Magna Cum Laude -

Talán nem voltam egyedül, amikor felkaptam a fejem egy új, számomra eddig ismeretlen zenekar bemutatkozó klipje láttán. A képernyőn 5 vidám fazon zenélt, táncolt, ugrált, és bár már derékig járunk a télben, nekik mégis sikerült visszahozni a nyarat a szobámba.

Az MCL gyerekkori barátokból alakult Gyulán. Olyan tagból, akik legalább annyira tehetségesek mint amennyire renitensek.

Sokszor hallották egykori tanáraiktól: "Fiam, belőled nem lesz semmi."

Ezek a hitetlenek, most egytől egyig csóválhatják fejüket. A sztárzenekar végre színrelép, és megmutatja mit is tud valójában.

A banda legnagyobb különlegessége és erénye, hogy a hangszereken valóban ők játszanak. Nem is akárhogyan! Profi szinten! Ennek az igényességnek is köszönhető, hogy első albumukon több mint egy évig dolgoztak Szabó Zé irányításával, akinek hangszerelői és zenei produceri munkájához már sok-sok Arany- és Platinalemez kapcsolódik. Dalaikat meghallgatva, több hazai kiadó is olyan ajánlatot tett le eléjük, amelyet eddig még egy zenekarnak sem.

A felállás a következő: Mező Misi ének, Kara Misa basszusgitár, Szabó Tibi gitár, Milek Jocy billentyű, Benedek Tomi dob.

Első klipjüket az Osztály című számból Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező készítették. Bár ők nagyon megvállogatják, hogy kikkel dolgoznak együtt, de őket megismerve azonnal igent mondtak és már most elkezdték a következő klip előkészületeit, annyira tetszik nekik az M.C.L.

Az indulás persze nekik sem volt egyszerű történet.

Talpraesettségük már korán kiütközött. A hangszerekhez is kalandos úton jutottak hozzá, mondhatni mindegyiknek külön története van.

Mező Misi így mesél erről: "Mindig tudtuk, hogy az ország melyik táján van tehetségkutató verseny amire benevezhettünk. Az ilyen versenyeken az első díj általában valamilyen hangszer, erősítő, vagy Cd lejátszó. Mi azért indultunk, hogy ezeket megnyerjük. Így állt fel az a gép-park amivel most is dolgozunk."

A régi haragosok és tanárok orra alá pedig a mai napig szeretnek borsot törtni!

Rendszeresen adnak meglepetés koncerteket az ország különböző gimnáziumaiban.

"Beosonunk, beszerelünk és játsszunk, amilyen hangosan csak lehet! Ilyenkor persze félbemarad a tanítás és felborul a rend! De többnyire hatalmas buli kerekedik! Hiába a srácoknak bejön a zenénk, főleg tanítási idő alatt!"

Az is előfordult már, hogy a rend visszaállításához helyi erőkre volt szükség! Vagy éppen az egész épületben le kellett kapcsolni az áramot.

De ez egyenlőre nem szegte kedvét a zenekarnak! Sőt! További botrányosan jó bulikat terveznek! Ki tudja legközelebb hol bukkannak fel? Füleket kéretik nyitva tartani!

2002. december 6.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster