Klub-portya: U2 Klub, PeCsa

Mindig is tiszteltem a kezdeményezést és az lelkesedést, de most nem tudok szó nélkül elmenni a tény mellet, hogy az immáron negyedik alkalmat megélő U2 klub nem volt megszervezve. Hozzávetőleg két éve olvasom az index.hu zenekarról szólni hivatott topikját, és átlátom a szervezők lelkesedését és összefogását.

Minthogy hét órára lett a buli meghirdetve, és először látogattam a rendezvényt, pontosan érkeztem. Ekkor a húsz - huszonöt érdeklődő a Station zenekar hangolását hallgathatta, majd negyed óra elteltével Bochkor Gábor 93-as riportját és az Elevation Live videóját kezdték lejátszani egy kissé kontakthibás hangkábellel felszerelt videóval, mely a megtekintést az élvezhetetlen irányába taszította.

Fél kilenc után valamivel a Station lépett a közönség elé. Ők egy tipikus cover banda (más zenekaroktól játszanak, esetleg feldolgoznak), saját számaik is nagyon a U2-re hajaznak. Semmi rosszat nem tudok mondani róluk, sőt külön tiszteletem az énekesnek, aki annak ellenére, hogy nem beszél angolul, ügyesen adja elő a dalokat. Egyetlen megjegyzés: ha tényleg autentikusan akarják The Edge gitárjátékát utánozni, nem ártana egy jobb paraméterekkel rendelkező torzítót beszerezni a fémesebb gitárhangok eléréséhez.

Másfél órás koncertezés után levezetésként a Rattle and Hum videót lehetett megnézni, de a koncert közepén gyorsan összeszámolt 50 emberből kb 15 maradt, de ők is csomagolni kezdtek. Kifelé jövet beszereztem egy U2 MOFO lapot is (8 oldal fénymásolt - 90 forint), és elolvashattam papíron is a www.u2klub.hu weblap zanzásított verzióját.

Persze minden kezdet nehéz, de javaslom a szervezőknek néhány látogatást olyan jól működő bevált klubokba, mint például a HDMFC (Hungarian Depeche Mode Fan Club - www.depeche-mode.hu) vagy a 101-es klub – http://101esklub.disp.hu .

d


Kapcsolódó linkek:

www.u2fanclub.hu
www.depeche-mode.hu
http://101esklub.disp.hu

2002. január 22.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster