevallása szerint soha jobb albumot nem készítettek még. Az előzetes hírek alapján kíváncsivá vált közönség az új anyagba természetesen már most belehallgathat. A „Vision Valley” ízelítőjét a http://www.thevines.com/sampler/ oldalon érhetik el az érdeklődők.

2006. március 28.

Busted: végtelen történet?

A Busted feloszlásával nem ért véget az egykori tagok közötti viszálykodás. A fiúk, akik jó egy éve döntöttek úgy, hogy külön utakon mennek tovább, szinte állandó vitáikkal tartják fenn a kapcsolatot a nyilvánossággal. Legutóbb például Matt Willis akadt ki azon, hogy egykori csapatbéli partnere becsmérlően nyilatkozott az együttesről. Matt, akinek első önálló kislemeze május 22-én jelenik meg, nem érti, hogy korábbi kollégája miért hordja le a Busted-et, hiszen karrierjét és hírnevét igazából ő is ennek a formációnak köszönheti.

2006. március 28.

Morrissey is Kanada ellen van

Morrissey is lázadozik a nemrég megkezdődött kanadai szabad fókavadászat ellen: a sztár nem hajlandó az észak-amerikai országban koncertezni. Kanadának a jövőben sajnos le kell mondania a zenész fellépéseiről, aki szerint még egy ilyen jelentéktelennek tűnő akció is komoly hatással lehet az emberek hozzáállására. Morrissey tisztában van azzal, hogy a fókák nagyrészt haszontalan állatok, mégis a közel 300 000 jószág lemészárlását túlzásnak, sőt hihetetlen nagyfokú kegyetlenségnek tartja.

2006. március 28.

Áramszünet némította el a Metallica-t

Éppen a Metallica koncertje alatt következett be áramszünet Fokvárosban. A dél-afrikai turista metropolisban alig 10 perce volt színpadon az amerikai metal banda, amikor az elektronikus gitárok és az erősítők hirtelen elhallgattak. A nézők nemtetszésüket a helyi áramszolgáltató nevének szidásával fejezték ki, az énekes James Hetfield eközben pedig viccesen megkérdezte, hogy „Ki felejtette el befizetni a villanyszámlát?” A szervezők a „balesetet” egy generátor kiesésével indokolták.

2006. március 27.

Jack White cáfol

Jack White, aki pillanatnyilag The Raconteurs nevű projektjével foglalkozik, cáfolja a hírt, mely szerint feloszlik a White Stripes. A BBC csatornának adott interjúban a zenész azt nyilatkozta, hogy testvérével, Meg-gel már az új album dalait írják. Ugyanebből a nyilatkozatból az is kiderült, hogy Jack rövid időre szünetet tart, legfőképpen azért, hogy kipihenhesse a Raconteurs szerepléseket, de azt követően teljes gőzzel rákapcsol, hiszen a White Stripes rajongók sem maradhatnak sokáig új nagylemez nélkül.

2006. március 27.

Kravitz alakítja Jimi Hendrix-et

A legendás Jimi Hendrix életét bemutató filmben Lenny Kravitz kapta a főszerepet. Elle Von Lear, Hendrix-ék régi barátja, hosszú éves küzdelem után végre megszerezte a forgatási engedélyt, így rövidesen elkészíti a zenész tragikus sorsát új megvilágításban a közönség elé táró filmet. Lear elmondása alapján a produkció egészen új részletekbe ad betekintést: a nézők Hendrix életét és halálának körülményeit is közelebbről megismerhetik. A rendező egyébként Lenny Kravitz-et tartja a legmegfelelőbbnek erre a szerepre.

2006. március 27.

Sting turné Police dalokkal

Police dalokkal indul koncertezni Sting. A népszerű együttes egykori frontembere április közepén kezdi meg „Broken Music 2006” nevű turnéját, amely a Tobago-i Jazz Fesztivállal indul. Sting ezt követően fellép az Egyesült Államokban, Portugáliában, Máltán, Cipruson, Bulgáriában, Hollandiában Dániában, Norvégiában, Finnországban és Oroszországban is. A zárókoncertre július 26-án Moszkvában kerül sor. A műsorról elöljáróban annyit lehet tudni, hogy a zenész és kísérői korábbi gyakorlattal ellentétben több Police dalt is előadnak majd.

2006. március 13.

Ozzy: nincs több szex

Ozzy Osbourne-nak már a Viagra sem jelent megoldást, de a sztár mindezt a legnagyobb lazasággal veszi tudomásul. A Sötétség hercege elég erős, depresszió elleni gyógyszereket szed és már a kék csodaszerrel sem képes a szexre. Ez a tény egyébként egyáltalán nem okoz zavart Osbourne-ék házasságában: a 20 éve párt alkotó Ozzy és Sharon kapcsolatuk elején, fiatalon rendesen kiélték magukat, sőt Ozzy elmondása alapján annyiszor bújtak már ágyba, hogy tulajdonképpen meg is unták.

2006. március 13.

 
Legújabb cikkek

 Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster