Nemcsak a húszéveseké a világ - 15 éves a Kispál és a Borz

Minden koncert után egy CD

1987. augusztusában alakult és azév december 10-én tartotta első koncertjét a hazai alternatív muzsika legismertebb reprezentánsa, a Kispál és a Borz zenekar. A most 15 éves zenekar debütáló koncertjén, a Pécsi Tanárképző „Szenes Klubjában”, kilenc dallal mutatkozott be, amiket azon nyomban sorra vissza is tapsolt a közönség. Azóta a számtalan koncertfellépés mellett nyolc sorlemez, egy koncertlemez, megannyi filmzene és Lovasi András szólóanyaga dokumentálja az együttes működését. Az együttes hat vidéki városban és decemberben Budapesten tart szülinapi koncertet, melyek után egy-egy koncert CD-vel örvendezteti meg a rajongókat.

Nem mindennapi meglepetéssel készül a Kispál és a Borz zenekar a születésnap megünneplésére. Hat vidéki nagyvárosban és decemberben Budapesten adnak jubileumi koncertet, s ezek mindegyikéről felvétel készül, s egyedülálló módon hét azaz 7 (!) Kispál koncert CD jelenik meg közel három hónap alatt. A sorszámozott, dedikált CD-ket kizárólag a koncertjegyekkel lehet majd megrendelni, kereskedelmi forgalomba nem kerülnek.

Az ünnepi koncertsorozaton régi tagok és vendégek is szerepelnek majd, s a zenekar eddigi korszakainak legsikeresebb dalaiból válogatnak. A koncertturnén felhangzanak dalok majd az október elején megjelenő - 4 audió track-et, egy klippet és egy audió-vizuális anyagot tartalmazó - „Nagyon szerelmes lányok” c. EP anyagából is. Az új hangzóanyagon Németh Judit az Anima Sound Systemből és Péterfy Bori az Amorf Ördögökből is beleénekel egy-egy számba, s „Nagyon szerelmes lányok” lesznek a zenekari tagok feleségei is, akik a kartondoboztól a sörösüvegig terjedő instrumentum skálán kísérik a család férfi tagjait - egy szám erejéig.

A turné állomásai:

Sopron okt. 04. Hangár Music Garden

Győr okt .05. Petőfi Művelődési Ház

Debrecen okt. 10. Lovarda

Miskolc nov. 08. Ady Művelődési Ház

Szeged nov. 15. Ifjúsági Ház

Pécs nov. 16. PEK

Budapest dec. 07. PECSA

2002. október 8.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster