Egyedi ébredés - Wakended, a virtuális zenekar

A Wakended-név halálra ébredt, világát megállító emberre utal, aki semmit sem veszíthet, mert már mindent odaadott. Így tehát a névválasztás tökéletesre sikerült, azt hiszem… ami az odaadást illeti.

S hogy mit is takar a Wakended név? Magyarország talán egyetlen virtuális zenekarát, melynek dalai (nem dalrészletei!) ingyenesen letölthetők. A szabad terjesztésnek pedig mindenki csak örülni fog, akinek bármi köze van a produkcióhoz. Az angol és magyar honlappal is rendelkező virtuális zenekar tagjai ismerősek lehetnek. A közel sem megszokott ’vállalkozás’ mögött ugyanis az Eleven Hold áll. A zenekar sok szempontból úttörő szerepet tölt be a könnyűzenében. Gondoljunk csak arra, hogy magánkiadásban jelentették meg kislemezüket (Három percig), mely kizárólag honlapjukon keresztül beszerezhető.

„Szeretnénk kipróbálni sokfajta zenét - elektronikusat is - és ez az egyik. Semmi több, csak egy kalandozás.” – nyilatkozta a jelenleg négy dalos Wakended-ről Nap. A dalokat hallgatva azonban ki kell jelentenem, nem ügyetlen próbálkozásról van szó. A dobok, a basszus, az akusztikus és elektromos gitár mellett felcsendül a hegedű, a cselló és a zongora is. Az Eleven Hold stílusától eltérően a Wakended sokkal keményebb hangzású zene.

Kis időn belül kételkedni is kezdem abban, hogy a hanganyagnak a neten van a legjobb helye, s nem egy CD-n, kereskedelmi forgalomban. Aztán mérlegelve kis hazánk paramétereit, lemezvásárlóit, s a piacot; rájövök, hogy így szabadon tudnak igazán élni a dalok. Őszintén, mindenféle érdek nélkül. Akit kell, azt úgyis megtalálnak.

Én segítek egy picit… a Wakended elérhető az alábbi két címen.

Tanulságos ébredést kívánok mindenkinek!


Kapcsolódó linkek:

Angol nyelven
Magyar nyelven

2002. szeptember 15.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster