KoRn: 4 millió dolcsis album készül

A KoRn új albumára, az Untouchables-re nem csak azért várnak több millióan világszerte, mert a csapat az 1999-es Issues óta nem adott ki új lemezt, hanem azért is, mert valami hihetetlen összeget költöttek az elkészítésére: 4 millió dollárt.

„Phoenixbe költöztünk, öt házat béreltünk négy hónapra, egyenként 10000 dollárba kerültek. – mondja a csapat basszusgitárosa, Reginald „Fieldy Snuts” Arvizu. – Azután L.A.-be jöttünk, és megint öt házat béreltünk, ismét tízezerért néhány további hónapra, majd Kanadába utaztunk, ahol hetente nyolcezret fizettünk egy házért. Hetente, nem havonta! Gondolom ez már segít megérteni a költségvetésünket.”

Fieldy szerint a zenekar producerének szintén nagy szerepe van abban, hogy egy valagnyi dohányt vertek el, ugyanis Michael Beinhorn állati lassan dolgozik, és rohadt sokba kerül.

2001-ben gyakorlatilag egész évben ezt a korongot készítették, az év vége felé még mindig volt mit felvenni, Jonathan Davis énekes például a karácsonyi szünetben is stúdiózott.

„Nem érdekel a pénz. Olyan albumot csináltunk, amit mi magunk is imádunk, és ez az, ami számít.” – teszi hozzá.

Beinhorn nevét leginkább a Hole Celebrity Skin, vagy a Soundgarden Superunknown című albuma révén ismerhetjük, ő a rock legjobban fizetett producere, perfekcionizmusa legendás. Amikor a Verve Pipe 1999-es lemezén dolgozott, Brian Vander Ark énekest több mint 100 alkalommal zavarta vissza a süketszobába, hogy felénekeljen egy dalt.

Courtney Love egyszer azt mesélte, hogy Beinhorn egy egész hetet töltött azzal, hogy rendesen behangolja Melissa Auf Der Maur basszusgitárját. „Nem tudom, mit csinált a 3,2 milliómmal, de még mindig szeretem.” – mondta Cobain özvegye.

A sztárproducernek lehetősége volt egy forradalmian új digitális felvevő berendezést, az Euphorix R-1-et használni a Korn készülő anyagához. Állítása szerint ez a kütyü a világ legjobb készüléke.

Mindez azonban nem győzi meg a rockújságírókat, hiszen egy-egy lemezre 250 ezer és másfél milliót szokás áldozni, 4 millára még sohasem volt példa.

„A KoRn tavasszal megjelenő albuma iránt máris óriási az érdeklődés.” - mondja Geoff Mayfield, a Billboard slágerlista-direktora. - „Az első heti eladások alapján a zenekar mindig megduplázta az előző lemez által elért értékeket. Sokat lendít a dolgon az is, hogy csúszik a megjelenése, ezzel a kereslet még nagyobb lesz. Én azt mondom, ha a KoRn részvény lenne, jó befektetés lenne most vásárolni belőle.”

2002. március 13.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster