Budapesten lép fel a Rollins Band

Megbízható hírek szerint jövőfebruárban Budapesten koncertezik Henry Rollins, aki zenekarával a Nice című albumhoz kapcsolódó turné keretében látogat el Magyarországra.

Rollins, aki egyfajta kultikus státusz-szerepet vívott ki hazánkban, a nyolcvanas években, a Black Flag hardcore formáció frontembereként lett világhírű. Később szólóban, illetve a Rollins Band élén folytatta pályáját, miközben novellistaként, könyvkiadóként és spoken word előadóként is szép sikereket ért el. Dolgozott színészként is, többek között a Lost Highway - Útvesztőben című David Lynch-filmben. A kigyúrt és agyontetovált Rollins a nyolcvanas évek vége óta többször koncertezett Magyarországon, legutoljára az 1998-as Szigeten láthattuk.

Mostani fellépése mégis külön érdeklődésre tarthat számot, ugyanis Rollins 1998-99 fordulóján lecserélte teljes kísérőzenekarát, és a Mother Superior nevű klasszikus, bugis, bluesos beütésű hard rockot játszó Los Angeles-i trió tagjaival alakította újjá a Rollins Bandet. Ez nemcsak a zenekar hangzására, de Rollins dalszerzői és énekstílusára is hatással volt: a 2000 elején megjelent Get Some Go Again és a 2001-es Nice albumokon már a klasszikus hard rock friss értelmezése hallható, lehengerlő, elementáris erejű dalok formájában.

Az új felállású és új hangzású Rollins Band első magyarországi bemutatkozására 2002. február 21-én kerül sor a koncert szervezésében részt vevő Petőfi Csarnokban. Az előzenekar - a Rollins Band meghívásában szintén tevékeny szerepet játszó - Vörös András (ex-Freshfabrik) zenekara, a Superbutt lesz.

2001. december 18.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster